Jump to content



Ποσο καιρο μπορει να "αντεξει" τεχνολογικα μια συνθεση pc ?


fsbmaniac

Recommended Posts

Eνοοώ βεβαια να τα καταφέρνει να τα βγάζει εις πέρας σε βάθος χρόνου. και αρχίζω με τις δικιές μου εμπειρίες.

άρχισα με έναν Dell στα 1.θρ4 400fsb .πριν εποχή northwood ο οποιος ήταν ΤΟ μηχάνημα με έναν 80 maxtor δουλεύει από το 2000 τέλεια αν και με λίγη μνήμη 256. ήταν ένα μηχάνημα που άξιζε τα λεφτά του 1400 ευρώ .συνέχισα με μια προσωπική σύνθεση από asus 845pe 512mb 2.4northwood (533fsb) 80 gb w.d. και τώρα το σύστημα που βλέπετε παρακάτω 3.2ghz 865pe 512μνήμη

έχοντας δοκιμάσει και 2 amd (fx55 ,opteron) έχω κατασταλάξει ότι το μηχάνημα που άξιζε τα λεφτά του περισσότερο ήταν το σύστημα 2 2.4ghz northwood. αν και δεν είχε την απόδοση του dell ήταν καλούτσικος στα encoding κτλ. ενώ ο dell τέρας σταθερότητας ακόμα και τώρα μετά από 5 χρονια χωρίς ένα format "επανεκινει" σε χρόνο ρεκόρ δεν κολλάει ποτε μα ποτε... αθόρυβος γραφει dvd χωρίς κανένα πρόβλημα το μονο σκούρο του είναι στο encoding .να μην τα πολυλογώ το μονο που κατάφερα με τα από τόσα χρονια είναι να βελτιώσω το mp3 encoding από 3:47 σε 2:58 που για μένα σιγά την διαφορα στην τελική! όσο ανεβαίνουν οι συχνότητες παρατηρώ όλο και ποιο πολλά κολλήματα του τύπου ποντίκι-παράθυρα- κτλ. και βλέπω εν έτη 2005 περιοδικά τύπου ram-pc mag κτλ. να προτεινουν σαν φοιτητική λύση (word excel-cd-dvd internet ) 3ghz το λιγότερο και δεν λείπουν προτάσεις 3.2. .! και μου φαίνεται τρελό όντως διότι μπορούσαν άνετα να προτείνουν έναν AMD ΣΈΜΠΡΟΝ 2600 1.80GHz BOX ο οποιος θα έφτανε και θα περίσσευε για αυτή την δουλειά .! ο οποιος κάνει 80 ευρώ! και όχι 200! το θεωρώ αθλιότητα να περνάνε στον μέσο καταναλωτή ότι μια τιμή 700ευρώ είναι εξαιρετικα προσιτη ενο θα μπορουσε να εχει το ιδιο ακριβως αποτελεσμα με 300ευρο λιγοτερα. και να επενδισει τα 100 ευρο απο αυτα τα 300 να παρει μια 17 ιντσών tft όχι 15' που έχει το πακέτο. γενικά υπάρχει μια "αμερικανια" ! δεν μιλάω για κάρτες γραφικών όπου εκεί σε κοροϊδεύουν στεγνά.!(σιγά την διαφορα μιας ati 6600 256 xt με μια ati x800 pci εξπρές 16x 256mb ) ναι μεν υπάρχουν διαφορες αλλα δεν είναι αντάξιες τον χρημάτων που κοστίζουν. άλλο 150ευρώ και άλλο 600 ευρώ!θα έπρεπε να έχεις την 3 πλάσια απόδοση σε fps σε μνήμη σε όλα ΤΑ ΈΧΕΙΣ ? μάλλον όχι ούτε καν τα 2x .αν είχα τώρα την επιλογή θα γυρνούσα την ημερα που πούλησα το σύστημα με το 2,4 northwood. και θα κράταγa αυτόν ακόμη 1 χρόνο το λιγότερο και ίσως να επένδυα κάποια χρήματα σε dual core 64bit >4ghz και ίσως λέω... ποσα studio στην αθηνα έχουν pc 2.6ghz ? με 2gb μνήμη και ακόμα δεν σκέφτονται καν να τα αλλάξουν ? τα περισσότερα. προς τι τότε όλο αυτό το αμερικανικο σύμπλεγμα όλα μεγάλα και παχυλά ? Μονο το e-shop ειδα οτι ειναι αρκετα προσγειομενο σε ολα . οπου με 450 ευρω ακομα και για σπουδαστη πληροφορικης η και μουσικης τεχνολογιασ του δινει ενα πολυ καλο μηχανημα να κανει την δουλεια του απλα και σχετικα γρηγορα.

