Jump to content



Βάσανο με SparkNet


yanni

Recommended Posts

Το ποιο εύκολο σε αυτή τη χώρα τελικά είναι να τρελένεσαι και να μοιράζεις το βραβείο της ανοιχτής παλάμης.

Τι να πεις? Συνδέεσαι αλλά δεν ξέρεις αν συνδέθηκες!!! Με το που ενεργοποιείται η σύνδεση αμέσως κολλάει. Κατεβάζει μερικά bytes, νεκρώνει και μετά από 1 λεπτό σε πετάει έξω. Αυτό γίνεται μήνες τώρα αν και όχι συνέχεια. Συνήθως 2-3 φορές το μήνα σε τρελλένει. Για 2-3 μέρες ίσως και παραπάνω.

Παλιότερα είχα και ένα USB modem. Δεν είναι θέμα modem μου το έκανε και με αυτό.

Δοκίμασα 2-3 διαφορετικά λειτουργικά της Microsoft. Δεν είναι αυτό.

Μήπως ήταν το Firewall? Μπα. Στα 98SE δεν έχω περάσει firewall, αλλά το κάνει και εκεί. Και στα 2000/ΧP δοκίμαζα από τα νεύρα μου να μπω χωρίς να έχω εγκαταστήσει καθόλου firewall ( για το γ@μώτο – έτσι και αλλιώς υπήρχε και το ghost αν μου καθόταν κανένα blaster ), αλλά τα ίδια.

Με EdisiNet, OteNet, HOL αλλά και την Tellas που έχω εναλλακτική λύση ΔΕΝ υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μόνο με την SparkNet.

Και όταν τους είχα ρωτήσει ούτε και οι ίδιοι δεν ξέρανε. Αλλά νομίζω ότι υποψιάζομαι. Δεν έχω βρει ποτέ κατειλημμένη γραμμή. Αν σε άλλη εταιρία δεν υπάρχει γραμμή το βρίσκεις κατειλημμένο. Σε αυτούς τους έξυπνους σε κόβει αφού μπεις μέσα και πληρώσεις μια μονάδα. Ούτε ο πΟΤΕ να είχε σκεφτεί τέτοια απάτη. Μπράβο τους και ΜΑΚΡΙΑ από αυτούς.

Το μαρτύριό μου στην παρακάτω φώτο. Εσείς πόσες φορές πρέπει να πληρώσετε τον πΟΤΕ για μια σύνδεση 8 λεπτών? Και αυτό είναι χαρακτηριστικό που επαναλαμβάνεται σε σχετικά συχνά χρονικά διαστήματα για μήνες.

Α! Να μην ξεχάσω ότι μερικές φορές δεν δέχεται το password με την πρώτη....

Υ.Γ. Πάλι καλά που η σύνδεση ήταν το δώρο από τον περσινό διαγωνισμό του Lab. Που να την είχα πληρώσει κιόλλας....

post-188-1416071517,9583_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δε λεω πως μπορεί να μη φταίει η sparknet απλά μη κάνουμε αβίαστα δηλώσεις του τύπου ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ SPARKNET διότι κάποιος άλλος πχ. εγώ χρησιμοποιώ sparknet και ήταν ά-ψ-ο-γ-η τόσο από Θεσσαλονίκη όσο και Αθήνα που μπαίνω, για το ίδιο χρόνικο διάστημα που περιγράφεις (του lab δώρο επίσης). Κοίταξε το modem σου, το παρατήρησα μια δυο φορές στο σπίτι μου Αθήνα όπου κατέβασε 190-227bytes και έμεινε σε αυτά. Αυτό συνέβαινε όταν το σύστημα ήταν φορτωμένο αρκετά τη στιγμή που έμπαινε και δεν είναι ό,τι πιο τελευταίο από hardware. Επίσης το modem είναι εσωτερικό εκεί, εδώ στο άλλο pc με ένα αθάνατο εξωτερικό η sparknet έχει κάνει σερι 8ωρα οχι μόνο 8λεπτα.

Link to comment
Share on other sites

OK Δεκτόν. Έχεις δίκιο σε αυτό. Πάνω στην αγανάκτηση. Θα το αλλάξω.

