Jump to content



Γνώμη σε ένα newbie! plz


lukasbayern

Recommended Posts

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι είμαι τελείως άσχετος από phase change. Βέβαια έχω δοκιμάσει εδώ και αρκετά χρόνια custom υδρόψυξη, αλλά όπως καταλαβαίνετε θέλω να φτάσω τον 3500+ 64bit στα όριά του. To peltier είναι πλύ φασαρία για το τίποτα. Θέλω λοιπόν ειλικρινά τη γνώμη σας. Μου προτείνετε να αγοράσω ένα έτοιμο kit πχ Vapochill και ποιά hints και tips θα έπρεπε να έχω υπόψη μου πριν ξεκινήσω την αγορά. Κάθε άποψη σεβαστή. :100:

Link to comment
Share on other sites

Eγω θα σου προτεινα αν θελεις κατι extreme και δεν θελεις να παιδευτεις πολυ να παρεις κατι ετοιμο.Τωρα αν σου αρεσει να μαθεις και να φτιαχνεις μονος σου συστηματα phase change τοτε υπαρχουν ατομα εδω που μπορουν να σε βοηθησουν με συμβουλες.Παντως επειδη ειμαι αρκετα χρονια στο κουρμπετι που λεμε θα σου προτεινα κατι ετοιμο γιατι ακομη και τα ετοιμα συστηματα θελουν καποιες γνωσεις και πατεντες.Τελος παντων για να μην πολυλογω η extreme ψυξη δεν ειναι απροβληματιστη θελει πολυ προσοχη σε οτι κανεις γιατι εγω προσωπικα αλλαξα 11 μητρικες σε ενα χρονο απο την υγροποιηση και τελικα με πατεντα δουλευει η τελευταια

εδω και 10 μηνες τωρα ευτηχως χωρις προβλημα.Να σου πω επισης οτι ειμαι ο πρωτος ευτηχης κατοχος MachII στην Ελλαδα το οποιο μετα την αλλαγη αεριου και καποιων αλλων βελτιωσεων εχω -62 C evaporator στα 4.28GHz με D0 prescott.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ νόμιζα ότι μες στο kit θα υπάρχει ότι χρειάζεται για τη τοποθέτηση. Πρέπει εγω να τη φτιάξω ε; Εσύ πως τα κατάφερες και το αναβάθμισες; Από οτι καταλαβαίνω μου προτείνεις Promie έτσι;

Link to comment
Share on other sites

To peltier είναι πλύ φασαρία για το τίποτα.

συγνωμη που θα σε στεναχορισω αλλα το πελτιερ δεν ειναι οπως τα λες!το οτι εχει πολυ φασαρια για να το βαλεις δεν διαφωνω αλλα με χρηση 2πλου πελτιερ εχεις ανετα θερμοκρασιες κατω απο το 0 (-12)με πολυ λιγοτερο κοστος και κυνδηνο!sorry για το τελειως off!

Link to comment
Share on other sites

Η πατεντα που εκανα για την υγροποιηση ηταν στο κιτ της κεφαλης και επειδη οι βολτες που επιαναν οι βιδες στο πανω μερος του κιτ ηταν πλαστικες (μεγα κατασκευαστικο λαθος) μετα απο 2-3 βαλε βγαλε του κιτ οι βολτες πλεον δεν εδεναν το κιτ και οταν εσφιγκα την κεφαλη η πιεση τραβαγε το πανω μερος του κιτ και δημιουργουσε ενα πολυ μικρο κενο μεταξυ κιτ και μητρικης και φυσικα απο εκει εβγαινε υγρασια που μου εκαιγε τις μητρικες.Ετσι και εγω με ενα τρυπανι ανοιξα τις 4 θεσεις που βιδωνονταν οι βιδες και εβαλα 4 παξιμαδια αφου τα ζεστανα ωστε να ενσωματωθουν στο πλαστικο.Ετσι το κιτ δενει πλεον αψογα και με επικαλυψη της μητρικης με βερνικι γυρω απο τον επεξεργαστη και μπολικης πισσοταινιας δεν υπαρχει πλεον κανενα προβλημα.Αν παντως πιστευεται οτι ειμαι υπεβολικος να σας πω οτι για εναν σχεδον χρονο μεχρι να κανω την παραπανω πατεντα ετρεχα στην αντιπροσωπια και προσπαθουσα να αλλαξω τις καμμενες μητρικες και οταν παταγα το κουμπι να ανοιξει το PC εκανα προσευχες να μην καει η μητρικη για ακομη μια φορα.Πραγματικος εφιαλτης που ευχομε να μην το ζησει κανεις.Τωρα οσον αφορα τα peltier πρεπει να πω οτι κανουν δουλεια αλλα θελουν και αυτα την προσοχη τους και το συνολικο κοστος δεν ειναι και μικρο.Peltier+καλο watercooling+Τροφοδοτικο για Peltier.Τελος παντων αυτα τα κολπα τα λεμε extreme για αυτο τον λογο θελουν χρονο χρημα και γνωσεις.

Link to comment
Share on other sites

Εγω παιδια δεν προτεινω τιποτα σε κανενα.Τις αποφασεις για κατι τετοιο πρεπει να τις παιρνει ο καθενας μονος του γιατι εχουν και ρισκο αλλα και παιδεμα.Εγω σου λεω αυτο που εκανα και εγω πριν παρω το prommie, να ψαξεις καλα το θεμα και να ρωτησεις τον εαυτο σου αν αντεχει το παιδεμα που πιθανον θα υπαρξει.Να πω επεισης οτι πριν το prommie εχα κανει κατεψυγμενο watercooling και το ωραιο τοτε ηταν οτι ολα ηταν φτιαγμενα απο εμενα και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα με την υγρασια.Φυσικα η μονωση του μποκ και τον σωληνων μου επερνε 2 ωρες καθε φορα που αλλαζα επεξεργαστη ή μητρικη (και τα αλλαζα συχνα τοτε).

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη που θα σε στεναχορισω αλλα το πελτιερ δεν ειναι οπως τα λες!το οτι εχει πολυ φασαρια για να το βαλεις δεν διαφωνω αλλα με χρηση 2πλου πελτιερ εχεις ανετα θερμοκρασιες κατω απο το 0 (-12)με πολυ λιγοτερο κοστος και κυνδηνο!sorry για το τελειως off!

Εννοώ φίλε μου οτι μαζί με καλό custom watercooling kit ανεβαίνει το κόστος αρκετά και σε απόδοση χαμηλότερη από phase change.

Συνεπώς αφού κατέληξα στην απόφαση αγορας έχετε να μου προτείνετε ποιό να επιλέξω; Επίσης πιστεύετε οτι θα χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το κιτ; Υπάρχει επίσης κανένας οδηγός για installation-insulation ή ολα ταχει μέσα;

Σόρρυ που ενοχλώ αλλά όταν τελειώσω θα σας ανταμείψω με post από το εγχείρημα μου! :023:

Link to comment
Share on other sites

αφού ζητάς γνώμες για έτοιμα μπορείς να πάρεις από ελλάδα το Vapochill LS αλλα από ότι έχω τσεκάρει είναι πιο κάτω σε επιδόσεις από το Prometeia MachII GT.Όσον αφορά τώρα τα κιτ κεφαλης έχουν τα απαραίτητα μέσα στην συσκευασία απλά μερικές φορες αυτά δεν είναι αρκετά και πρέπει να κανεις και κάποια πατεντουλα βελτιώσης όπως εγώ.Η απόφαση είναι δικη σου το ποσον είναι αρκετά μεγάλο όπως και το ρίσκο.Εγώ σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και να αποφασίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.