Link to comment
Share on other sites

Eνοοώ βεβαια να τα καταφέρνει να τα βγάζει εις πέρας σε βάθος χρόνου. και αρχίζω με τις δικιές μου εμπειρίες.
Πολύ δύσκολα διαβάζεται το κείμενο σου. Διαμόρφωσε το κάπως, γιατί έτσι που είναι λίγοι θα μπουν στον κόπο να το διαβάσουν.

Εγώ το παράτησα... :102:

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που λές τώρα τα λέω συνέχεια..... μόνο άμα δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα λέει να αναβαθμίζεις συνέχεια ή αν πραγματικά κάνεις βριά δουλειά και με τον τρόπο αυτό γλιτώνεις εργατωωρες...

Ευτυχώς εγώ δεν έχω μπει στο τριπάκι αυτό.. τα παίρνω όλα μεταχείρα ή τα βαστάω μέχρι που δεν πάω άλλο..

Τον ΜΜΧ200 το βάστηξα 4 χρόνια , άλλα 3 τον Τ-Bird 1,4 και ευελπιστώ αλλά 2-3 τον Χπ2700.... απλά αναβαθμιζω περιφερειακά όπως δίσκους ή εκτυπωτή...

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται για τη χρήση το θέλεις και τι απαιτήσεις έχεις απο το μηχάνημά σου.

Άν το θέλεις για Word-Excel-Internet και κανα παιχνιδάκι απλό μπορεί να σου κρατήσει και 5-6 χρόνια.

Αν το θέλεις για Encoding, προφανώς θέλεις ότι πιο γρήγορο κυκλοφορεί απο άποψη CPU γιατί και τα 10 λεπτά διαφορά σημαίνουν 100 λεπτά σε 10 ταινίες. Εδώ και πάλι μπορεί να αντέξεις κανα 1.5 χρόνο χωρίς να αλλάξεις CPU ειδικά άν είσαι ικανοποιημένος με τον χρόνο που κάνεις.

Αν θέλεις να παίζεις τα πιό πρόσφατα παιχνίδια σε Full Detail και όλα τα γραφικά στο τέρμα, μάλλον κάθε 6 μήνες πρέπει να κάνεις αναβάθμιση.

Όλα λοιπόν είναι θέμα του τί προσδοκίες έχεις απο το PC σου.

Όσο για τα μαγαζιά αυτά φυσικά κοιτάνε το κέρδος τους. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θέλουν να ξεφορτωθούν τη "σαβούρα" ή ότι θέλουν να προωθήσουν συγκεκριμένες μάρκες. Φυσικά και συμφέρει το μαγαζί να σου πασσάρει τη σαβούρα για 700€ παρά να σου προσφέρει προσεκτικα διαλεγμένα κομμάτια για 850€ π.χ. Όταν η πιό αργή CPU που βρίσκεις στην αγορά είναι 3.0Ghz ε λογικό είναι οι προσφορές να δίνουν 3.0Ghz ή 3000+

Τα περιοδικά του χώρου ώς γνωστό είναι και αυτά "πουλημένα" οπότε σπρώχνουν ότι τους συμφέρει.

Τέλος όσον αφορά τους Dell τους θεωρώ το λιγότερο απαράδεκτους. Και εγώ είχα τον 1.8 (Willamette) που σα επεξεργαστής ήταν εντελώς χάλια. Ο αντίστοιχος 1800+ τον άφηνε χιλιόμετρα πίσω. Το κουτί ναι μεν αθόρυβο αλλά είχε ΠΟΛΛΑ προβλήματα υπερθέρμανσης το καλοκαίρι. Εδώ ζεσταινόταν η Audigy μέσα σε αυτό το κουτί.

