Jump to content



Ερωτήσεις για watercooling-overclocking του 3.4 prescott(plz reply)


Elu Thingol1442169091

Recommended Posts

Γεια σας παιδια! Αν ολα πανε καλα σε κανα μηνα η δυο θα παρω τον 3.4 prescott. Θέλω να τον φτασω σε υψηλα επιπεδα overclock και γιαθτο χρειαζομαι (και θελω ΠΟΛΥ) water cooling. Δεν εχω επιχειρησει ποτε κατι τετοιο μεχρι τωρα και το μηνυμα του Kostas7gtr μου ανοιξε τιν ορεξη για τα καλά, και τον εκτιμω γιαυτο χεχεχ!! θελω να μου πειτε τι πατεντα θα μποροθσα να χρησιμοποιησω εκτος απο αυτη του κοστα(χρησιμοποιησε λεκανες με ημιπαγωμενο νερο οπου εβαλε την αντλια, γαματο ειναι πηγαινετε νε το δειτε, ειναι μεσα στις photo). Εγω θα προτιμοθσα κατι οχι και τοσο φασαριοζικο. Ειχα σκεφτει να παρω ενα απο τα ψυγεια μιας νταλικας SCANIA που εχει μεγεθος 115*70*20 και να βαλω νερο με παγους εκει μεσα, αλλα δεν ξερω τα αποτελεσματα. Λογικα οσο μεγαλυτερο ειναι τοσο πιο πολυ χρονο θα περνει για να κρυωσει με τα παγακια, σωστα? Μηπως να επερνα ψυγειο απο κανενα αυτοκινητο που ειναι μικροτερα?(πολυ) Μια μαντρα χαλασμενων αυτοκινητων την κανει την δουλεια χεχε! ΠΛιζζ απαντιστε μου. Αξιζει τον κόπο η να επιχειρησω κατι άλλο??? Αν εχετε κατι υποψιν σας ... βουρρρρ και γραψτε το!! :011: :011: :039: :039: :097: :097: :024:

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που εκανε ο Κωστας ηταν μια δοκιμη μονο για να κανει καποιες μετρησεις.

Το pc σου δεν μπορει να δουλευει με αυτον τον τροπο εκτος αν του βαζεις συνεχεια παγο.

Αν σε ενδιαφερουν οι πολυ χαμηλες θερμοκρασιες θα πρεπει να πας σε λυση κατασκευης extreme ψυξης η σε αγορα ετοιμης (βλεπε promie)

Μιας και ειναι η πρωτη σου επαφη με τετοιου ειδους ψυξεις, θα σου προτεινα να δεις την πιο ευκολη λυση της υδροψυξης που με την οποια θα εχεις σεβαστο overclocking και συνεχη λειτουργια.

Ακομα και για την υδροψυξη θα πρεπει να μαθεις καποια πραγματα.

Ξεκινα με τον οδηγο που εχουμε εδω http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1594 και αν εχεις μετα καποιες αποριες, εδω ειμαστε.

ΥΓ. Να τσεκαρεις τα pm (personal messages) Κατω απο το σημα των overclockers.

Link to comment
Share on other sites

ειναι εναπραγμα που βασιζετε στο φενομενο πελτιερ(μεταφορα θερμοκρασιας απο την μια επιφανεια στην αλλη με την χριση δεσμης ηλεκτρονιων!!δες εδω!

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=5025&page=1&pp=20

Link to comment
Share on other sites

Το πελτιέρ δεν θα έχει καλύτερες θερμοκρασίες απο τον πάγο, κατα τη γνώμη μου ειδικά με Prescott δεν αξίζει γιατί αν υποθέσουμε ότι τον πάς στα 4.2 που ακούγεται λογικό θα έχεις σίγουρα 150watt για να μη πώ περισσότερο....συνεπώς θέλεις 300w πελτιέρ για να τον κρυώσεις και πολύ καλό και αξιόπιστο τροφοδοτικό μόνο για το πελτιέρ για να μη τιναχτούν όλα στον αέρα.....

Συμβουλή δική μου, διάβασε τον οδηγό τον οποίο σε παραπέμπει ο KTM να μάθεις πρώτα το watercooling το απλό και να πειραματιστείς λίγο με αυτό και ύστερα μπορείς να πάς σε πιό extreme πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

οταν ειπα πελτιερ ενοουσα συνδιασμο πελτιερ-υδροψυξης μιας και το παιδι ειπε οτι θα παρει σιγουρα υψροψυξη!οποτε λογικα θα παιζει κοντα στους 4-5Co αλλα δεν θα χριαζετε να βαζει συνεχια παγο!παντος ανεξαρτητα απο το τι θα κενει πρεπει να δοσει ιδιαιτερη προσοχη στις μονωσεις οστε το pc να μην εχει μετα το δικο του φενγκ σουι!!

Link to comment
Share on other sites

Ημαρτον παιδιά.

Λίγη σωφροσύνη και λογική.

Παρακολούθησα τα πόστ του "Elu Thingol" (καλωσήρθες στο φόρουμ) και έχω να κάνω μιά επισήμανση όσον αφορά τις απαντήσεις κάποιων.

Ο άνθρωπος δεν έχει σχέση με το overclocking και φυσικά δεν έχει ακόμα γνώσεις περί του αντικειμένου και συναφών θεμάτων.

Θα πρότεινα λοιπόν εγκράτεια στις απαντήσεις σας....και σιγά-σιγά....βήμα-βήμα.

Ακόμα δέν ξεκίνησε ....και τον φτάσαμε στα watercooling συστήματα...και αστραπιαία στα peltier....κλπ λύσεις. :120:

Φίλε Elu Thingol....

Ξεκίνα διαβάζωντας τα διάφορα θέματα του φόρουμ.

Κάνε ένα σχετικό υπόβαθρο γνώσεων...και με λογικά βήματα να εισέρθεις στον κόσμο του overclocking.

Αυτό που χρειάζεσαι για τώρα που είσαι στην αρχή...είναι διάβασμα...ώστε να μάθεις κάποια βασικά πράγματα και να αρχίσεις να καταλαβαίνεις τη "γλώσσα" που μιλάμε στο o/c.

Μετά...θα μπορείς να εκφράσεις καλύτερα τις απορίες σου....και να καταλαβαίνεις πιό εύκολα κάποια πράγματα - έννοιες.

....και φυσικά υπάρχουν αρκετά πρόθυμα άτομα στο φόρουμ για να σε βοηθήσουν στη συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Nαι δεν εχεις και αδικο! Δεν εχο καμια σχεση με το θεμα. Θα μαθω ομως που θα παει! Ευχαριστο ολους οσους μου εστειλαν και οσους θα στειλουν ενδεχομενος, γιατι κατι τετοια θεματα μπορώ να τα συζηταο σινεχεια!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.