Jump to content



Ο δίσκος μου έχασε το fat του...


Lefteris1442169079

Recommended Posts

Παρακαλώ για την άμεση βοήθειά σας...

Έχω ένα σατα maxtor και ενα pata (ολοκαίνουριο)επίσης όπου έχω όλα μου τα αρχεία. Όλα καλά μέχρι που αποφάσισα να βάλω το boot cd των XP pro sp1 ώστε να φτιάξω ένα δεύτερο σύστημα στο pata δίσκο.

To setup προχώρησε με την κλασική μπλε οθόνη, έκανε και ένα restart χωρίς να καταλάβω το γιατί, όμως όταν έφτασε η ώρα βρήκε τους δύο δίσκους μου, το sata κανονικά και τον pata unpartitioned... Την ψιλιάστικα αμέσως, μπήκα στο παλιό μου σύστημα και όντως, χάθηκε το fat του γεμάτου μου δίσκου..

Δε θα κάνω format γιατί θέλω να πιστεύω πως ακόμη μία φορά θα με βοηθήσετε και θα μου βρείτε λύση στο να μη χάσω το δίσκο με τα αρχεία.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Οι γνωστές σε μένα λίσεις είναι οι εξής:

1) Ontrack EasyRecovery Pro v6.XX το οποίο είναι και για αρχεία με Ελληνικά filenames.

2) Get Data Back for NTFS/Fat32 το οποίο όμως παλιώτερα όταν το είχα δοκιμάσει ( έκδοση 2.22 ) δεν επανέφερε με το σωστό filename τα αρχεία με Ελληνικό filename.

Απλά θα χρειαστείς αρκετό ελεύθερο χώρο για να επαναφέρεις τα αρχεία σου μιας και δεν μπορείς, προφανώς να τα επαναφέρεις στον δίσκο που έγινε η ζημιά.

Πάντως υπάρχουν και άλλα προγράμματα για αυτή τη δουλειά. Για κάνε και ένα search στο forum μιας και έχει ξανατύχει και σε άλλους να χάσουν partitions.

Link to comment
Share on other sites

Kι εγω αυτα θα σου προτεινα να χρησιμοποιησεις αν μπορεις να βρεις και το Partition Magic v8.0 βεβαια τωρα η εταιρεια εξαγοραστηκε απο τη Symantec.

Ψαξε στα p2p (εχεις και υ2υ)...

Προσεξε να βρεις ενα φιλο και να στησεις σε αυτου τον Η/Υ τα προγραμματα αυτα και να κοτσαρετε εκει το δισκο σου γιατι αν ειναι μαρκαλημενος ο δισκος δε λεει να βαλεις διαγνωστικα προγραμματα.

Επομενως αλλη φορα να χωριζεις το δισκο σε δυο παρτισιονς οπωσδηποτε.

Θα το αναφερω και στον οδηγο αναφορας αυτο μπας και το δουν οι αλλοι...

Αν ειχες δυο παρτισιονς και στο κυριο μονο το λειτουργικο ενω στο αλλο τα πολυτιμα αρχεια σου τοτε στα @@ρια σου ας κολλανε τα ΧΡ και το καθετι κατευθειαν format κατακεφαλα και δατς ολ. ;)

Εγω τον SATA 160GB τον εχω χωρισει σε 10GB (τα βασικα προγραμματα) και με 150GB ειναι ροζ αρχεια του Κοριτσαρου! :055:

Τι να με νοιαξει λοιπον?

Μονο αν υποστει φυσικη φθορα ο δισκος....

Γιαυτο εχω κι εναν εξτρα IDE επισης χωρισμενο σε δυο παρτισιονς και διπλοαντιγραφω τα αρχεια μου και ειμαι 99.99999% ασφαλης γιατι ο διαολος :013: εχει παντα πολλα ποδαρια εννοω απροβλεπτες καταστασεις.

Καλη συνεχεια!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως Sean Kon το partition magic επαναφέρει το fat και δε χρειαστώ καν recovery?

Πάντως έχω δύο δίσκους και τον ένα μόνο για backup. Αυτός έχασε το fat. Η ιδέα των partitions σε ένα δίσκο δε μου πολυαρέσει..

Αυτή τη στιγμή κατεβάζω το easy recovery pro 6.04, το βρήκα με δυσκολία σε μία γαλλική σελίδα. Αυτό μάλλον θα χρησιμοποιήσω, εάν έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο σα λύση εδώ είμαστε! Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

:confused: Δεν εχει χρειαστει να το χρησιμοποιησω για τετοιες μετατροπες το Partition Magic αλλα ψαξε στο μενου μηπως και το κανει.