Τρίτο και τελευταίο, δυνατότητες αναβάθμισης 0. Πήρα όλη τη παλιά σαβούρα που ήθελαν να ξεφορτοθούν την εποχη που μόλις βγήκε ο Northwood. Να μή πώ ότι στο κουτί δεν μπορούσες να βάλεις δική σου μητρική, η ψύκτρα της CPU δεν έμπαινε σε άλλη μητρική, μέχρι και το Floppy δεν μεταφερόταν!

Όσο για αυτό που λές ότι όσο ανεβαίνουν οι συχνότητες έχεις προβλήματα...μάλλον κάτι κάνεις λάθος. Εδώ είμαστε overclocked 30% και δεν έχουμε προβλήματα.

Τέλος είπες ότι ο Dell 1.8 ήταν πιό γρήγορος απο τον 2.4(Northwood). Κάποιο λάθος κάνεις. Εκτός αν το κρίνεις απο την ώρα που κάνει να μπεί στα Windows κάτι το οποίο είναι εντελώς αντεδεδειγμένο για να συγκρίνεις ταχύτητες.

Link to comment
Share on other sites

fsbmaniac το θέμα που θίγεις υπάγεται στην κατηγορία καταναλωτισμός (αν θυμάσαι από τις εκθέσεις του λυκείου).

Όπως λέει και ο Greek όλοι αποσκοπούν στο κέρδος.

Άσε βέβαια που τώρα ένας p4 2.8 καλύπτει τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη αλλά άντε να το βρεις, οπότε αναγκαστικά πας σε 3.0 ή 3.2 με την αύξηση στην τιμή που αυτό συνεπάγεται.

Link to comment
Share on other sites

η αιτία ότι μοιάζει σαν να μην χρειάζεται πλέον συχνά αναβάθμιση είναι πρώτον, ότι τα τελευταία 3 χρόνια μοιάζει η εξέλιξη να έχει επιβραδυνθεί, καθώς σταμάτησε το κυνήγι των GHz. δηλαδή πριν 3 χρόνια μπορούσες να πάρεις άνετα ένα 2400 και ονομαστικά τουλάχιστον έχεις την αίσθηση ότι είσαι κοντά με ένα winchester 3000. οι μνήμες και το FSB έχουν κολλήσει στα DDR400, γενικά οι βελτιώσεις είναι πιο κρυφές πλέον, οπότε μοιάζει σαν να μην χρειάζεται αλλαγή. ο πιο βασικός λόγος για αναβάθμιση δεν είναι η διαφορά στις επιδόσεις αλλά οι απαιτήσεις του software και του λειτουργικού. Αν το Windows XP δεν είχαν κρατήσει τόσα χρόνια αλλά έβγαιναν συνέχεια νέα λειτουργικά η κατάσταση δεν θα φαινόταν και τόσο στάσιμη. αν θες το PC απλώς για κάποιες πολύ συγκεκριμένες εργασίες και το software που έχεις ήδη λειτουργεί αξιοπρεπώς προφανώς το κρατάς όσο αντέχει. έχω δει σε καταστήματα υπολογιστές ως ταμειακές μηχανές και βάση δεδομένων για videoclub άνω της δεκαετίας. πρέπει να κάνουν κάποια στιγμή και απόσβεση του κεφαλαίου οι επιχειρήσεις, μόνο όταν εξαναγκαστούν από τον ανταγωνισμό όπου καινούρια συστήματα παρέχουν νέες δυνατότητες που δεν είναι συμβατά με τα παλιά θα αλλάξουν.

τώρα για όσους ασχολούνται κατα βάση για χόμπι, η ανάγκη για ενασχόληση και το πάθος σε οδηγεί καμιά φορά σε υπερβολικές κινήσεις. το πιο μετρημένο είναι πιστεύω να πηδάς μία γενιά. για παράδειγμα ένας που είχε μία ώριμη πλατφόρμα socket A, με nforce2, barton , μνήμες DDR400 τουλάχιστον, δεν χρειαζόταν να πάρει 754 socket κατά τη γνώμη μου αλλά έπρεπε να περίμενει το 939. δηλαδή μεγάλες αλλαγές κάθε 2 χρόνια ώστε να διασώζεται και κάτι από τα παλιά κομμάτια αλλιώς αν περάσουν 3-5 χρόνια μιλάμε μετά για πλήρεις αγορές νέων συστημάτων, που δεν είμαι σίγουρος αν συμφέρει ειδικά αν αγοράζει κανείς ποιοτικά κομμάτια μετά από 3-5 χρόνια θα έχουν χάσει κάθε μεταπωλητική αξία

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το Πειράτή. Η αναβάθμιση είναι αναγκάια τουλάχιτον αν έχει περάσει μία γενιά.

