Jump to content



albatron kx18d pro II και soundstorm


MaD

Recommended Posts

Κατ'αρχήν γνωρίζεται αν όντως έχει soundstorm ? Τα περισσότερα reviews που βρήκα στο νετ λένε οτι έχει , στο site της albatron όμως γράφει πολύ απλά για τον ήχο Audio Codec: Realtek ALC650 ..

Από εκεί κ πέρα γνωρίζοντας (john_dr) οτι το soundstorm υποστηρίζει μέχρι και 64 hardware voices δοκίμασα με δύο οδηγούς να τρέξω το bench του 3dmark2003 με τα 64 voices. Και με τους δύο οδηγούς δεν έτρεξε .. οι οδηγοί ήταν οι τελευταίοι απο nvidia και realtek.

Επίσης αν βάλω τους οδηγούς της realtek θα έχω ενεργό το soundstorm για hardware υποστήριξη ? :017: :017: :065:

Link to comment
Share on other sites

Να σιγουρέψουμε πρώτα κάτι μέσω google μιας και εγώ μπορεί να λέω οτιδήποτε.

Από review μιας ASUS ( αυτή μου έβγαλε πρώτη το Google!!! )

With up to 256 hardware-processed voices (audio streams) or 64 hardware voices in 3D and support for multi-speaker 3D audio for up to six speakers NVIDIA have raised the bar for integrated audio solutions.

Link to comment
Share on other sites

Λες η Albatron τελικά να μην είχε κάνει full χρήση των δυνατοτήτων του Soundstorm.

Κάνε το εξής. Πήγαινε στο 3DMark2003 και δες στο system πατώντας το details στην σελίδα που σου ανοίγει και στο SoundDevice στο Max Supported 3D Hardware τι αριθμό σου δίνει.

Πάντως ακόμα και αν τελικά σε αφήνει να χρησιμοποιήσεις μόνο 32 από τις 64 την επιτάχυνση θα πρέπει να την έχεις. Αν με λίγα λόγια τρέξεις τα 2 πρώτα soundtests με τον driver της NVidia και ξανά μετά με αυτόν της Realtek, λογικά με της NVidia θα έχεις καλύτερες επιδώσεις, ιδίως στο δεύτερο τεστ.

Εκεί μπορείς να δεις αν υπάρχει διαφορά στις επιδώσεις ανάμεσα στους δύο οδηγούς και μετά να κρατήσεις αυτόν που απλά ακούγεται καλύτερα κατά την κρίση σου.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την ίδια μητρική. Αρχικά είχα μια SB Value! και την ενσωματομένη κάρτα απενεργοποιημένη από το BIOS. Κατέβασα τους τελευταίους οδηγούς από την nVidia (μόνο για τον ήχο: nForce_audio_4.57_winxp2k) και δουλεύει μια χαρά το soundstorm. Αυτό χρησιμοποιώ τώρα. Κάποια στιγμή θα κάνω δοκιμή με το RMAA και το rightmark-3dsound για να δω τη διαφορά στις επιδόσεις και την δέσμευση πόρων. Δες εδώ για τα προγράμματα που σου λέω.

Link to comment
Share on other sites

assasine και στο 3dmark2003 το τεστ με τα 64 voices τρέχει κανονικά ? γιατι εμένα οχι ...

Δεν το έχω ψάξει αυτό. Θα το δώ σήμερα ή αύριο το πολύ και θα σου πω. Το έκανες να δουλέψει το soundstorm;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.