Jump to content


Οδηγος: Πως να συνδεσετε ενα led στο pc..


soler1442169065

Recommended Posts

Όπως λέει και ο τίτλος αυτός ο οδηγουλης μας δείχνει πως να συνδέσουμε ένα led(το συγκεκριμένο είναι και uv) σε molex γρήγορα και εύκολα...

Τι χρειαζόμαστε:

1. Ένα κοφτακι/πενσα

picture22.jpg

2. Μονωτική ταινία

3. Ένα ανταπτορακι για να κλέψουμε ρεύμα από molex..

picture009.jpg

4. Ένα καλώδιο στο οποίο θα συνδέσουμε το ledaki (για να γίνει μακρύ..)

5. Ένα ledaki...*

picture008.jpg

(το κοντό ποδαράκι είναι το +)

*εάν το ledaki λειτουργεί με πολύ λίγο ρεύμα π.χ. 1,5 ή δεν βρούμε ledaki που να δουλεύει με ακριβώς στα ίδια βολτ που δίνουν οι συνδυασμοί του [Το κόκκινο είναι +5V,το κίτρινο δίνει +12,τα μαύρα δεν δίνουν τπτ (γειώσεις)] μολεξ θα χρειαστεί και μια αντίσταση...στην δικιά μας περίπτωση το ledaki δουλεύει στα 5v επομένως δεν χρειάζεται αντίσταση...(κοκκινο+1 μαύρο).

Και ξεκινάμε...

Εδώ βλέπουμε τις άκρες του καλωδίου(στις άκρες υπάρχουν απλά πινάκια ώστε να μπουν τα ποδαράκια του led εάν δεν έχουμε τέτοια μπορούμε να κολλήσουμε με καλάι τις άκρες των καλωδίων στα ποδαράκια του led)..

picture010.jpg

Εδώ είναι το ledaki τοποθετημένο μέσα στα πινάκια...(το κοντό ποδαράκι του led είναι το + και πρέπει να τοποθετηθεί στο + του καλωδίου).

picture011.jpg

Απογυμνώνουμε τα καλώδια του ανταπτορα....

picture012.jpg

Συνδέουμε τα καλώδια προέκτασης με τα καλώδια του ανταπτορα...

(έχω συνδέσει το κόκκινο με το μαύρο, και το άσπρο με το κόκκινο διότι στις άκρες του καλωδίου προέκτασης στα πινάκια έχω συνδέσει το + του led με το άσπρο....δεν είχα καλώδια ίδιου χρώματος με του ανταπτορα :D )

picture24.jpg

Μονώνουμε με την μονωτική όλες τις άκρες που είναι γυμνές...μην γίνει και Κανά βραχικυξλωμα και τρέχουμε και δεν φτάνουμε :044:

picture013.jpg

Εδώ φαίνεται το κυκλωματακι ολοκληρωμένο...

picture015.jpg

Και εδώ συνδεδεμένα όλα στο βραχυκυκλωμένο psu...(βαριέμαι να ανοίγω κουτιά τώρα... :044: )

picture017.jpg

Και για να μην λέτε ότι δεν βγάζει πολύ φως....

picture016.jpg

Αυτά....ελπίζω να φανεί χρήσιμο...ειδικά στα νέα μέλη μας :020:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Πολύ καλή δουλειά soler και πολύ πρακτικό.

Κοιτώντας τις photo και συγκεκριμένα τα καλώδια θυμήθηκα και τα δικά μου που τα έχω μαζέψει με μονωτική ταινία. Πάω αύριο πρωί - πρωί και πέρνω sleeving cables και θα προσπαθήσω να βρω ψηφιακή για να φτιάξουμε και έναν οδηγό για sleeving

Link to comment
Share on other sites

Φοβερος οδηγος αλλα δεν μας ειπες το σημαντικοτερο. ΠΟΥ βρηκες το UV led? Καθως και τι πρεπει να κανουμε αν το Ledaki μας ειναι λιγοτερα Volt , ή βαλουμε περισσοτερα led.

Link to comment
Share on other sites

Φοβερος οδηγος αλλα δεν μας ειπες το σημαντικοτερο. ΠΟΥ βρηκες το UV led? Καθως και τι πρεπει να κανουμε αν το Ledaki μας ειναι λιγοτερα Volt , ή βαλουμε περισσοτερα led.

Uv led αγόρασα από μαγαζί με ηλεκτρολογικά.

Όπως είπα εάν το led είναι λειγότερα volt χρειάζεται αντίσταση για να μην καεί. Τα περισσότερα leds υψηλής φωτεινότητας δουλεύουν στα 5v οπότε δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.