Την GF3 την άλλαξα με την 6800 γιατί είναι το τελευταίο που θα βγεί σε AGP αλλά και πραγματικά θα έβλεπα μεγάλες διαφορές.Αλλά ακόμα και αν μην πήγαινα σε 6800 θα πήγαινα σε 5700 , 5900 τώρα που οι τιμές τους είναι πραγματικά πεσμένες.

Όσο δεν έβλεπα πώς είναι μια καινούργια κάρτα γραφικών δεν με πείραζε η ανάλυση της παλιάς. Βέββαια τώρα που δοκ΄μασα την 6800 δεν πάω πίσω...

Συμπέρασμα?

Άμα έχει κάποιος κάνα super duper μηχάνημα παρακαλείται όπως μην με καλέσει να το δω για να μην με βάλει στην μπρίζα... καλά είμαι στην αγνοια μου...

Link to comment
Share on other sites

Eiναι πάντως καταπληκτικό το πόσο καλά μπορεί να σταθεί ένα παλιό σχετικά μηχανάκι. Πχ, ο παλιός μου Duron 700MHz δουλεύει σφαίρα στο PCάκι μιας φίλης μου η οποία κάνει απλή χρήση. Δηλαδή Internet, Office, MP3, βλέπει ταινιούλες και παίζει κάνα emulator. Και όλα αυτά σε Windows XP pro SP1 Greek αλλά με 512ΜΒ SDRAM.

Eίναι όμως επίσης εκπληκτικό το πόσο κορόιδο μπορείς να νιώσεις όταν βλέπεις οτι το υπερσύγχρονο super-duper πανάκριβο hardware σου δείχνει να κολώνει σε κάποιες εφαρμογές. Πχ, όταν βάζω όλα τα effects στο NFS underground-2 σε ανάλυση ακόμα και 1280x960 κολλάει το σύμπαν στην 6800GT και τον Winnie@2.5GHz. Θα μου πεις, κάποια εφφέ είναι άχρηστα όπως το Enhanced Contrast και Light trailing και όντως δεν τα βάζω αλλά δεν είναι κοροϊδία κάρτα των €460 να ζορίζεται από ένα χαζοπαίχνιδο των (υποτιθέμενων) €40?

Για μένα είναι. Ακόμα και το τελειότερο hardware ζορίζεται μπροστά στην τεμπελιά των προγραμματιστών και τα μαρκετίστικα παιχνίδια των πολυεθνικών.

Αυτά τα 2 τελευταία μετατρέπουν το κυνήγι του "τέλειου" Computer set-up σε κηνύγι μαγισσών. Ότι και να πάρεις αποκλείεται να είναι το τέλειο ή τουλάχιστον δεν θα είναι για πολύ.

Στην τελική είναι θέμα απαιτήσεων και κόστους. Πόσα δίνεις, τι παίρνεις και τι θα κάνεις με αυτό που θα πάρεις.

Ουσιαστικά, αν εξαιρέσουμε το gaming και το video enconding, ακόμα και ένας Duron (ή ναι! ακόμα και ένας Celeron) μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα μηχανάκι που μπορεί να κρατήσεει χρόνια. Αρκεί να γίνουν προσεκτικές επιλογές στα πριφερειακά τα οποία θα αυξήσουν τις δυνατότητες του H/Y. Πχ, μεγάλος/γρήγορος σκληρός, καλό τροφοδοτικό για να μη σου μείνει στο χέρι, επώνυμο DVD-RW και φυσικά μπόλικη RAM.

