Jump to content



2.1 ή 5.1 ?


sofos1442169074

Recommended Posts

εδω και λιγο καιρο σεφτομαι να αλλαξω τα ταπεινα innovator 2.1 ηχεια μου και να παω σε μια αξιοπρεπη λυση 5.1 . ανηκω στην κατηγορια του μεσου αγοραστη ,που απλα θελει ικανοποιητικη ισχυ-αποδοση,για games,mp3,divx και DVD απο το κοντινο videoclub.

η επιλογη μεταξυ 2.1 και 5.1 ηχειων για το pc μου(με 6καναλο onboard sound) ηταν δυσκολη.τελικα εχω κλεισει προς τα 5.1 (TEAC PM-1800 5.1-ποια η γνωμη σας?)) και μονο η σκεψη οτι μερικα απο τα φοιτητικα μου βραδια θα τα περναω βλεποντας DVD κ απολαμβανοντας ηχο 5.1 ηταν αρκετη..

αν θελαμε να αντιπαραθεσουμε πελονεκτηματα και μειονεκτηματα για 2.1 κ 5.1 αντιστοιχα ποια θα ηταν αυτα??

αν ξεκινησουμε απο τον οικονομικο παραγοντα ,η διαφορα τους δεν φαινεται μεγαλη..

Link to comment
Share on other sites

Μειονέκτημα ότι θα δώσεις €.

Πλεονεκτήματα παντού από την στιγμή που τα ηχεία που έχεις δεν είναι και super duper quality. Καλό θα ήταν να κοιτάξεις να υπάρχει και ψηφιακή είσοδος για τον ήχο.

Πάντως ακόμα και το τετραφωνικό είναι super σε σχέση με το απλό stereo.

Link to comment
Share on other sites

Για την περιπτωση σου (κατι αναλογο με τη δικια μου) θα σου πρωτεινα να πας σε λυση 5.1 γιατι οπως και να το κανουμε ειναι αλλη αισθηση.

Απο εκει και περα ηχεια συγκεκριμενα δε θα σου πρωτεινω.Εξαρταται απο την τσεπη σου.

Ενα - στα 5.1 ειναι τα πολλα καλωδια... ;)

Υ.Γ.Ειδικα για ταινιουλες που θελεις ειναι οτι πρεπει.

Φροντισε να εχουν αρκετα καλο subwoofer για να απολαυσεις και τις <<χαμηλες>>... :045:

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με τη λυση 5.1 εφοσον το επιτρεπει και ο χωρος (ελαχιστα η τσεπη). το μονο θεμα ειναι οτι τα φθηνα 5.1 δεν εχουν αποδοση (για να ακους πρεπει να εχεις το ηχειο μεσα στο αφτι σου και την ενταση στο τερμα). απο την αλλη στα 2.1 με ελαχιστα χρηματα παιρνεις ηχεια που σε ξεκουφαινουν. εξαρταται τι θες ποιοτητα ή δυναμη. εγω θα επαιρνα 5.1. τα ΤΕΑC ειναι πολυ καλη μεση λυση και δυναμη και ποιοτητα. (ακουγονται πολυ δυνατα, θα δεις). καποιοι βεβαια παραπονιουνται πως ο ηχος τους δεν ειναι κρυσταλλινος σαν των creative, αλλα νομιζω οτι πολυ το ψαχνουν (ειδικα αν θελουμε να κρατηθει λιγο και το κοστος). απο την αλλη και τα CREATIVE 580 δεν ειναι ασχημα. (τα logitech πρεπει να ειναι λιγο...αλμυρα). τα altec lansing καλα επισης. (δε μεινανε και πολλοι παικτες ακομη μετα την αποχωρηση της YAMAHA....αχ).

καλες αγορες και να το απολαυσεις το συστημα.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα παντως κοιτα κ αυτα τα AltecLansing απο τα οποια ειμαι υπερικανοποιημενος (Τα χα παρει και 164Ε τοτε...)

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=30&Nav_Section_Id=911&Catalog_Id=1&Product_Id=83835&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Link to comment
Share on other sites

παιδες,

αν υπολογισουμε οτι διαθετω μεχρι 80 ευρω max (αντε 83 :) ) νομιζω οτι ισως τελικα και τα CREATIVE INSPIRE T5900 (5+1) των 83 ευρω τελικη απο πλαισιο να τα αντεχει η τσεπη μου.(αληθεια πως δικαιολογειται η διαφορα των 20 ευρω απο τα INSPIRE P5800??)

τα TEAC που προανεφερα συγκρινονται με τα T5900? τα TEAC τα εχω βρει 72 ευρω αλλα δεν ξερω αν η ποιοτητα και οι διαφορες τους στα specifications (π.χ. Signal-to-Noise Ratio ,πιο πολλα RMS τα TEAC κτλ..) ειναι σημαντικες.

Link to comment
Share on other sites

H διαφορά τους φίλε Sofos εκτός του ότι είναι 76w αντί 72w είναι στην ύπαρξη

2-δρόμων δορυφόρων και ισορροπία μεταξύ υψηλών και μεσαίων συχνοτήτων χάρη στην ύπαρξη tweeter και mid range στα τρία μπροστινά ηχεία.

