Jump to content



Σοβαρό προβλ. με νέο σύστημα


Chr1442169074

Recommended Posts

Γειά σας ,

μόλις πριν απο 2-3 μέρες αγόρασα ένα εντελώς καινούργιο σύστημα το οποίο δεν σκοπεύω να υπερχρονίσω τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα.

Asus P5AD2-E Premium

P4 3.4Ghz 800Mhz FSB (550)

2xDDR2 533 (από πλαίσιο transcend)

ATI Radeon X700Pro (PCI-E 256MB)

WD Raptor 10000 rpm 36.7Gb

Maxtor 250Gb 16Mb buffer

Plextor 716A

Floppy με Card reader

PSU Thermaltake TWV 480

κουτί απο το πλαίσιο ένα απλό σχετικά

stock cooling

Tα προβλήματά μου είναι τα εξής:

1ον) Sisoftware Sandra 2004 ( και με το 2005) Cpu arithmetic 3859/2432 !!!!!!!!!!!!!!! (ενώ θα έπρεπε να είναι πάνω απο 10000) και ανάλογο multimedia benchmark

2ον)Cpu idle temp : 67 (κελσίου) , full load : 81

3oν) Αδύνατον να λειτουργήσει η onboard κάρτα ήχου. Δοκίμασα να βάλω drivers απο www.asus.com αλλά πάλι τα ίδια

Η τοποθέτηση του επεξεργαστή και της ψύκτρας είναι σίγουρα καλή.

Δεν έχω κάνει update στο BIOS , αλλά δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Ε?

Link to comment
Share on other sites

δοκιμασε να κανεις update το bios, η μπορει να σου ετυχε ελλατοματικη μητρικη(προς το παρον μονο σε asus το εχω δει), η ρυθμισεις απο το bios ειναι ok τις ειδες?

Link to comment
Share on other sites

Για τον επεξεργαστή τι να πεις? Οι Prescott έχουν πάρει και με το σπαθί τους το όνομα PresHOT.

Πάντως κάτι δεν έχει γίνει καλά κατά την τοποθέτηση της ψήκτρας μάλλον.

Όπωσδήποτε κοίτα τις στροφές του ανεμιστήρα της cpu. Αν είναι πάνω από 3500-4000 στροφές τότε το πρόβλημα είναι μάλλον στην τοποθέτηση γενικότερα της ψήκτρας. Αν είναι κάτω από 3000 στροφές τότε αν θυμάμαι καλά υπάρχει ένα πρόβλημα στις socket 775 μητρικές και κάποια κόλπα της Intel που ρίχνουν τις στροφές των ανεμιστήρων. Αν δεν κάνω λάθος οι "νέοι" ανεμιστήρες για τους 775 έχουν τετράπινο καλώδιο για την σύνδεσή τους στις μητρικές.

Τα benchmarks είναι απλά φυσιολογικά μιας και με τέτοιες θερμοκρασίες όλη την ώρα η cpu κάνει throttling, με λίγα λόγια ρίχνει συχνότητες.

Υ.Γ. Την άλλη φορά πάρε AMD :077:

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα , η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Μάλλον η ψύκτρα δεν αντεχει και θα πρέπει να βάλεις κάτι καλύτερο. Το έχω πάθει σε ανάλογο σύστημα και αναγκάστηκαν στο Πλαίσιο να βάλουν καλύτερη ψύκτρα για να έρθει στα ίσα του.

Δοκιμάσε για δοκιμή να έχεις ανοιχτά τα παλινά και κοίτα σε πόσες στροφές δουλεύει ο ανεμηστήρας. Έτσι όπως στα περιγράεις πρέπει να δουλευει φούλ στροφές και να κάνει πολύ θόρυβο....

Link to comment
Share on other sites

Ο ανεμιστήρας τρέχει γύρω στα 3000pm και όπως είπα δεν υπάρχει πρόβλημα στην τοποθέτηση.

Αρχικά μου είχαν δώσει ελατωματικές μνήμες και αναγκάστηκα να τους το πάω. Εκεί το άνοιξαν και δεν διαπίστωσαν λάθος στην εγκατάσταση.

Μπορώ να του βάλω την ΑC5 που μου έμεινε αλλά και πάλι υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν , νομίζω ότι από το BIΟS πρέπει να έχει ρύθμιση αν θα ελέγξει τις στροφές του ανεμιστήρα ανάλογα με την θερμοκρασία. Τσεκαρε αν είναι ενεργοποιημένο. Αν δεν είναι τότε δεν θα ανεβάζει στροφές ανάλογα με τη θερμοκρασία. Πάντως 81 βαθμοί σε φουλ load είναι πολύ και θα πρέπει να ενημερώσεις το κατάστημα από όπου το πήρες μιας και είναι καινούργιο....

Link to comment
Share on other sites

Και γώ έχω ακούσει ανάλογα για τους prescot [υψηλες θερμοκρασίες] αλλά εδώ μιλάμε για 80c , οι οποίοι δεν δικαιολογουντε με τπτ . κάτι έχει γίνει λάθος , είτε τοποθέτηση είτε το bios λέει μαμακίες.

Κάνε το πιό απλό και παλαιό κόλπο .πιάσε την ψύκτρα , αν έχει όντως πάνω απο 65c πραγματικούς θα το καταλάβεις..... :D , άν όχι το bios αναφέρει μαμακίες.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν , τα πρόβληματα λύθηκαν.

Το BIOS αναβαθμίστηκε όμως δεν έφταιγε αυτό. Σήμερα το πρωί το πήγα στο πλαίσιο και αφού τους έβρυσα λίγο , σε 1-2 ώρες με τηλεφώνησαν να το παραλάβω και φυσικά καμία χρέωση δεν μου έγινε , αφού είδαν ότι όλα ήταν εντάξει απο πλευράς μου. Δεν τους ρώτησα καν τι έφταιγε , το σίγουρο είναι ότι μου έβαλαν ΑC5 :038: .

Οι θερμοκρασίες τώρα είναι οι εξής :

Ιdle : 44 C

Full load : 62 C (maximum)

Tα Benchmarks φαίνονται λογικά.

Ελπίζω σε λιγότερο από ένα μήνα να έχω τα απαραίτητα για ένα αξιόλογο ΟC.

Tα λέμε!!

Link to comment
Share on other sites

Έκαναν αυτό που έπρεπε , έβαλαν μια αξιοπρεπή ψύχτρα - ανεμηστήρα που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Μιας και το πρόβλημα λύθηκε το θέμα κλείνει εδώ. Ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή τους.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.