Jump to content



Τί συχνότητες έχετε δει σε Barton με απείραχτο Voltage?


Kerveros

Recommended Posts

Γειά χαρά,

Καθώς έστηνα πριν λίγες μέρες ένα φτηνό htpc για ένα φίλο, είπα να τσεκάρω λίγο το μηχάνημα να δω πώς ανεβαίνει. Το όλο σύστημα αποτελείται από μια 7njs ένα Barton2600 από τους τελευταίους που ήρθαν, και ένα 256άρι kingston 2700hyperx με ΒΗ-6. Το κόστος για όλα αυτά έφτασε γύρω στα 180Ε. Βάζω λοιπόν το σύστημα με την ψύκτρα της AMD (!!!) πάνω να δω τί ψάρια πιάνει η τελευταία φουρνιά των Barton. Λόγω κακής ψύξης, απέφυγα να πειράξω το voltage.

Ο barton-άκος λοιπόν έφτασε 11.5χ200 με default voltage, να τρέχει χαλαρά burn-in στη sandra. Δεν λέω ότι είναι απολύτως σταθερός γιατί δεν έχει φάει prime για ώρες, αλλά τουλάχιστον το γεγονός ότι τρέχει απροβλημάτιστα sandra και έτρεξε χθες ένα 5ώρο 3d gaming (δεν ξέρω ακριβώς ποια παίγνια - τον ανέλαβε ο ιδιοκτήτης), χωρίς σημάδια αστάθειας είναι αξιοπρόσεκτο.

Μάλλον η τελευταία γενιά των Barton είναι καλή ε...

Link to comment
Share on other sites

αυτα βλεπω και σκεφτομαι να πεταξω τον δικο μου barton 2600 απο το παραθυρο...

200 fsb με default ρευμα?? κ μενα στα 190 fsb με 1.7v και να μην bootarei...

ειλικρινα ακομα να καταλαβω που οφειλονται αυτες οι διαφορες απο 'κομματι' σε 'κομματι'..

παω για mobile μπας και δω ασπρη μερα...

για να θυμηθω αν εχω κανενα γνωστο στην England...

Link to comment
Share on other sites

sofos Μη νομιζεις....υπαρχουν και κατι μπανανες mobile...θες ενημερωση στα step:D:D

Μη παρεις στα κουτουρου;)

@Cerberus αν ειναι οντως 1.63 και δε κλεβει η mobo...τοτε ειναι πολυ καλο κομματι ο cpu...επεισης ειναι κριμας να μεινει στα 200fsb |:D:D

Link to comment
Share on other sites

οι τελευταιοι barton ηταν οντως καλοι.....με default τασεις διναν και 2200.δυο 0416 που περασαν απο τα χερια μου 2.5αρηδες πηγανε με 1.65 εκει,δλδ 11χ200.και δε μιλαω για μια φορα και αυτο ηταν αλλα συνεχομενες μερες εκει απολυτα σταθερα...

μιλαμε για πολυ καλη διαχειρηση ενεργειας...το διαπιστωσα αυτο και σε σχεση με εναν 2600 0343 ο οποιος με 1.65 πηγαινε οριακα 2100....καλοι οι barton ...θα μας λειψουν

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά σοβαρά μιλάτε? 2300Mhz χώρις παραπάνω τάση?????? είστε σίγουροι? και είναι βραχόσταυλοι? και εγώ χαιρόμουν για τον 2500+ μου που τρέχει 11*200 χωρίς ρεύμα και είναι και ξεκλείδωτος... όταν τον πάρω πίσω θα δοκιμάσω να τον τρέξω και εγώ στα 11,5*200...

Link to comment
Share on other sites

το rock stable ειναι διαφορετικο για τον καθενα , αλλος θελει να βγαζει 24ωρο prime ή και παραπανω αλλος θελει να κανει κωδικοποιηση video αλλος θελει να τρεχει παιχνιδια αλλος απλα να Bootαρει να ακουει μουσικη και να κανει surf στο internet .

παντως cerberus μαθε ποια games επαιζε ο φιλος σου ειναι σημαντικο γιατι αμφιβαλω να μπορει να βγαζει 5 ωρες gaming οπως Unreal tournament 2004 και doom 3 .

Ποτε δεν ξερεις παντως μπορει να ειναι και τερας εκει !

Link to comment
Share on other sites

Οι διαφορές που βλέπετε στο overclocking με ίδιες cpu οφείλονται κατά κύριο λόγο στις διαφορετικές μητρικές. Για παράδειγμα ο bizimis, έχει την epox 8rda3+ ενώ ο sofos έχει την gigabyte ga-7n400L όπως και εγώ δυστηχώς...... O Barton μου είναι ξεκλείδωτος ευτυχώς και έτσι μπορώ να τον τρέξω με 10,5*200. Γιατί με 11.5 πολλαπλασιαστή από 190 και πάνω δεν μπουτάρει μόνο αν ανεβάσω το vcore στα 1,8-1,82V αλλά και πάλι κολλάει μέσα στα windows. Sofos η μητρική μας δεν ενδείκνυται για overclocking γιατί το pcb είναι μόνο 3 στρωμάτων αντί των 5 που έχει η 7n400pro.

Link to comment
Share on other sites

@mariost ειναι 60-40 (cpu-mobo Πιστευω..)Ειχα δυο ιδιους 2600+barton (διαφορετικο step)...ο ενας παει με 2v 200χ11.5 και δεν ειναι ουτε stable... και ο αλλος που παει 200χ11.5 με 1.72v.(στην ιδια mobo παντα)

Ακομα και σε αλλες mobo Που πηγαν οι επεξεργαστες αυτοι το ιδιο Oc κανουν...

Θα ελεγα 70% μετραει ο cpu αλλα το αφηνω 60 για καποιες mobo Που εχουν μονο κατι 5% +volt και οχι pci/agp lock...

Link to comment
Share on other sites

mariost,

σιγουρα δεν ενδυκνειται ή αν θες,δεν κατασκευαστηκε με σκοπο το o/c.οι επιλογες που εχουν διαφορες αλλες μητρικες στο BIOS μαρτυρουν αμεσως το σκοπο που προοριζονται.

οταν την αγορασα ειχα στοχο ενα stable default system,απλα τωρα μου μπηκε το μικροβιο κ προσπαθω να βγαλω "απο την μυγα ξυγκι" ,που λεει κ ο παππους μου..

αυτο με τα στρωματα για καν΄το λιανα ,δεν το ηξερα.. :105:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.