Aμα έχεις ανάγκη από gaming τότε θα προχωρήσεις στην αγορά μιας ισχυρής κάρτας γραφικών η οποία έτσι όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα μπορεί και να διπλασιάσει την τιμή του PC. Αν θές encoding τότε όσο πιο γρήγορο επεξεργαστή και μνήμες έχεις τόσο το καλύτερο. Όπως βέβαια και ένα RAID-0 που θα ξεμπουκώσει κάπως το σύστημα.

Αυτό που χρειάζεται είναι να οριοθετήσεις τις απαιτήσεις σου και λίγη τύχη (ωστε να μην τρέχεις με RMA) και μπορείς να στήσεις ένα σύστημα που να το κρατήσεις για πολύ καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ διαφωνώ με το να "πηδάς γενιές" το σωστότερο είναι να πουλήσεις τα κομμάτια σου τη καταλληλότερη στιγμή. Π.χ Αγόρασες τον P4 2.6 200€, τον πουλάς σε ένα χρονικό διάστημα που κοστίζει 120-130€ και αγοράζεις τον 3.2 με 100 παραπάνω. Βέβαια κάθε 6 μήνες δίνεις 100€ αλλά 1ον δεν μένεις πίσω και τα 200€ θα τα δώσεις έτσι κι αλλιώς όταν θα είναι outdated το PC σου και η CPU δεν θα αξίζει μία...το μόνο κακό είναι ότι θέλει συνεχές κυνήγι.

Link to comment
Share on other sites

Για μένα είναι. Ακόμα και το τελειότερο hardware ζορίζεται μπροστά στην τεμπελιά των προγραμματιστών και τα μαρκετίστικα παιχνίδια των πολυεθνικών.

Σε αυτό ειδικά με βρίσκεις σύμφωνο 100%. Αμφιβάλει κανείς οτι το FarCry βγήκε για να ξεμπουκώσουν οι πωλήσεις των top μοντέλων ΑΤΙ-NVidia που είχαν πέσει σε παρακμή την εποχή εκείνη? Αμφιβάλει κανείς οτι το Doom3 βγήκε για να δικαιολογηθεί η αγορά NVidia 6800 γενικά (ακόμα θυμάμε thread σε έταιρο forum να λένε οτι η 9800 με τα "βίας" το σήκωνε....άρα ήθελε ανβάθμηση...άρα ο άνθρωπος είναι κότα) . Επίσης ακόμα θυμάμε κάτι τυπάκια απο αυτούς τους "δίνω συμβουλές" να λένε "πάρτε 6800 και όχι ΑΤΙ γιατί η 1η έχει ps3".....τι γίνανε άραγε αυτοί (και η θεωρία του κ@λου τους)? Την μηχανή του HL2 όμως που έπαιζε αξιοπρεπέστατα σε 9000pro-128Μ με 2xAA 4xAF 1024x768/32 την εξύμνησε κανείς?...οχι φυσικά...9000pro?..απο που κι ως που ρε μάγκα?.....ένα τελευταίο ακόμα πιο τρανταχτό παράδειγμα : Sonic adventure DX και Sonic Heroes. Και τα 2 πατάνε στην ίδια μηχανή. Το 1ο αν και πιο κοντά στην ηλικία της vga (9500-64M) κάνει κατάχρηση gpu power και παίζει χωρίς φίλτρα....με τα βίας ανεκτά...το 2ο αν και πολυ μεταγεννέστερο (η λογική επιτάσει οτι θα ζόριζε ακόμα περισσότερο) τρέχει στην ίδια vga με 2xAA 4xAF νεράκι....ίσως κάποιος ασχολήθηκε με την 3D μηχανή παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ διαφωνώ με το να "πηδάς γενιές" το σωστότερο είναι να πουλήσεις τα κομμάτια σου τη καταλληλότερη στιγμή. Π.χ Αγόρασες τον P4 2.6 200€, τον πουλάς σε ένα χρονικό διάστημα που κοστίζει 120-130€ και αγοράζεις τον 3.2 με 100 παραπάνω. Βέβαια κάθε 6 μήνες δίνεις 100€ αλλά 1ον δεν μένεις πίσω και τα 200€ θα τα δώσεις έτσι κι αλλιώς όταν θα είναι outdated το PC σου και η CPU δεν θα αξίζει μία...το μόνο κακό είναι ότι θέλει συνεχές κυνήγι.

