Jump to content



Asus V9999GT....εντυπώσεις και μετρήσεις


smurf1gr1442169068

Recommended Posts

Από χτες που την εγκατέστησα όλο χαρά...έχω καταλήξει να υποψιάζομαι ότι έπεσα σε ελλατωματική κάρτα, ή ότι την πάτησα...

Anyway...ας τα πάρουμε με τη σειρά :

Καταρχήν η συσκευασία : Λιτή - καμία σχέση με θηριώδη κουτιά άλλων υλοποιήσεων....αλλά λίγο μας ενδιαφέρει. Όμορφη η θήκη με τα συνοδευτικά cd με software, drivers, utilities και τα σχετικά...

post-152-1442173969,3072_thumb.jpg

post-152-1442173969,3452_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στη συνέχεια η κάρτα. Ογκώδης, με χάλκινη ψύκτρα (η οποία δυστυχώς δεν καλύπτει τις μνήμες, οι οποίες όμως έχουν τρύπες, άρα δέχονται άλη ψύκτρα), με αλουμινένιο κάλυμα. Επίσης, μου άφησε θετική εντύπωση ότι οι πυκνωτές είναι μαζεμένοι στο ένα άκρο, μαζί με την υποδοχή για τροφοδοσία. Γενικά φαίνεται καλή και προσεγμένη κατασκευή.

* Σημείωση : η φώτο είναι από το site της κατασκευάστριας εταιρείας, καθώς η κάρτα είναι ήδη στο μηχάνημα και δε μπόρεσα να βγάλω κάποια καλή φώτο της.

-Εδώ έρχεται το πρώτο ...άσχημο προαίσθημα : Στη σελίδα της εταιρείας, αυτή η φώτο είναι από την απλή V9999 και όχι από τη V9999GT, η οποία φαίνεται να έχει ψύκτρες και στις μνήμες, καθώς επίσης και μια webcam δώρο. Δεν ξέρω αν είναι λάθος στο site ή κάτι χειρότερο....έχει κανείς ιδέα ;

post-152-1442173969,3864_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πριν προχωρήσω στις μετρήσεις, κάποιες λεπτομέρειες :

Το σύστημά μου αποτελείται από P4 2.8 Ghz, M/B Epox 4PDA5+, Ram 2x256 Kingston cl 2.5 (dual), HD 120GB WD + 80GB WD (ΌΧΙ sata - καμμένος από sata γαρ), ASUS V9999GT, SB Audigy 2 ZS, PSU Enermax EG475AX, DVD-Rom Plextor PX-116A, DVD-R Pioneer DVR-108, TV Tuner Leadtek Winfast TV USB 2, Logitech Sphere camera, Monitor LG 1730S

Η κάρτα γραφικών διαμέσου του Asus SmartDoctor που τη συνόδευε φαίνεται να λειτουργεί στα 356/700 για core και memory αντίστοιχα, ενώ οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 43-50 βαθμούς για τη gpu και από 35-45 για τις μνήμες -σύμφωνα πάντα με το SmartDoctor.

Αρχικά εγκατέστησα τους 71.80, αλλά είχα αρκετά reboots χωρίς προφανή λόγο, τα οποία και σταμάτησαν όταν αντικατέστησα τους drivers με τους 69.93.

Κάτι που με παραξενεύει όμως είναι το εξής : Αφενός στα properties της κάρτας δεν υπάρχει επιλογή για o/c ούτε ενδείξεις για θερμοκρασίες, και αφετέρου το rivatuner (v. 2.0 release candidate 15.3 New Year Edition) μου πετάει μήνυμα ότι η κάρτα μου δεν υποστηρίζεται και δε μου εμφανίζει επιλογές για o/c επίσης (δεν ξέρω αν θα έπρεπε να εμφανίζει βέβαια...)

Επίσης να σημειώσω ότι το SmartDoctor με αφήνει να ανεβάσω τις συχνότητες ως 435/800.... χωρίς φυσικά να έχω δοκιμάσει να το κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Ήταν σφραγισμένη κανονικά. Αγοράστηκε από γνωστό μου που έχει κατάστημα, οπότε αποκλείω να ήθελε να με κοροϊδέψει. Πάμε τώρα στις μετρήσεις, οι οποίες πραγματικά με απογοήτευσαν:

Link to comment
Share on other sites

κάρτα αγόρασες ή σπαζοκεφαλιά? πόσο την πήρες αν επιτρέπετε. αφού είναι γνωστό σου το μαγαζί δεν την γυρίζεις καλύτερα να πάρεις μια φυσιολογική GT, τόσες ωραίες μάρκες κυκλοφορούν. εκτός αν είσαι από αυτούς με κόλλημα παίρνω μονο Asus, δεν θα είσαι και ο πρώτος.