Αλλά όταν 4-5 άλλες συνδέσεις δουλεύουν τέλεια τι να πεις?

Τα ίδια που λες τραβάω. Αυτή τη στιγμή μπήκα με Tellas. Αλλά το σύστημα δεν θα το έλεγα φορτωμένο. Και πως θα μπορούσε κάτι τέτοιο να επηρεάζει? Και από άποψη software το σύστημα είναι σχεδόν idle και από άποψη hardware δεν θα το έλεγα φορτωμένο.

Όπως επίσης λέω είχα και με εξωτερικό modem τα ίδια. Και έχω αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια από άποψη hardware/software.

Μπορώ να ανεβάσω καμιά 10 εικόνες. Μία για κάθε μήνα ώστε να φαίνεται χαρακτηριστικά ότι δεν είναι κάτι που συνέβη εχτές το βράδυ.

post-188-1416071518,0204_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Που λες αν έμενες Αθήνα ίσως να είχες φτιάξει εσύ αυτό το thread. Μπορεί πάλι να συμβαίνει μόνο σε μένα. Δεν θα κατηγορούσα το σύστημά σου πάντως για τα προβλήματα. Φαίνεται ότι όταν στην Αθήνα δεν έχουν αρκετό bandwidth να δώσουν σε κόβουν, ή κάτι τέτοιο. Αν απλά έβρισκα κατειλημμένο δεν θα με πείραζε. Αλλά γιατί να πληρώνω κάθε φορά την αποτυχία των δικών τους συστημάτων? Ή αν αποτυχία είναι βαριά λέξη έστω την ιδιοτροπία.

Και το πρόβλημα είναι στην σύνδεση. Από εκεί και πέρα το έχω αφήσει και εγώ 8ωρα. Αλλά να πληρώσεις 8-10 μονάδες για σύνδεση 10 λεπτών μετά τις 10 το βράδυ και ενώ βιάζεσαι?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Και συνεχίζει ακάθεκτη.

Ας μην πούμε μακριά από Sparknet πάλι.

Αλλά ας πούμε ότι από τότε που άνοιξα αυτό το thread μου έχει ξανακάνει κόλπα η εν λόγο εταιρία και καλά παροχής Internet.

Αλλά επειδή εδώ και μισή ώρα με συνδέει και μου κόβει την σύνδεση με το καλημέρα βάζοντάς με να πληρώνω στον πΟΤΕ κάθε αποτυχημένη σύνδεση που οφείλεται σε δικό τους πρόβλημα ( με την Tellas συνδέθηκα με την μία ) είπα να ξαναθυμήσω λίγο σε τι ψυχολογική κατάσταση μπορεί να βρεθεί κάποιος χρησιμοποιώντας την σύνδεσή τους.

Θα ανέβαζα και άλλη φωτογραφία αλλά δεν με αφήνει να μπω στην σελίδα με την καταγραφή των συνδέσεών μου. Γιατί άραγε?

Ας μην πούμε λοιπόν μακριά από την Sparknet.

Ας πούμε καλή τύχη σε όποιον κάνει σύνδεση σε αυτούς. Θα την χρειαστεί...

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που μπήκα με την μία Sparknet είδα ότι δεν έχει πρόβλημα να μου δείξει την σελίδα με την καταγραφή των συνδέσεών μου. Οπότε άλλη μια έμμεση επιβεβαίωση ότι έφταιγε το σύστημά τους.

Αλλά το γ@μώτο είναι ότι δεν βρίσκεις κατειλλημένη γραμμή. Σε αφήνει να συνδεθείς, και άρα να σκάσεις μια μονάδα στον πΟΤΕ, και απλά δεν κατεβάζει ΤΙΠΟΤΑ!!!

Τέτοια απάτη δηλαδή τι να πεις?

Α! Να και το πρωινό βάσανο. Βέβαια δεν περιλαμβάνονται και 3-4 προσπάθειες που δεν αναγνώρισε το username μου....

Από ότι ακούω και από άλλο χρήστη ακόμα και με DSL έχουν προβλήμματα οι τύποι. Όσο για support..... καλά κρασιά!!!

post-188-1416071720,4134_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.