Jump to content



Δυο (μαλλον) καμμενα τροφοδοτικα μεσα σε 15μερες;


princess

Recommended Posts

Μαρμαγκα επεσε; Πριν δεκαπεντε μερες εφερε φιλος το pc του με καμμενο τροφοδοτικο. Το αλλαξαμε, δουλεψε ολα καλα. Χτες πηγα στη βαφτιστηρα μου μου λεει νονα το Pc δεν ανοιγει.... Βασικα δεν παιρνει καθολου ρευμα -καλη ωρα σα το προηγουμενο- οποτε σκεφτομαι η τροφοδοτικο (και της ειχα παρει καλο αποσο θυμαμαι... και ΔΕΝ το κρατησα εγω να της δωσω το παλιο δικο μου), η μητρικη. Μπορει να πεθανει η μητρικη ετσι στα καλα καθουμενα; Χωρις να κανει κατι εντυπωσιακο πριν; (δε το εχω βαλει ακομα να δω τι εχει...αλλα για να μην παιρνει καθολου ρευμα λογικα ενα απο αυτα τα δυο δεν θα ειναι;) Τι καινουργια μοδα ειναι τουτη; :070: :070:

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι αν είναι καμένο δεν θα παίρνει μπροστά ούτε αν απλά βραχυκυκλώσεις τα δύο καλωδιάκια ( πράσινο και μαύρο? ). Δεν χρειάζεται να το δοκιμάσεις σε άλλο υπολογιστή....μην σου κάψει και τίποτα....

Link to comment
Share on other sites

οχι η συνηθης τακτικη μου ειναι να το φερνω εδω και να του φοραω ενα αλλο τροφοδοτικο να δω αν θα δουλεψει.. Αλλα απορω -αν και το δευτερο ειναι τροφοδοτικο που μαλλον ειναι- τι μπορει να τα κανει να καιγονται σαν ξεροχορτα στα καλα καθουμενα.... Τι χρηση να του κανει πια η μικρη; Να καει η μητρικη; Ετσι ξερα; Με το ανοιξε κλεισε; Ξερω γω; Ακουσα και για τη ΔΕΗ.. ωραια και η δικια μου η μπουρουχα γιατι δεν καηκε τοτε;

Link to comment
Share on other sites

ειναι να απορεις με καποια τροφοδοτικα που εχουν εγκριση κυκλοφοριας.....βεβαια οταν αγοραζεις κουτι και psu με 40 ευρο μην περιμενεις να εχεις μεσα κανα enermax....αλλα πραγματικα τον τελευταιο καιρο η ποιοτητα των φθηνων τροφοδοτικων εχει αγγιξει πατο....εχτες κραταγα στα χερια μου ενα 400ων watt "ελεγε" το οποιο ζυγιζε δε ζυγιζε 200 gr.....αντιλαμβανεσε αμεσως τι σε περιμενει αν το κουμπωσεις στο mainboard....προσοχη λοιπον στα δηθενε εγκεκριμενα φθηνα τροφοδοτικα :018:

Link to comment
Share on other sites

ακομα δεν εχω αξιωθει να το δω (ειμαι σε διαδικασια τρεξιματος). Το πρωτο τροφοδοτικο ηταν οντως της πλακας, το δευτερο ομως επειδη εστησα μονη μου το pc ηταν επωνυμο (δε θυμαμαι τι μαρκα, αλλα καλο, ειχα παρει γνωμες κι απο δω) κι εκανε γυρω στα 50 ευρω.... Anyway, μολις στραβωθω να το κοιταξω θα σας πω... Ελπιζω παντως ναναι το τροφοδοτικο κι οχι η μητρικη, γιατι αντε βρες τωρα για celeron 1.0 μητρικη... (εχουμε καβατζα αλλα να δωσεις τις δικες σου δε λεει!)