Link to comment
Share on other sites

Να το επαναλάβω και εδώ.

Η κάρτα σου είναι μια περίεργη έκδοση της ASUS (όπως και η 9999GE).

Ουσιαστικά είναι μια ξεκλείδωτη 6800NU.

Ο TASOS έχει την ίδια , αν δεν κάνω λάθος.

Ρώτα τον.

Τα νούμερα που βγάζει είναι φυσιολογικά , αντίστοιχα βγάζω με ξεκλείδωτη 6800NU.

Για να ανέβει το 3DMark05 χρειάζονται οι 71.xx , δεν έχω εμπειρία από τους 71.80 , αλλά οι 71.20 τουλάχιστον δουλεύουν καλά.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά δικαιολογείται να την πουλάει η Asus σαν 6800 GT ?

Η συσκευασία έγραφε 6800 GT επάνω..

@Piratis όχι μόνο δεν είμαι κολλημένος με την Asus, αλλά είμαι και "καμμένος" στο παρελθόν από αυτήν. Η συμπάθειά μου είναι η MSI

Link to comment
Share on other sites

Μόλις δέχτηκα το τελικό χτύπημα : Η θερμοκρασία ξαφνικά έφτασε τους 85 βαθμούς! Διαπίστωσα έντρομος ότι ο ανεμιστήρας είχε σταματήσει να λειτουργεί! Μετά το reboot όμως λειτούργησε κανονικά.

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ με αυτή την κάρτα....αύριο πρωί πρωί την πάω πίσω...

Link to comment
Share on other sites

Μόλις δέχτηκα το τελικό χτύπημα : Η θερμοκρασία ξαφνικά έφτασε τους 85 βαθμούς! Διαπίστωσα έντρομος ότι ο ανεμιστήρας είχε σταματήσει να λειτουργεί! Μετά το reboot όμως λειτούργησε κανονικά.

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ με αυτή την κάρτα....αύριο πρωί πρωί την πάω πίσω...

Αν θυμάμαι καλά πολλοί έχουν πρόβλημα με τον έλεγχο του ανεμιστήρα από το Smartdoctor.

Μάλλον αυτό φταίει.

Και επειδή είδα οτι έχεις πρόβλημα με το rivatuner , δοκίμασε το nvtweak , ξεκλειδώνει overclocking και όχι μόνο , στους drivers.

Link to comment
Share on other sites

smartdoctor sukzzzz big time φίλε. Στην 5600 μου είχε βγάλει το λάδι. Και καλά fan control, auto o/c με τους drivers της Asus, thermal control. odor control, sk@t@ control και ένα κάρο πατάτες που μόνο κακό κάνανε. Άμα αποφασίσεις να την κρατήσεις μην διανοηθείς να ασχοληθείς με την πάρτη του γιατρού.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά συγνώμη για το off topic , αλλα να μην ανοιγω thread τσαμπα.

Όποιος ξέρει απο nv

Αγοράζω μια 6800le , στην καλύτερη σε τι μπορώ να την modaro ?

Επίσης τα ίδια με 6800 κανονική. Είναι καλύτερη αγορά απο 6600gt στην οποία βασίζεσαι μόνο στο overclocking ?

Link to comment
Share on other sites

Οι 6800 & 6800LE διαφέρουν μόνο στα pipelines (12 vs 8).

Θεωρητικά και οι 2 μπορούν να φτάσουν τα 16 pipelines , οπότε έχεις μια κάρτα σαν του smurf1gr.

Στην πράξη , η 6800LE έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να ανοίξουν και τα 16 , το πιθανότερο (αν ανοίξει τίποτα) είναι να δουλέψει με 12 pipelines ( = 6800 ).

H LE με 8 pipelines είναι χειρότερη από 6600GT , με 12 είναι λίγο δυνατότερη (εκτός από το AA , που είναι πολύ δυνατότερη) , με 16 είναι πολύ εώς πάρα πολύ δυνατότερη παντού.

Αν ξεκλειδώσουν όλα τα pipelines και της αλλάξεις τα πετρέλαια στο oc , πιάνεις 85-95% των επιδόσεων της 6800GT.

Για όσο αντέξουν τα 128MB , γιατί μόλις τελειώσουν κλάφτα χαράλαμπε.

Εγώ πάντως την LE δεν θα την προτιμούσα.

Η διαφορά τιμής με την απλή 6800 είναι πολύ μικρή και αξίζει.

Οπότε σου μένουν 2 επιλογές.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.