Jump to content



Επιστροφη μνημης και memory utility


kerneld

Recommended Posts

Παίδες καλημέρα,

μήπως έχετε να προτείνετα κάποιο freeware προγραμματάκι για να τεστάρεις μνήμες? Θέλω να τεστάρω την μνήμη που θα πάρω το απόγευμα αφού επιστρέψω το dimmaκι 512 PC3200 που αγόρασα από το πλαίσιο. Το έχω πάρει μαζί μου με σκοπό να το επιστρέψω σήμερα μετά την δουλειά, μιας και από το Σάββατο που το αγόρασα και το έβαλα στο PC άρχισαν τα παλαβά (κρασαρίσματα, μπλε οθόνες, reboot, ανεπιτυχής επανεγκατάσταση Win XP κ.α.).

Έχω ήδη εγκατεστημένο ένα ολόιδιο (πάλι του Πλαισίου) το οποίο λειτουργεί κανονικά. Με το ελλατωματικό θα ανέβαινα σε 2x512 dual channel.

Για την ιστορία τα χαρακτηριστικά της μνήμης είναι:

JETRAM 512 DDR PC3200-400 (2,5-3-3)

σε mobo ASUS A8V deluxe (rev. 2) με A64 3500+, Creative GeForce 4200ti, 2X120 Seagate IDE, NEC 3500, Pioneer 116 DVD, internal Zip ide 750.

Μήπως θα μπορούσε κανένας φίλος με παρόμοιο setup mobo/cpu να αναφέρει αν είχε προβλήματα παρόμοιας φύσης? Γιατί και η ASUS με παίδεψε λίγο στην αρχή και φοβάμαι μήπως υπάρχει και εκεί πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Υπάρχει και ένα καλύτερο πρόγραμμα το οποίο δεν εκτελείται στο σύστημα αλλά κάνεις boot με αυτό.

Για μένα είναι καλύτερο, λόγω του ότι εκτελείται μόνο του με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πιθανότητα το αποτέλεσμα να επηρεαστεί από άλλες εκτελούμενες εφαρμογές ή και από το ίδιο O/S σύστημα.

Το memtest86 σου δίνει και την επιλογή να επιλέγεις εσύ το εκάστοτε τέστ που θα γίνεται.

Σου παραθέτω τον δεσμό.

Κατέβασε το δημιούργησε μία boot disk και είσαι έτοιμος.

http://www.memtest86.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.