Jump to content


Προβλημα με ΒΙΟS κ FLOPPY(??)


vazelo1442169074

Recommended Posts

Προβλημα 1 Καθως χρησιμοποιουσα τα ΧΡ καποια στιγμη η οθονη γεμισε με ενα κειμενο γραμμενο στα αλαμπουρνεζικα με φοντο μια μπλε οθονη κ εκανε επανεκκινηση.Κατα τη διαρκεια της εκκινησης των ΧΡ συνεβη παλι.Το δοκιμασα ξανα κ ξανα αλλα τα ιδια.Εν τελει παρατηρησα οτι συμβαινει οταν κατα το φορτωμα των ΧΡ ακουγεται ο χαρακτηριστικος ηχος του Floppy drive. Αφου το ξεσυνδεσα εντελως το συστημα λειτουργει κανονικα... Ενταξει μπορω να ζησω χωρις δισκεττες αλλα μου τη σπαει το "Floppy disk failure press F1 to continue..." κατα την εκκινηση. Ξερει κανεις τιποτα παραπανω???

Προβλημα 2 Μπαινοντας στο BIOS απλα δεν μπορω να αλλαξω τιποτα!Το 90% των επιλογων ειναι γκριζαρισμενες με αποτελεσμα το μονο που μπορω να κανω στο Bios ειναι να αλλαζω το password.Τι γινεται.....???Εχει κλειδωσει???

Link to comment
Share on other sites

Για τη δισκετα κανε αυτο που σου λεει ο fantacid.

Για τις γκριζαρισμενες επιλογες εαν δεν πιασει με το load ΒΙΟS defaults settings tote πιθανως να χρειαζεσαι supervisor password... Αν τον ξερεις τοτε θα τον δωσεις στην αρχη οταν μπαινεις το BIOS γιατι εαν δινει μονο τον user password και αυτοι οι δυο ειναι διαφορετικοι μεταξυ τους τοτε δεν σε αφηνει να κανεις αλλαγες στις ρυθμισεις του BIOS.

Εαν παλι δεν τον ξερεις πολύ απλα κανε Clear CMOS απο την μητρική σου (γινεται με το καταλληλο jumperάκι και μια αναλογη διαδκασια ή εαν αφαιρεσεις για λιγο την μπαταρια αφου βγαλεις την τροφοδοσια και πατησεις επειτα το κουμπι power του κουτιου σου)

Link to comment
Share on other sites

Μονο που οταν βγαλεις τη μπατταρια αφησε το συστημα για κανενα δεκαλεπτο γιατι εχει τυχει σε μερικες μητρικες που το εχω κανει (οι AMD Gigabyte) να μην μου εχουν καθαρισει αμεσως.........

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεδομένου ότι έχουν παρέλθει δέκα ημέρες από την αρχική δημοσίευση, χωρίς να υπάρχει εξέλιξη / ενημέρωση από τον χρήστη που "άνοιξε" τη συζήτηση, το θέμα μεταφέρεται στην ανάλογη κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.