Jump to content



ΚΑΜΜΕΝΟ PIXEL ΣΕ TFT


PARALLAX

Recommended Posts

Γειά σε όλους! Μόλις αγόρασα την 17" SONY SDM 73S, κοινώς την απλή sony 17ρα tft. Ακόμα μία ίδια ακριβώς οθόνη έχω ήδη στο γραφείο μου εδώ και 3 μηνες, και αφού είχα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με την απόδοσή της (και για τα λεφτά της - μονο 350Ε τελική τιμή) αποφάσισα να αγοράσω ακόμα μία, πάλι για τις ανάγκες της επιχείρησής μου. Όλα καλά με την καινούρια οθόνη αλλά δυστυχώς μόλις έβαλα ένα monitor tester, κατάλαβα οτι δέν ήμουν τόσο τυχερός όσο την πρώτη φορά. Η οθόνη έχει πάνω δεξιά ένα καμμένο pixel. Εδώ ακριβώς είναι και η απορία μου, δέν ξέρω άν είναι σίγουρα καμμένο γιατί δέν είναι μάυρο αλλά κόκκινο, στην περίπτωση που η οθόνη απεικονίζει λευκό. Όταν η οθονη απεικονίζει κόκκινο ή μπλέ το pixel λειτουργεί μια χαρά. Θυμάμαι σε ένα forum είχα διαβάσει οτι σε αυτή την περίπτωση το pixel δέν είναι καμμένο αλλά μπορεί να επανέλθει. Please θέλω τα φώτα σας! Βέβαια σε τέτοια ανάλυση που λειτουργεί η οθόνη (1280*1024) το pixel είναι μια απειροελάχιστα μικρή κουκκίδα αλλά...Τέλος ξέρω οτι πολλοί από εσάς θα πείτε γιατί δέν πήρε LG με 0 καμμένα pixel κτλ κτλ.... Ε να όμως που η καινούρια LG είναι εμφανισιακά σάν να την πουλάνε στο παζάρι!!!!Για γραφείο τη θέλω, να έχει και μια εμφάνιση, άσε που παιχνίδια και τέτοια δέν πρόκειται ποτέ να παίξω!

Link to comment
Share on other sites

Nα διαφωνησω μαζι σου....λεγοντας πως το design των lg...εινα πολυ καλο....

Τεσπα γουστα ειναι αυτα...

Οσο για το pixel σου...

Νομιζω χωρις να ειμαι 100% σιγουρος οτι επανερχεται...αλλα αυτο δεν ειναι κατι που το κανεις μονος σου...

Πρεπει να την πας στη αντιπροσωπια...και ψιλοτρεχαλα...

Link to comment
Share on other sites

καμμενο ειναι,δυστυχως αυτο συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες,και στη δικια μου τη samsung εννοω,αλλα εγω για να παει εγγυηση θελει αρκετα καμενα πιξελ.το θεμα ειναι οτι την πηρα απο το κολοπλαισιο,οτι εχω παρει απο εκει εχει βγει μαπα.

Link to comment
Share on other sites

αυτο συμβαινει γιατι το "καμμενο" (κολλημενο) δεν ειναι pixel αλλα subpixel, δηλ το 1 απο τα 3 στοιχεια (μπλε-πρασινο-κοκκινο) που αποτελουν το pixel στις TFT

και στο 99% ετσι συμβαινει, σχεδον ποτε δεν κολλαει ολοκληρο το pixel, δηλ και τα 3 στοιχεια.

(πραγμα που μπορουν να εκμεταλευτουν μερικοι "κακοι" κατασκευαστες/αντιπροσωποι και να μην αναγνωριζουν την εγγυηση, που μιλαει για pixel... τεσπα)

για αυτο και δοκιμαζεις την TFT σε αυτα τα 3 χρωματα +μαυρο +ασπρο

δεν θα επανελθει λοιπον, αλλα αν ειναι στην περιφερεια και δε φαινεται μην πολυσκας

αφου μαλιστα θα ειναι και για το γραφειο και οχι για το σπιτι σου ακομα καλυτερα :003:

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Με καλύψατε αρκετά μπορώ να πώ, είμαι παλιός κομπιουτεράς αλλά νέος στο forum, και απο ότι βλέπω θα μέινω εδω! Φίλε sakattack μάλλον είναι όπως το λές, κι εγώ αυτό υποψιάστηκα...Δηλαδή όταν μιλάμε για καμμένο pixel στις περισσότερες των περιπτώσεων δέν είναι ολόκληρο αλλά μέρος του,όπως στη δική μου περίπτωση? Και δηλαδή για παράδειγμα η lg όταν λέει για ένα καμμένο pixel εννοεί οτι πρέπει να είναι ολόκληρο καμμένο? Ε χαιρω πολύ τότε...Επίσης φίλε cmos με προβλημάτισες...υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μου βγάλει κι άλλα καμμένα pixel?δέν ισχύει ότι βγει στην αρχή και μετά όλα οκ? Τέλος το (ημι) καμμένο pixel τη δική μου οθόνη είναι πάνω δεξιά στη γωνία οπότε το πρόσεξα μόνο στην αρχή. Πλέον περνά απαρατήρητο....

Link to comment
Share on other sites

Γεια να σας κανω να νιωσετε καλητερα ... μολις χτες μου εφεραν την SyncMaster 710v (απο e-shop)

πολυ καλη εικονα και φωτισμο ... αλλα οταν εβαλα ενα σκουρο wallpaper .....

ειδα τοσα καμμενα Pixel (η subpixel ) που δεν το πιστευα ... δεν μιλαμε για 1 2 ή 9

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 40 50 και πολυ λιγα λεω ..... αλλα δεν τα προσεξα αμεσωσ μονο και μονο επιδη εχω μεγαλη αναλυση 1280 επι 1024. Το καλο στην υποθεση ειναι οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μου πουν δεν την αλλαζουμε. Να σημειωσω οτι τα καμμενα subpixel εχουν χρωμα ( κοκκινο καποια πρασινο και καποια μπλε ) δεν μπορω να πω ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ . ΛΟΛ

Link to comment
Share on other sites

H LG απο οτι εχει γραφτει απο παιδια που τους ετυχε καμμενο(κολλημενο) subpixel, τις αλλαζει αμεσως. Εγω ανεφερα σπανιες περιπτωσεις "κακων" αντιπροσωπιων :003:

Η αιτια ενος κολλημενου subpixel ειναι οτι καιγεται το ηλεκτρονικο κυκλωμα που το ελεγχει και μενει κολλημενο σε μια θεση/κατασταση, που επιτρεπει στο φως της πισω λαμπας να περναει (οποτε φαινεται το χρωμα) ή να μην περναει (οποτε δεν φαινεται το αντιστοιχο χρωμα, και ειναι πιο ανεπαισθητη η βλαβη)

Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος συγκεκριμενος ενοχος, αν και ενα ups δεν εβλαψε ποτε κανεναν :003:

παντως η αληθεια ειναι οτι σε οσες περασαν απο τα χερια μου, 4 desktop και 4 laptop, ποτε δεν μου ετυχε να δω να κολλησει καποιο. Οσα ειχαν (αν ειχαν) απο την αρχη, με τοσα εμειναν. Τι να πω, ισως ειναι θεμα τυχης.

Εννοειται οτι για να ελεγξεις βαζεις την native αναλυση της οθονης και οχι μικροτερη.

Και δοκιμαζεις ολη την οθονη κοκκινη-μπλε-πρασινη-ασπρη-μαυρη

με λιγη προσοχη, βλεπεις αμεσως αν εχει εστω και ενα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.