Jump to content



Βοηθεια για υδροψυξη


mpampir

Recommended Posts

χαιρετίζω και γω με την σειρά μου.

Μόλις ανακάλυψα το φόρουμ , στην προσπάθεια μου να βρω πληροφορίες για να κατασκευάσω μόνος μου την υδρόψυξη που θέλω.Μιας και λόγω περιορισμένης πρόσβασης, δεν μου επιτρέπεται να δημιουργήσω το κατάλληλο thread,είπα να κάνω τις ερωτήσεις που θέλω εδώ.Σε περίπτωση που ο μόντερ νομίζει οτι δεν ταιριάζει το ποστ μου, ας το σβήσει, δεν κρατάω κακίες! :Ρ

Επι του θέματος τώρα:

Δεν είμαι και μεγάλος γνώστης του θέματος, αλλά έχω καταλήξει στο παρακάτω κύκλωμα:

Ενυδρείο -> τρόμπα νερού -> ψυγείο -> waterblock -> μπεκάκι -> ψύκτρες -> ενυδρείο

Σαν ενυδρείο καταστάλαξα σε ένα των 10 λίτρων γυάλινο (για καλύτερη ψύξη).Τρόμπα βρήκα μια (δεν θυμάμαι μάρκα) στα 3.000 λίτρα ανα ώρα (50 ευρώ κόστος) υδρόψυκτη, βυθιζόμενη στο ενυδρείο.Τώρα σε οτι αφορά στο ψυγείο.Εκεί έχω βρει πολλές λύσεις, απο ιδιοκατασκευή (ακριβή λύση, αλλά τρομερή σαν απόδοση),μέχρι απο μηχανή μεγάλου κυβισμού και ψυγείο απο καλοριφέρ αυτοκινήτου.Δεν έχω κατασταλάξει ακόμα και κάθε άποψη θα ήταν επιθυμητή και σεβαστή.Το μεγάλο πρόβλημα στην επιλογή την έχω στο γουότερμπλοκ που δεν ξέρω τι και πως.Κάποια καλή και οικονομική λύση έχουμε?

Πιο πάνω διάβασα οτι προτείνεται ψυγείο καλοριφέρ απο ένα συγκεκριμένο φόρντ. Τι το καλό έχει το συγκεκριμένο ψυγείο και το προτιμάτε απο αυτό πχ ενός όπελ βέκτρα?

Και ρε παίδες, τι απόδοση έχετε εσείς με τις ιδιοκατασκευές σας? Πόσο να περιμένω την θερμοκρασία του επεξεργαστή μου? (αν και παίζουν πολλά πράγματα ρόλο σε αυτό, μια γενική ιδέα θα μου ήταν χρήσημη)

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην καλως ηρθες στο site.

Το post σου δεν ταιριαζε εκει που το εβαλες αλλα δεν χρειαστηκε να το σβησω μιας και διαθετω ιδιαιτερες μαγικες ικανοτητες (κληρονομικο χαρισμα) και ετσι το διαχωρισα και εφτιαξα καινουργιο thread.

Κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο? :)

Ας παμε στα σοβαρα τωρα.

Ξαναδιαβασε τον οδηγο υδροψυξης εδω: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1594 πιο προσεκτικα για να δεις τι ακριβως χρειαζεσαι.

Απο οτι θα διαβασεις, τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.

Λιγα λογια γιαυτα που ανεφερες τωρα.

Γυαλα ενυδρειου δεν ανεφερεται πουθενα γιατι δεν προκειται να βαλουμε ψαρακια μεσα. :)

Το ψυγειο του τρανσιτ ειναι ενα ψυγειο αναφορας γιατι

1.ειναι δοκιμασμενο ως προς την αποδοση του

2.το μεγεθος του ειναι ικανοποιητικο

3.το υλικο κατασκευης ειναι χαλκος και ειναι με κυψελες, οτι χρειαζομαστε δηλαδη .

Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι πανακεια. Εγω εχω ψυγειο απο opel corsa.

Σε ενδιαφερει να ειναι χαλκινο κυψελωτο (οχι με σωληνες).

Για το μεγεθος του θα παιξει ρολο που θα το τοποθετησεις, μεσα η εξω απο το κουτι και θα επηρεασει και το ποσο δυνατη αντλια θα χρειαστεις.

Οσο για το τι θερμοκρασιες θα πρεπει να περιμενεις,πολυ γενικα 10 - 15 βαθμους κατω απο την αεροψυξη για ενα σωστο υδροψυκτο συστημα.

Συμβουλη: Επειδη απο οτι καταλαβαινω εισαι καινουργιος στην υδροψυξη και λιγο μπερδεμενος, καλο θα ειναι να μην ξεφυγεις απο οτι αναφερεται στον οδηγο υδροψυξης μιας και με βαση αυτον το αποτελεσμα θα ειναι πολυ καλο εως αριστο.

