Jump to content

Τη γνώμη σας για αγορά 2Χ512


Recommended Posts

Με τα χίλια ζόρια κατάφερα τους τελευταίους 4-5 μήνες να μαζέψω τα χρήματα για να πάρω καλές μνήμες(άρχισα και τα leader). Τώρα έχω 1Χ512 Kinston Value Ram cas3 με mosel τσιπάκια σε NF7-S 2.0. Δουλεύουν στα 200~208 με 2.5-3-3-7 χωρίς ρεύμα αν και σε λίγες δοκιμές με τάση δεν έπεφταν τα timings με τίποτα.

Δυστυχώς οι τιμές στις μνήμες δεν λένε να πέσουν οπότε δεν έχει νόημα να περιμένω άλλο. οι επιλογές σε μάρκες δεν είναι πολλές (OCZ, corsair, kingston HyperX) αλλά υπάρχουν πολλά ερωτήματα , με το πιο σοβαρό είναι η επιλογή

να πάρω pc3200 με πολύ καλά timmings ή pc3500-pc4000 με μέτρια timmings Οι τιμές είναι περίπου οι ίδιες ανάμεσα στα δύο.

Ακόμα μήπως δεν αξίζει και τόσο πολύ το cas2 και γενικότερα τα πολύ χαμηλά timmings αλλά να χτυπήσω μέσης κατηγορίας μνήμες

Μέχρι στιγμής υποψήφιες είναι

1. 1Gb kit DDR PC3200 Premier Dual Channel - OCZ

http://www.pc-memory-upgrade.co.uk/memory/ddr-ram-pc3200.asp

2,5-3-3-7 224€.

+ καλή τιμή, καλές ψύκτρες

- οι επιδόσεις δεν λένε τίποτα ιδιαίτερο είναι παρόμοιες με αυτές που έχω ήδη τώρα, άγνωστο αν πιάνουν cas2 και ctRAs 2

(παρόμοια είναι η κατάσταση και με τις Kinston Value cas2,5 χωρίς όμως τις ψύκτρες)

2. 1Gb kit EL DDR PC-3200 Platinum Dual Channel - OCZ

http://www.pc-memory-upgrade.co.uk/memory/ddr-ram-pc3200.asp

2-2-3-5 282€

+ σχεδόν τέλεια timmings

- το 3 στους χρονισμούς από τι θυμάμαι από διάφορα τεστ και παλαιότερα στο pctech κάποιοι ισχυρίζονταν ότι η αύξηση στην απόδοση όταν πέσει το castRAs στο 2 είναι μεγαλύτερη από όταν το cas πέσει από 2,5 στο 2. Να δώσω σχεδόν 300€ για να πάρω DDR400 δεν με ενθουσιάζει.

3. 1Gb kit DDR PC3700 HyperX Dual Channel - Kingston

http://www.pc-memory-upgrade.co.uk/memory/ddr-ram-pc3700.asp

3-4-4-8 250€

+ 466Mhz, καλή τιμή, Kingston

- timmings Γ.Τ.Π., αν δεν καταφέρει το chipset να πιάσει 1-1 FSB > 230 ή δεν πέφτουν τα timmings για χαμηλότερες συχνότητες πάνε τσάμπα.

4. 1Gb kit DDR PC4000 HyperX Dual Channel - Kingston

http://www.pc-memory-upgrade.co.uk/memory/ddr-ram-pc4000.asp

3-4-4-8 260€

+ τα ίδια περίπου με τα

- παραπάνω

5. 1Gb kit DDR Gold PC4000 Dual Channel - OCZ

http://www.pc-memory-upgrade.co.uk/memory/ddr-ram-pc4000.asp

2.5 4-4-7 300€

+ 2,5 cas στα 500 Mhz!!!, θα έχει λίγο καλύτερο προοπτική να περάσει στην επόμενη αναβάθμιση για 939 socket, αν την κάνω βέβαια και δεν περιμένω το DDR2

- , η τιμή στα όρια αντοχής. το ίδιο με τις Hyperx δεν είναι βέβαιο ότι θα τις εκμεταλλευτεί το σύστημα

Αν έχετε καμία καλύτερη πρόταση δεν έχω πρόβλημα να την ακούσω. σίγουρα όμως θέλω 2Χ512 mb . απορρίπτω την ιδέα 2Χ256 καθώς και την πλήρη αναβάθμιση σε άλλη πλατφόρμα δε με παίρνει με τίποτα τώρα... Ακόμα το να ψάξω για καλά τσιπάκια δεν γίνεται καθώς στην επαρχία συχνά δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες απλές PC3200 πόσο μάλλον να πετύχω κάτι καλό.

Παρακαλώ παιδιά βοηθήστε να μην κάνω καμία λάθος επιλογή γιατί τα ευρώ τα μάζευα ένα ένα, και από καλές μνήμες δεν έχω εμπειρία, μέχρι τώρα την έβγαζα με noname, άντε και του Πλαισίου.

