Jump to content

Albatron KX18D Pro II θερμοκρασίες


assasine
 Share

Recommended Posts

Έπεσε στα χέρια μου η παραπάνω μητρική ενός γνωστού και έχει δύο ενδείξεις για θερμοκρασία cpu, μέσω της ενσωματωμένης διόδου και μέσω του socket a. Φυσικά η θερμοκρασία μέσω της διόδου είναι μεγαλύτερη αλλά σε καλά επίπεδα (44 idle, 52 full load με το cpu burn-in) σε barton 2500+ @ 11*200 @ 1.71 V. Να εμπιστευτώ τη θερμοκρασία που δείχνει η δίοδος για να ανεβάσω το σύστημα λίγο ή υπάρχει σημαντική απόκλιση μεταξύ ένδειξης και πραγματικότητας; Η θερμοκρασία του κουτιού είναι 34 βαθμοί με αυτή του δωματίου στους 25 και ένα ανεμιστήρα στο πίσω μέρος που βγάζει (συν αυτό το τροφοδοτικού).

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορα θερμοκρασιας μεταξυ diode κι εξωτερικου θερμομετρου τοποθετημενου ετσι ωστε να ακουμπαει τον πυρηνα ειναι περιπου 6 βαθμοι (πιο μεγαλη η θερμοκρασια diode).Θα ελεγα να δοκιμασεις να ανεβασεις λιγο.

Link to comment
Share on other sites

Θα ανέβω όσο με αφήσουν οι μνήμες που έχω(256 kingston + 256 apacer σε dual channel). Έχει και ένα jumper η μητρική για αυτόματο κλείσιμο του υπολογιστή σε περίπτωση υπερθέρμανσης, οπότε υποθέτω οτι αν αφήσω το pc να "καίγεται" το βράδυ δεν θα καεί και κυριολεκτικά.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, δίνει μπόλικη τάση για τη cpu. Δίνει πολλές τάσεις αλλά από oc δεν είμαι και πολύ σχετικός και έτσι είμαι φειδωλός με τα ρεύματα. Δίνει μέχρι και 3 V για τις μνήμες με ελάχιστη τιμή τα 2.7 V και έτσι αναγκαστικά τις δουλεύω σε αυτή την τάση. Πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι η jetway V600DAP που είχα μέχρι πριν λίγες ημέρες είχε τριφασική τροφοδοσία στη μητρική και η διακύμανση της τάσης που διαβάζει το mbm5 ήταν αρκετά μικρότερη υπό τις ίδιες συνθήκες.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή τη μητρική περιμένω να επιστρέψει από το RMA.Tι ακριβώς εννοείς τριφασική τροφοδοσία?Διακύμανση ποιας τάσης?Εμένα μου παίζουν η 5 και οι 12άρες.Η 5 προς τα κάτω και οι 12άρες πάνω πάνω σε load

Link to comment
Share on other sites

@NickSoti μπορείς να μου δώσεις πιο αναλυτικά από την ιστοσελίδα της Αλβατρον τις ρυθμίσεις του BIOS και ιδιαίτερα τα βολτ που δίνει all around.Please δεν τα έχω βρει πουθενά.Μόνο για την προ ΙΙ έχω βρει. Επίσης αν δε σε πειράζει την κρίση σου επί της μητρικής(έχουμε και ίδια οθόνη.!)

Link to comment
Share on other sites

@ schumifer

Η τροφοδοσία που γίνεται με 6 mosfet είναι τριφασική ενώ αυτή με 4 διφασική. Θεωρητικά η πρώτη είναι καλλίτερη αλλά παίζουν ρόλο τα mosfet, οι πυκνωτές κλπ.

@ nicksoti

Με τη jetway το Vcore έπαιζε το πολύ σε ένα εύρος 20mV υπό οποιεσδήποτες συνθήκες (τουλάχιστο έτσι έδειχνε το mobo monitor 5.7.3.0). Με την Albatron έχει μετρήσει από 1.67V έως 1.75V υπό τις ίδιες συνθήκες !!!

Γενικά η μητρική είναι αρκετά ταχύτερη από την προηγούμενη από οτι είδα στα γρήγορα. Super-π 1M σε 46s Duall Ch και 47s Single Ch σε σχέση με τα 50s της jetway αλλά δεν ξέρω αν θα αποδειχθεί το ίδιο σταθερή.

Link to comment
Share on other sites

schumifer, οι ρυθμίσεις είναι ίδιες με της proII. Δεν νομίζω στο site της Albatron να λέει για τις τάσεις που δίνει η μητρική, είχα ψάξει κι εγώ. Όσο για τη μητρική, είχα στην αρχή ένα πρόβλημα, δεν ολοκλήρωνε την είσοδο στα Win μετά από restart, τελικά μάλλον είχε να κάνει με το SP2 και τις NVIDIA κάρτες (είχα δοκιμάσει 3).

Για overclock δίνει 1.9Vcore, 3V Dimm, 1.9 chipset, 1.8V AGP. Έχω ακούσει και για 2.6Vcore με παλιότερο bios, δεν το έχω δοκιμάσει. Είναι πολύ επιλεκτική με τους πολλαπλασιαστές, με άλλους πάει 240 και άλλους 225. Κάπου έχει πάρει το μάτι μου και ένα Vdimm mod, αν σε ενδιαφέρει να το ξαναψάξω. Γενικά δύστροπη μητρική, αν και με πολλές επιλογές στις τάσεις, γρήγορη και φθηνή. Δεν θα στη πρότεινα πάντως.

@Assasine Άσε κι εμένα τις ίδιες διακυμάνσεις κάνει η τάση υπό φορτίο, χωρίς όμως να φαίνεται να έχω κάποιο πρόβλημα από αυτό. Βάζω για ασφάλεια λίγο παραπάνω στο bios και είμαι ΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

H Jetway σε εμένα έπαιζε μόνο στην 5V προς τα κάτω σε πλήρες φορτίο αλλά λίγο.Vcore stable.Μισόι λεπτάκι.Βρήκα και review που έλεγε vcore εώς 2,65.Μη μου το χαλάς τώρα.Πού μπορώ να βεβαιωθώ?Θα μπορούσες να ελέγξεις αν μπορείς τα βιοσ να μου πεις αν όντως υπάρχει παλαιότερο με 2,65?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...