Εξαρτάτε Chris πως μεταφράζει ο καθένας το να κρατήσει 5 χρόνια κάτι (αμάξι, pc hardware, γυναίκα...ουπς...λολ). Άλλοι λένε "κάνω απόσβεση των χρημάτων που έδωσα"....άλλος θα σου πεί "ωχ χάνει την μεταπωλητική αξία του, πούλα το"...φυσικά πρέπει να διακατέχεσαι και απο ένα μικρόβιο για την 2η περίπτωση αφού όσο και καλά να τα μελετήσεις το συνεχές πούλα-αγόρασε είναι και ψυχοφθόρο και έχει και μεγάλες απώλειες χρηματικές.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το θέμα, πρέπει να μελετήσεις πολύ καλά τον χρόνο που θα πουλήσεις κάποιο κομμάτι για να ελαχιστοποιήσεις τις χρηματικές απώλειες, σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως και να μή χρειαστεί να δώσεις παραπάνω απο 30€ για μιά αναβάθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Η καλύτεη περίπτωση είναι να αγοράζεις μεταχείρα μετά εξάμηνο τα πράγματα που πουλάνει οι άλλοι για να είναι up to date.

Έτσι με διαφορά 6 μήνων αγοράζεις πράγματα στην μιση αξία από ότι θα τα αγόραζες κανονικά και δεν χάνεις σε επιδόσεις....

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη.Αν δεν έχει ανάγκη κάτι καλύτερο λόγω επαγγέλματος τότε εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το κεφάλι του.Άλλοι παίρνουν κάθε λίγο και λιγάκι ό,τι πιο καινούργιο για μόστρα,άλλοι γιατί είναι το χόμπι τους,και άλλοι γιατί θέλουν να είναι μόνιμοι κάτοικοι της τεχνολογικής αιχμής.

Πήρα το 2004 το Γενάρη το φθηνότερο επεξεργαστή ,το φθηνότερο 256άρι ,τη φθηνότερη κάρτα γραφικών και τη φθηνότερη μητρική. Δε θα πω ότι δε με ξύνει ο πωπός μου αλλά πάντα όταν είμαι στο όριο να πάρω κάτι ή όχι το σκέφτομαι από τη σωστή οπτική γωνία (τι πραγματικά χρειάζομαι ) και στο τέλος καταλήγω ότι και αυτά που έχω είναι υπέραρκετά.

Link to comment
Share on other sites

εμενα πάντως ο dell ήταν για τα 1.8ghz του καλύτερος από τον 2.4ghz. πολύ ποιο σταθερό και γενικά όλα λειτουργούνε έως σήμερα τέλεια είναι με μια audigy2zs μια κάρτα tv montem usb2 controller κτλ.δεν χτύπησε ποτε ο δίσκος ποτε δεν μου έκανε μια επανεκκίνηση ποτε δεν κόλλησε παρότι τον κακομοίρη ακόμα τον βγάζω από την πρίζα αν βιάζομαι...και ακόμα απορώ πως δεν τα έχει πάρει.! όσο για το σύστημα ψύξης απλά αντικατέστησα τον ανεμιστήρα με έναν "θερμαλτρακε" αθόρυβο και όλα είναι καλά δεν ξεπερνάει η cpu 42 βαθμούς και το καλοκαίρι πάλι το ίδιο είναι σχεδόν το πολύ να ανεβάσω λίγες στροφές. όσο για ps3 και την θεωρία του k@λου σύμφωνο και go με μια 9000 προ είμαι και τερμάτισα το NFS2 στα 1024x768 χαλαρά ούτε κολλήματα ούτε χαμένα frames τίποτα και το είδα και σε 6800 και σας πληροφορώ δεν ζήλεψα την διαφορα.απλά κάποια στιγμή θα πάρο μια 9800 xt 256 την οποια θα ευχαριστηθώ και δεν θα με πονέσει τόσο το πορτοφόλι μου. γενικά φοβάμαι τα μεγάλα ποσα σε κάρτες γραφικών.θα επανελθω βραδυ..