Link to comment
Share on other sites

το ξενυχτησα αλλα το ειδα! (Μετα απο τρια τηλεφωνα της μικρης, λυσσαξε!). Λοιπον ειναι το τροφοδοτικο (φοβομουνα τη μητρικη γιατι ειναι μια qdi advance 9 τριτο χερι να το πω ετσι... θα το εβρισκα πιο λογικο να τα κακαρωσει αυτη!) Το τροφοδοτικο ηταν (θεος χωρεστο) chieftec 360.... ειχε επανω ενα dvd, ενα εσωτερικο μοντεμ, καρτα γραφικων και ηχου.... τιποτα αλλο! Θεωρητικα ειναι εντος εγγυησης ακομα (τα χριστουγεννα περσι πρεπει να της το στησαμε), αλλα βεβαια τη χανουμε γιατι ο ξαδερφος που ειδικευεται στα ρευματα του εβαλε χερι μηπως φτιαχνει (δεν φτιαχνει καηκε η πλακετα). Και επιμενω: μα ετσι στα καλα καθουμενα; Η ΔΕΗ και τα πολυμπριζα; (το συγκεκριμενο πολυμπριζο της μικρης ειχε πανω pc και οθονη τιποτα αλλο! ουτε εκτυπωτες ουτε τιποτα!). Το δικο μου που ειναι noname 400w και εχει πανω cd,cd-r. dvd, dvd-r, και τα κερατα μου απο καρτες και ειναι σε ενα πολυμπριζο (με προστασια μονο απο υπερταση) μαζι με αλλες πεντε συσκευες γιατι δεν καηκε; (να παω να το φτυσω κιολας). Τρελλα πραγματα τα βλεπω αυτα!

Link to comment
Share on other sites

(να παω να το φτυσω κιολας).

Μη!!! Θα βραχυκυκλωσει και θα καεί!!!

Να το και το πρώτο dead Chieftec. Ποιος ξέρει. Μπορεί τα ρεύματα μπορεί και να μην ήταν 100% οκ από την αρχή.

Κρίμα μόνο που το ανοίξανε διότι όσο νάναι Πλαίσιο => αλλαγή με την μία....

Link to comment
Share on other sites

αυτο δε θυμαμαι αν το ειχα παρει απο το πλαισιο... μπορει να το ειχα παρει κι απο μαγαζι της περιοχης.... (παθαινω ενα blackout με τα τροφοδοτικα και ειναι το τελευταιο που θυμαμαι παντα!). Το ενα καηκε εδω στο Ιλιον και το αλλο στο Ψυχικο... Τελικα μηπως να βαλουμε στα παντα ενα ups? Μηπως να της βαλω μια μπουρουχα noname 320 w νομιζω που εχω προχειρη; Πιο πολυ εχω τσατιστει γιατι υποτιθεται οτι της εβαλα καλο τροφοδοτικο για να μην εχει προβληματα!!!! Συν το οτι δυο καμμενα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα σου κινει την περιεργεια!(δεν ειμαι και τεχνικος για να τα αντιμετωπιζω καθε μερα!)

Link to comment
Share on other sites

Πλάκα πλάκα ένα UPS σαν το Mustek που πήρα μου κόστισε 65€. Δεν λέω ότι σε ένα βαθμό δεν είναι περιττή αγορά μιας και δεν φοβάμαι μην πέσει έξω η επιχείρησή μου (!) από ένα απρόσμενο shut down, αλλά τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχει κοπει το ρεύμα για λίγη έστω ώρα 2 φορές και έχει πέσει η τάση άλλες 2. Την μία ο υπολογιστής δούλευε.

Αλλά αν είχε πρόβλημα το PSU και με UPS φαντάζομαι κάποια στιγμή θα παρέδιδε το πνεύμα.

Link to comment
Share on other sites

... Τελικα μηπως να βαλουμε στα παντα ενα ups? ...

Όπου μπορούμε και θέλουμε να προστατεύσουμε τις συσκευές μας, βάζουμε τουλάχιστον ειδικό πολυμπρίζο για τις υπερτάσεις.

Φαντάζεσαι η επίπεδη οθόνη σου των 100Hz και 29''+ (αξίας 1.000 ευρω+) να σου καεί από μία μ@λακία της ΔΕΗ;

:073: :009:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.