Link to comment
Share on other sites

Για NForce2 και μάλιστα την Abit σε ενδιαφέρουν τα σφικτά timings 2-2-2-11 (σε d/c φαντάζομαι οτι θές) και 1:1. Επειδή η Abit δίνει λίγο ρεύμα (2.95v-2.98v) σε περίπτωση που δεν προτίθεσε να κάνεις κάποιο vdimm mod (αν και εκεί ψηλά στη θύρα.....των πολλών mhz θα χρειαστείς και vtt ίσως και vdd) εγώ σου προτίνω να περιμένεις να δείς τι θα γίνει με τα TCCD. Κάναν την εμφάνησή τους σε Muskin special (πανάκριβες) και σε GSkill (φθινές αλλά πρέπει να μεταφέρεις τα χρήματα στην Ταϊβανέζικη τράπεζα). Εάν θα κάνεις μόντες τότε πήγαινε για

ΒΗ-5/6 που ακούν όμορφα το ρευματάκι.

Link to comment
Share on other sites

εγω θα σου ελεγα παρε pc4000 για την πορεια εγω εχω της a-data vitesta 2x256 και δουλευω 2.5-4-3-5 με 2.55 στα 250v 1:1 και εχω παει και 265+270 με 2.65v οποτε πιστευω ειναι καλα!!!

Link to comment
Share on other sites

GSkill.

Eίναι TCCD, ανεβαίνουν εγγυημένα σε DDR550 2.5-3-3-7 χωρίς να χρειάζονται ρεύμα και με ποιο χαλαρά timings βγάζουν και αρκετά παραπάνω. Όλα αυτά με €210. Τα μεταφορικά είναι της GSkill.

Και όταν πας σε 64 θα έχεις ένα κορυφαίο σετ μνημούλες για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Πληροφορίες για Europe:

http://www.e04hardware.com/gskilleur.htm

Site:

http://www.gskill.com/

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν για τα τccd και τις Gskill δεν τις είχα ακούσει. δεν μπόρεσα να βρω και πολλά πράγματα για αυτές στο net, θα στείλω mail για την αγορά. τρομερές επιδόσεις το κακό είναι ότι μάλλον αν τα καταφέρω και τις πάρω μάλλον θα είμαι ο πρώτος beta tester στην ελλάδα και άγνωστο αν θα δουλέψουν όλα εντάξει.

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=2298

Εάν δοκιμάσεις να επικοινωνήσεις μαζί τους πές μας τι έγινε...

μάλιστα, διάβασα το thread σου outlaw θα δοκιμάσω να επικοινωνήσω μαζί τους αν και δεν πιστεύω να μου πουν τίποτα διαφορετικό από ότι εσένα, από την κατάθεση δηλαδή. Τι ακριβώς σε έκανε εσένα να υποψιαστείς ότι κάτι δεν πάει καλά εκτός βέβαια από το ότι δεν απαντούσε το τηλέφωνο και το ότι δεν σου απάντησαν στο δεύτερο mail.

Link to comment
Share on other sites

μάλιστα, διάβασα το thread σου outlaw θα δοκιμάσω να επικοινωνήσω μαζί τους αν και δεν πιστεύω να μου πουν τίποτα διαφορετικό από ότι εσένα, από την κατάθεση δηλαδή. Τι ακριβώς σε έκανε εσένα να υποψιαστείς ότι κάτι δεν πάει καλά εκτός βέβαια από το ότι δεν απαντούσε το τηλέφωνο και το ότι δεν σου απάντησαν στο δεύτερο mail.
Μπορεί να ναι και κλέφτες, μπορεί να ναι και απλώς ανοργάνωτοι ή χαμηλής νοημοσύνης (έχουν και στην Taiwan από δαύτους). Δεν βγάζω κανένα συμπέρασμα. Απλά έχω παραγγείλει από πολλές μεριές του πλανήτη και κάτι τέτοιο δεν το έχω ξανασυναντήσει. Αυτό που "πονήρεψε" κάπως είναι πως 2 άνθρωποι που κατοικούν στις Η.Π.Α. σε διαφορετικές πόλεις και σχετίζονται με τον χώρο των περιφερειακών για Η/Υ, δεν κατάφεραν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους (πόσο μάλλον εγώ). Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι ο ένας εκνευρίστηκε και σε ένα από τα mail του έγραφε "Well, Greece is a very unlikely place for Asian companies to do business with, most employees there will not even know where it is on the globe. But I will contact them and check out the situation." για να καταλήξει να μου λέει "I looked at the Gskill website and found there a distribution point in the US. On calling the supplied phone number I found it to be invalid. A second # on this supposedly US page and the email address was Taiwanese. So I think this is only a pipedream at this point. It is very unlikely that they have inventory in the US, not even being set up properly."
Link to comment
Share on other sites

τουλάχιστον υποθέτω ότι οι μνήμες είναι υπαρκτες. το παρακάτω μαγαζί τότε τι πουλάει?

http://store.yahoo.com/digi4me/gskddrexseeo.html

Ναι υπαρκτές είναι. Τις είδαμε σε πολλά reviews. Το θέμα είναι αυτή η "προσφορά" για Ευρωπαίους πολίτες....ειδικά όταν πάς να πληρώσεις με bank transfer που δεν μπορείς να διεκδικήσεις μετά τίποτα. Μακάρι να χω άδικο. Και εγώ τις θέλω βλέπεις....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...