Link to comment
Share on other sites

9000 προ είμαι και τερμάτισα το NFS2 στα 1024x768 χαλαρά ούτε κολλήματα ούτε χαμένα frames τίποτα και το είδα και σε 6800 και σας πληροφορώ δεν ζήλεψα την διαφορα

Προφανώς και δεν θα πάρεις 6800 για να τρέχεις το NFSU2 σε 1024x768 με όλα στο Default αλλά για να το τρέχεις 4xAA 8xAF Full Detail σε 1280x1024.

Τώρα κάποιος μπορεί να είναι ικανοποιημένος με το πρώτο, κάποιος όχι, εγώ είδα κάποιον να το παίζει 800x600 με όλα στο Low και του άρεσε. Εδώ επανέρχομαι σε αυτό που είπα, ότι μετράει το τί ζητάει ο καθένας.

Link to comment
Share on other sites

αυτά που περιγράφεις για το dell είναι τα θετικά των επώνυμων υπολογιστών, παρόμοια ισχύουν και για apple. ποιοτοτικά υποτίθεται τουλάχιστον κομμάτια και τεσταρισμένα ότι θα συνεργάζονται μεταξύ τους. αυτά σε σχέση με το μέσο πακέτο που πουλάνε τα μαγαζιά και οι συναρμολογητές, όπου φτιάχνεται βιαστικά και πρόχειρα με αμφιλεγόμενες μάρκες κυρίως μητρική. για κάποιο που ξέρει πέντε πράγματα δεν είναι δύσκολα να επιλέξει καλά κομμάτια και να τα τεστάρει μόνος του και πιο διεξοδικά. άντε να του κάτσει καμία ασυμβατότητα με τις μνήμες.

Για τα αρνητικά τα περιγράφει παραπάνω ο Chris συν το πιο σημαντικό ότι πάντα βγαίνει αρκετά ακριβότερο από όλες τις άλλες λύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν το θέμα αυτό είναι θα έλεγα πολύ ενδιαφέρον.

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει κάποιος να αλλάζει μηχάνημα όταν η ισχύς τριπλασιάζεται περίπου για να καταλαβαίνει διαφορά.

Την πιό μεγάλη διαφορά όμως όσον αφορά στην αίσθηση ταχύτητας οφείλω να πω ότι την απέκτησα όταν έκανα για πρώτη φορά boot στον raptor.

Απίστευτη διαφορά.Εκεί που έκανα boot σε 40sec τώρα έκανα boot σε 10sec.

Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές φορτώνονται πολύ γρήγορα.

Πιστεύω ότι τα χρήματα για τον raptor είναι τα καλύτερα ξοδεμένα χρήματα για την αναβάθμιση ενός υπολογιστή .

Για παράδειγμα ακόμα και ο νέος Athlon δεν αξίζει τα λεφτά του σε σχέση με το να αγοράσεις έναν raptor.

Βεβαίως είναι ακριβός αλλά αξίζει.

Επειδή όλοι αναβαθμίζουν τον υπολογιστή όχι για θέματα συμβατότητας αλλά για ζητήματα ταχύτητας νομίζω ότι ένας αργός σκληρός και ένας Athlon FX-55 θα έδιναν μικρότερη αίσθηση ταχύτητας από ότι ένας raptor και ένας Athlon3000+.

Εγώ μετά τον raptor σκέπτομαι όταν αλλάξω σύστημα να βάλω έναν SCSI 15K πάνω.

Οσκληρός είναι απίστευτα σημαντικός για την αίσθηση ταχύτητας.

Οι περισσότεροι εστιάζουν στην CPU αλλά νομίζω ότι είναι λανθασμένο καθώς η σημερινές CPU είναι τρομερά γρήγορες ενώ αντίθετα οι σκληροι δεν έχουν μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους σκληρους πριν τρία χρόνια για παράδειγμα.Παρά την εισαγωγή προτύπων όπως SATA,SATAII κτλ.

Εξάλλου νομίζω ότι και ένας Athlon 1Ghz μιά χαρά τρέχει το Linux και τον gcc και το ιντερνετ και μερικά παιχνίδια και τα windows XP και τις ταινίες.κτλ.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του γνωστού και μη εξαιρετέου Μπιλάκου(Gates) όταν βγήκαν τα XP.

Είχε δηλώσει κάτι τέτοιο:

"Όσοι αγόρασαν υπολογιστή τρία χρόνια πριν τότε μάλλον θα πρέπει να τον αλλάξουν".

