Jump to content



2 Δισκοι στο PC


vazelo1442169074

Recommended Posts

Eιχα αρχικα ενα WD 20αρη με XP.Αποφασισα να προσθεσω στο συστημα μου και εναν παλιο WD 8αρη ο οποιος απο παλια ειχε Win98.Εβαλα τον 20αρη master και τον αλλο slave και ανοιγοντας τον ΗΥ bootαρε τα 98!Μετα απο 2-3 πειραματισμους με το ide καλωδιο και αφου εβαλα τον 20αρη slave και τον παλιο master το συστημα bootαρει κανονικα τα ΧΡ μου μονο που αργει τουλαχιστον μισο λεπτο παραπανω απο το κανονικο στην οθονη πριν αρχισει να φορτωνει τα ΧΡ που λεει "Βoot from cd-rom...".Γιατι τοση αργοπορια????

Link to comment
Share on other sites

στο bios στο "boot sequence" βάλε το cd-rom τελευταίο (τουλάχιστον μετά τον σκληρό). Πάντως έκανες ψιλομαμακία. Για να το έχεις dual-boot πρέπει να είναι εγκατεστημένα τα 98 & μετά να βάλεις XP στον άλλο δίσκο (που θα είναι slave), ώστε τα boot αρχεία να γραφτούν στον μάστερ (εκεί που είναι τα 98)

Link to comment
Share on other sites

Βάλε όπως σου είπανε το cdrom τελευταίο εάν έχεις επιλογή τύπου a,c,cdrom. Ελπίζω να πρόσεξες+τα jumperάκια στους σκληρούς. Δώσε 1η επιλογή για boot c απο το bios ή HDD-0. Φρόντισε ο σκληρός με τα Win να είναι Primary master. Κάνε και ένα HDD auto ditect εάν έχεις παλιό bios. Σε περίπτωση που δεν πιάσει βάλε τον 2ο σκληρό στο 2ο κανάλι.......χμμμμ...τι άλλο? Κοίτα μην έχεις CD μέσα στο CDROM (lol)....κάνε ένα ευχέλαιο και πές μας.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.