Στο λινκ που σου εδωσα στο υ2υ εχει εκει και το Easy Recovery Pro αλλα αφου το βρηκες στη Γαλλια = Katsumi's birthplace :044: το ιδιο ειναι....

Κοιταξε και το Hard Disk Manager Pro v6.01 εκει...

Ακουσε με τα partitions ΣΩΖΟΥΝ απο τετοιες μ***κιες....

Τοσα χρονια εχω το κεφαλι μου ησυχο ;)...

Σκεψου οτι συνεχως ειμαι beta tester και βλεπω χιλιες μπλε οθονες κι αποτομα restarts κι ομως το δευτερο partition δεν εχει παθει ουτε ενα corruption. ;)

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν μπορείς να σώσεις το FAT μα κάποιο άλλο πρόγραμμα τότε Easy Recovery.

Μόλις διαβάσει όλο το Partition σου βγάζει file manager όπου μπορείς να επιλέξεις ποια αρχεία θα κάνεις recover και που. Μην σε ανησυχεί αυτό. Απλά αν έχεις κανέναν γνωστό με κανέναν ψιλοάδειο και αρκετά μεγάλο δίσκο, η δουλειά θα είναι εξαιρετικά απλή.

Link to comment
Share on other sites

Easy Recovery ειναι η καλυτερη λυση αν και δυο φορες που το χρησιμοποιησα για να σωσω δισκους φιλων δεν επανεφερε τα filenames παρα εφτιαξε φακελους για καθε τυπο αρχειου της μορφης dir1.doc, dir2.xls κλπ κλπ και μεσα υπηρχαν τα αντιστοιχα αρχεια fil1.doc fil2.doc κλπ κλπ. Να σημειωσω πως μεσα απο τα win των προβληματικο δισκο τον εβλεπε με file system RAW και ετσι και εγω επελεξα να κανω raw recovery. Δεν ξερω βεβαια αν εκανα σωστα για διαφωτιστε με plz...

Link to comment
Share on other sites

Όμορφα! Από το πουθενά που νόμιζα ότι τα έχασα τώρα είμαι με δύο τρεις λύσεις...

Μάλλον από ότι καταλαβαίνω θα χρησιμοποιήσω το easyRecovery Pro. Η ερώτησή μου είναι η εξής... Μπορώ να πειραματιστώ με ένα ή δύο προγράμματα ή επιβαρύνω την κατάσταση του δίσκου και πρέπει να το κάνω με τη μία. Επίσης, το easyRecovery ρε παιδιά θα σώσει τα αρχεία με τα ονόματα; Πάντως τα διάβασε σωστά. Απά δεν επιχείρησα να σώσω κάποιο.. Θέλει και register..

Link to comment
Share on other sites

Βασικά μην πειραματιστείς πολύ διότι το κάθε πρόγραμμα από ότι έχω ακούσει όλο και κάτι πειράζει. Αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Βασικά αν έχει πάθει χοντρή ζημιά ο σκληρός υπάρχει περίπτωση το Easy Recovery να μην σου βρει όλα τα αρχεία στα σωστά directories ή με απολύτως σωστά ονόματα. Το θέμα είναι όμως ότι θα τα βρει.

Από εκεί και πέρα αν ο δίσκος δεν έχει πάθει ιδιαίτερη ζημιά θα στα βρεί όλα σωστά και στην θέση τους. Θα είναι σαν να έχεις ανοίξει παράθυρο του Explorer.

Σώσε ότι μπορείς με το Easy Recovery και μετά πειραματίσου και με το Scaverger και το get Data Back έτσι για να είσαι 100% έτοιμος την άλλη φορά ( που εύχομαι να μην υπάρξει βέβαια ).

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα δοκίμασε το GNU πρόγραμμα testdisk που έχει γράψει κάποιος Christophe Grennier.

http://www.cgsecurity.org/phpwiki/index.php/RunningTestdisk

http://www.cgsecurity.org/index.html?testdisk.html

Αν έχει χαθεί μόνο το FAT σου μπορεί να τον επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση χωρίς να χρειαστείς 2ο δίσκο. Αν δεν το καταφέρεις χρησιμοποίησε μια από τις λύσεις που συζητήσαμε παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

To testdisk, όντως! Μπόρεσε και έκανε αυτά που λέει! Έφτιαξε ξανά το fat του δίσκου σε δευτερόλεπτα! Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα το καταφέρει όμως όλα εντάξει, δεν έχασα τίποτα! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας! Μπορούμε πλέον να προτείνουμε το testdisk ανεπιφύλακτα σε ανάλογη περίπτωση με τη δική μου!

Καληνύχτα σας!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.