Ήταν νομίζω μια επιβεβαίωση της ύπαρξης της γνωστής συμμαχίας με το όνομα WINTEL.

Κατά βάση οι εταιρίες hardware είναι κυκλικές.αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος κύκλος που τα κέρδη και ό τζιρος ανεβαίνουν και μετά πέφτουν.Οπότε προσπαθούν να επιταχύνουν την διαδικασία αντικατάστασης των μηχανημάτων καθώς και να εισέρθουν σε νέες αγορές ακόμα και αν αυτές έχουν ισχνα περιθώρια κέρδους.Είναι καθαρά business.

Επίσης τα νέα παιχνίδια είναι ένας καλός τρόπος για να πίεσουν σε αντικατάσταση των συστημάτων.Καθώς η πολυπλοκότητα των άλλων εφαρμογών παραμένει λίγο πολύ η ίδια.

Επίσης ένας άλλος τρόπος είναι να καθιστούν το "παλιό" hardware μη συμβατό με τις νέες εφαρμογές .Αυτό το επιτυγχάνουν εισάγοντας νέες αρχιτεκτονικές και πρότυπα τα οποία δεν υπήρχαν στα παλιά συστήματα.

Αυτό παρατηρείται κυρίως στις κάρτες γραφικών και σε μικρότερο βαθμό στις CPU.

Επίσης κατα τη γνώμη μου έχει παραγίνει το κακό με τον αργό κώδικα.

Πριν βγουν τα XP έλεγαν ότι θα τρέχει σε 200Mhz CPU όταν βγήκε έλεγαν ότι θες τουλάχιστον 800Mhz για να τρέξουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων που έχουν.

Εγώ θα ρωτήσω απλώς.Τι έχουν ta windows που δεν έχει το Linux?

Γιατί το Linux τρέχει και σε 486?

Εκείνο που πράγματι λείπει από το Linux είναι κάτι σαν το DirectX.

Αλλά όταν τα ανάλογα project δώσουν καρπούς αυτό σίγουρα θα είναι πολύ πιο γρήγορα απο το αντίστοιχο των windows.

Κάποιοι θα μου πουν ότι άλλο C άλλο C++.

Ακριβώς.

Αν κάποιος έφτασε μέχρι το το τέλος ας μου συγχωρήσει το χειμαρώδη και ίσως ασύνδετο λόγο αλλά τα γράφω αργά το βράδυ αφου τελείωσα την εκσφάματωση ενός προγράμματος 4000 γραμμών σε C.Οπότε ενδέχεται να μην πολυκαταλαβαίνω τι γράφω.... :064:

Τα λέμε πάω για :015: .

Link to comment
Share on other sites

δεν τα είχα default !!! κάποια τα είχα high και αλλα medium.απλά κάνοντας σύγκριση είδα ότι προσωπικά δεν αξίζει η αναβάθμιση που στην ουσία δεν θα μου δώσει κάτι και...αν τα βάλεις όπως λες..."ψιλοσερνεται" το μηχανάκι με 6800ultra gt νομίζω...η κάρτα κάνει 600

ευρώ! και δεν μου προσφέρει καν 2x καλύτερα fps-"αντιαλισιγγ"-κτλ...και Γκάμερ όπως τον έζησα και όπως τον ξέρω εγώ δεν είναι χαζός να τα χώσει για ένα πράγμα που μπορεί να το βρει σε 4 μήνες μεταχειρισμένο και στα μαγαζιά 200ευρώ ποιο φτηνά θα βρει κάποια άλλη λύση για να παίξει το παιχνίδι μπορεί όχι 4x "αντιαλισιγγ" αλλα 2x στα 1024x768 και να μην χάνει ούτε frame! αυτός είναι ο γκάμερ. ο high extreme γκάμερ είναι καινούρια εισαγωγή κύριος από τον χορό τον περιοδικών...! ας μην ψαρώνανε όλοι και αγοράζανε gpu για 600 εύρα και θα σου έλεγα εγώ αν έκαναν τόσο ακριβά λίγα mhz παραπάνω!

ο κώδικας από την άλλη...είναι άθλιος επίτηδες επειδή οι εταιρίες χρειάζονται$$$$

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.