Περιεργα ψυγεια και αγνωστες αντλιες πιθανοτατα δεν θα σου δωσουν το αποτελεσμα που επιθυμεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

χεχε, φαινόταν οτι δεν ταίριαζε εκεί που το είχα γράψει , γιαυτό και είπα οτι δεν κρατάω κακίες αν σβηστεί. επι του θέματος τώρα:

Γενικότερα το όλο πρότζεκτ μου, δεν το έκανα τόσο για το οτι θα κάνω όβερ το πισί μου, απλά επειδή ήθελα να κατασκευάσω κάτι, και να περάσει η ώρα μου. (έχω πολύ καιρό να κάνω ιδιοκατασκευή και ...)

Λοιπόν το ενυδρείο, μην το γελάς, θέλω να βάλω και ψάρια μέσα! Αυτό των 10 λίτρων είναι ότι πρέπει, μια χαρά χωράει στο γραφείο μου, δίπλα στον εκτυπωτή!

Για το ψυγειάκι, αφού του φόρντ είναι δοκιμασμένο, θα σας ακούσω και κατα την κατασκευή θα το χρησιμοποιήσω.Απλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι αρκετό το μέγεθός του.Θα δείξει. Εγώ θέλω να φέρω το νερό, σε όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία γίνεται, χωρίς την χρήση κομπρέσορα.γιαυτό και τόσο ψάξιμο.

γενικότερα είχα αρκετές ιδέες στο μυαλό μου επι του θέματος.εκεί που κολλάω είναι στην εμφάνιση.Θέλω να το κάνω όσο το δυνατόν πιο εμφανίσημο το όλο πρότζεκτ, και να μπορώ να το έχω σε χώρο που θα φαίνεται,οπότε απο την μιά θα κάνω το κομμάτι μου, και απο την άλλη την δουλειά μου.

Πάντως σκέφτηκα και κάτι τελείως τρελό για δεξαμενή.έχετε δει τα φένγκ σούι συντριβανάκια? ε, σε ένα τέτοιο λέω να το βάλω! Ένα που έχουμε στο σπίτι παίρνει 3-4 λίτρα νερό τουλάχιστον,και είναι και κουκλίστικο. οπότε απλά του αντικαθηστώ την ανλτία με αυτή που θέλω, και βάζω πίσω απο το πισί το ψυγειάκι σε χώρο που δεν φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Αν βάλεις ψάρια στο ενυδρείο το πιθανότερο να σου ψοφήσουν αφού είναι αρκετά ευαίσθητα στην θερμοκρασία.

Για το ψυγείο που λες και την χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία, να ξέρεις ότι με κλασσικές μεθόδους υδρόψυξης (όχι bong <- επιπρόσθετη κατασκευή στην υδρόψυξη που προκαλεί όμως υγρασία και ζητά συχνό γέμισμα νερού) καταφέρνεις να φτάσεις σχεδόν την θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σχεδόν γιατί πάντα θα έχεις έστω και μικρές απώλειες οπότε υπολόγιζε στην καλύτερη 1-2 βαθμούς πάνω. Το καλύτερο είναι να έχεις όσο γίνεται μικρότερο ανέβασμα θερμοκρασίας σε full load.

Για εμφάνιση όλα είναι σχετικά με την απλούστερη λύση(σαν σκέψη όχι σαν υλοποίηση) να είναι μέσα στο κουτί, ή κάτι σαν το συντιβανάκι που λες (αν και επειδή είναι ανοικτό θα μαζεύει χίλιες βρωμιές).

Ότι και να αποφασίσεις εδώ είμαστε να βοηθήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Στο ενυδρείο που λες βάλε και ψαράκια αμα θές αλλά μόνο αμα θέλεις να κάνεις ψαρόσουπα......

αχαχαχχαχααχαχχααχχαχαχχα

Υπολόγισε οτι η θερμοκρασία του νερού θα είναι ανάμεσα 35 με 40 βαθμούς οπότε μόνο για τροπικά σε παίρνει και άμα....

Και υπολόγισε και το οτι με το όσο περισσότερο ζεστό είναι το νερό τόσο γρηγορότερα θα εξατμίζεται οόποτε θα πρέπει συνέχεια να προσθέτεις.

Βάλε και τις ακαθαρσίες απο τα ψαράκια που θα κόβουν βόλτες μέσα στο κύκλωμά σου! (τι ρομαντικό ε?) :p

Link to comment
Share on other sites

viper, η λυση του condenser απαιτει πολυ δυνατη αντλια καθως οι γωνιες και το μεγαλο μηκος σωληνα δυσκολευουν αφανταστα την αντλια

Δεν αντιλεγω αλλα σε μενα με την L20 δεν εχω κανενα προβλημα.Δηλαδη λες οτι περιοριζεται η κυκλοφορια του νερου?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.