Επειδή τα έχω είναι κορυφαία. Δεν νομίζω να καταφέρω να τα βάλω ποτέ πάνω απο τη μέση. Μόνο αν μετακομίσω σε καμια έρημο!!! Είναι πολύ δυνατά

Link to comment
Share on other sites

πιστευω πως ολα τα creative ακομα και τα 2.1 δεν συγκρινονται στην ποιοτητα που δινουν σε σχεση με την τιμη που εχουν!και εγω θα σου προτεινα να παρεις τα creative T5900!εγω εχω τα πιο παλια 4.1 τα soundworks και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος και ας ειναι μονο 4.1!

Link to comment
Share on other sites

Έχω πάρει τα Dreaman 60 euro Μια χαρά είναι εκτός και αν θές να τα βάλεις σε σαλόνι 80 τετραγωνικών.Θα σου έλεγα να πας στα οικονομικότερα αφού δεν πρόκειται να ακούσεις τρελές διαφορές κατα την άποψή μου σε νορμάλ καταστάσεις.Αλλά εξαρτάται και από την ανάγκη σε ισχύ.Φυσικά αν μπορείς Creative μην το συζητάς

Link to comment
Share on other sites

η οικονομικη διαφορα μεταξυ TEAC PM-1800 και CREATIVE T5900 μπορει να ξεπεραστει,οποτε μαλλον καταληγω στα Τ5900.

σχετικα με ψηφιακες εξοδους (οπως ανεφερε ο john_dr), SPDIF ,κτλ υπαρχει καποιος που να μπορει να με φωτισει λιγακι παραπανω?γνωριζω οτι η μητρικη(on-board,6 channel sound) διαθετει SPDIF I/O (λειπει το απαραιτητο cable),τι δυνατοτητες μου προσφερει αυτο κ πως μπορω να το εκμεταλλευτω υποθετοντας οτι κανω την παραπανω επιλογη ηχειων? τι παιζει με την ψηφιακη εξοδο Μr john_dr ??

Link to comment
Share on other sites

Με την ψηφιακη εξοδο στελνεις στον αποκοδικοποιητη κατευθειαν ψηφιακο σημα και αυτος μετα αποκοδικοποιει και μοιραζει τον ηχο στα καναλια. Επισης χρησιμοποιεις ενα μονο καλωδιο το οποιο ειναι ακριβουτσικο....

Αλλιως στελνεις το σημα αναλογικα αποκωδικοποιημενο απο την καρτα ηχου... Εννοειτε χρησιμοποεις περισσοτερα καλωδια.

Τωρα δεν ξερω αν τα ηχεια που λετε παραπανω εχουν ψηφιακες εισοδους και κατα συνεπεια ενσωματωμενους αποκωδικοποιητες (Καποια τις Creative παλιοτερα ειχαν).

Αν υπαρχεουν τετοια ηχεια σιγουρα ειναι πολυ καλυτερα απο ποιοτητα.

Αυτα που ειπα παραπανω ισχυουν κατα κανονα για την περιπτωση που καποιος εχει εξωτερικο ενισχυτη και ηχεια. Εκει δεν το συζηταμε καν η καρτα ηχου δεν συγκρινεται με οποιονδηποτε ενισχυτη 5.1 και γενικως με οικιακα συστηματα home cinema!!!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου αν δε σε χαλάνε τα άπειρα καλώδια που θα πρέπει να κρύψεις, τότε πάρε 5.1 Αλλιώς χτύπα ένα δυνατό πακέτο 2.1 με τα λεφτά των 5.1

Προσωπικά με εκνευρίζει να μπαίνω στο δωμάτιο και να πατάω καλώδια. Αν μπορείς και τα κρύψεις, τότε είσαι ΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

Nαι, τα καλώδια είναι ένα μείον, αλλά μπορείς να το παίζεις μούρη μετά (εγώ εχω περισσότερα καλώδια από εσένα κτλ). Άσε που στα καλύτερα εργαστήρια, όπως θα ξέρεις, υπάρχουν παντού καλώδια.... Sofos Labs.

Για να σοβαρευτώ λιγάκι, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με τα πολλά καλώδια γιατί ο χώρος σου είναι μικρός κ μπορείς άνετα να τα κρύψεις πχ. κατω απ'το κρεβάτι. Αν θυμάσαι στο δωμάτιο μου φαίνονται μόνο τα καλώδια κάτω απ'το γραφείο!

Όσο για τα ηχεία με ψηφιακή είσοδο, είναι απίστευτα πιο καλά αλλά αντίστοιχα πανάκριβα!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως που την έχω βγάλει με τα 2.1 Creative για front και κάτι Primax για surround μόλις ένα καλώδιο έχω που πηγαίνει από την μία μεριά του δωματίου στην άλλη. Και αυτό το καλώδιο αν είχα όρεξη θα το πήγαινα μέσω ... ταβανιού....

Link to comment
Share on other sites

η αποφαση παρθηκε.. και το ονομα αυτου CREATIVE T5900 !

αν προλαβω περναω απο πλαισιο να τα χτυπησω πιο αργα το απογευμα.

απο οτι ειδα τα καλα 2.1 φτανουν κοντα στα 60-65 ευρω,οποτε με 20 ευρω παραπανω παιρνω τα T5900 κ εκλεισα απο ηχεια για τα επομενα 150 χρονια..ο χωρος μου μπορει να κρυψει ανετα τα καλωδια,οποτε αυτο δεν ειναι prob.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.