Jump to content

Seagate 200GB SATA problem?


Recommended Posts

Εδώ και αρκετό καιρό μου βγαίνει ανα τακτά χρονικά διαστήματα το παρακάτω μήνυμα σαν pop-up και έχει ένα εικονιδιάκη κίτρινο με ένα θαυμαστικό..στο tray..

Πρίν ενάμιση περίπου μήνα έβαλα DSL και αγόρασα ένα δίσκο Seagate 200GB NSQ SATA και πλέον κατεβάζω τα πάντα εκει..Αφού βγει αυτό το εικονίδιο δεν μπορω να κατεβάσω τπτ και με ένα απλό restart όλα επανερχονται μέχρι να ξαναγίνει το κακό που δεν μπορώ να καταλάβω που εγκειτε!!!

Windows - Delayed Write Failed

Windows was unable to save all the data for the file G:\$Mft.The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere.

Αν έχει κανείς καμιά σκέψη ή αποψη για αυτό ας βοηθήσει γιατι με παιδεύει πολύ καιρό το θέμα...

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να αλλάξεις SATA καλώδια, δες τα ρεύματα σου (τί τροφοδοτικό έχεις; ) και άλλαξε οδηγούς για τον SATA Controller που διαθέτεις.

Επίσης, τί SP έχεις στα XP ???

Link to comment
Share on other sites

mtf = file allocation table..

ειναι ο πινακας καταχωρησης των αρχειων ωστε ο controller του δισκου να ξερει σε πιο σημειο του δισκου ειναι τα αρχεια.

Δοκιμασε ενα Low-level format με MTF Rebuild.

κανε και ενα extended scan για bad sectors...

Link to comment
Share on other sites

SATA καλώδια έχω βάλει αυτά που είχε η μητρική Chaintech Zenith το τροφοδοτικό είναι 300W,SP1 για τα XP.

Στο μηχάνημα έχω 2 σκληρούς Maxtor 80GB,Seagate 200MB SATA,Κάρτα τηλεόρασης,Κάρτα γραφικών,1 DVD recorder,1 DVD player,1 floppy,2 ανεμηστήρια για το κουτί.Τα γράφω για να δούμε μπας και είναι πρόβλημα φορτίου?!

Α επίσης να πω οτι με τον SATA τον έχει εγκαταστήσει σαν Promise 1+0 Stripe/Raid0 Scsi disk device..Δεν ξέρω γιατι δεν μου τον αναγνώριζε σαν απλό δίσκο και τον έχει βάλει σε Raid αλλά ήταν ο μόνος τρόπος για να τον αναγνωρίσει...

Link to comment
Share on other sites

Πάντως δεν νομίζω να είναι θέμα τροφοδοσίας γιατί αποσυνδεσα το 1dvd και πάλι τα ίδια..ακόμα ένα κόλλημα που ξέχασα να αναφέρω και μπορεί να σχετίζεται είναι οτι όταν ανοιγω την TV στο PC και μαζί και mp3 σε media player είτε σε winamp και οποιοδήποτε άλλο player κολλάει το σύστημα χωρίς καν να μπορώ να ανοίξω τον task manager και το τραγικο είναι οτι η TV συνεχίζει να παίζει!!!

Ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια που αν και δεν είμαι τακτικό μέλος απαντάτε..

:040:

Link to comment
Share on other sites

Παίξε λίγο με τα settings του serial ata chip από το bios. Υποθέτω για να έχεις 2 ata σκληρούς και 2 dvd συν τον seagate sata έχεις επιλογή enahanced mode για 3 controller. Δοκίμασε να αλλάξεις λίγο τις επιλογές αυτές. Κάνε ένα boot επιλέγοντας 2 controller ένα για τους 2 ata και ένα για τον sata, αφήνοντας έξω τα optical drive.

Το μόνο που δεν ξέρω είναι πως ακριβώς έχει στο bios αυτές τις επιλογές η μητρική σου για να σου πω τι ακριβώς να βάλεις.

Link to comment
Share on other sites

Α επίσης να πω οτι με τον SATA τον έχει εγκαταστήσει σαν Promise 1+0 Stripe/Raid0 Scsi disk device..Δεν ξέρω γιατι δεν μου τον αναγνώριζε σαν απλό δίσκο και τον έχει βάλει σε Raid αλλά ήταν ο μόνος τρόπος για να τον αναγνωρίσει...

τον βλεπει ετσι γιατιμεσολαβει ο promise, και σε μενα τους δισκους που ειναι στο 2ο raid τους βλεπει σαν silicon scsi devise.

Οντως 300W ειναι πολυ λίγα για οποιοδηποτε σημερινο συστημα...

Τι cpu & vga έχεις?

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω για να έχεις 2 ata σκληρούς και 2 dvd συν τον seagate sata έχεις επιλογή enahanced mode για 3 controller

Δεν έχω 2 ATA+τον Seagate..Δικό μου λάθος παραπάνω ενοούσα 2 σκληρούς ο ένας Maxtor 80 και ο άλλος ο Seagate 200..Sorry για το λαθάκι και που σας πεδεύω..

CPU Athlon XP 2400+ Και μια chaintech geforce 4 mx440 64mb και 784ΜΒ μνήμη

Link to comment
Share on other sites

το enchange mode γινεται μόνο για τους controllers της μητρικης. Οι υπολοιποι (controllers) τους βλεπουν αυτοματα ως single αν δεν δηλωσεις συστοιχια απο το niow του raid.

Link to comment
Share on other sites

SATA καλώδια έχω βάλει αυτά που είχε η μητρική Chaintech Zenith το τροφοδοτικό είναι 300W,SP1 για τα XP.

Στο μηχάνημα έχω 2 σκληρούς Maxtor 80GB,Seagate 200MB SATA,Κάρτα τηλεόρασης,Κάρτα γραφικών,1 DVD recorder,1 DVD player,1 floppy,2 ανεμηστήρια για το κουτί.Τα γράφω για να δούμε μπας και είναι πρόβλημα φορτίου?!

Πολλές συσκευές...

Πάρε ένα μεγαλύτερο και κατα προτίμηση επώνυμο τροφοφοτικό. Προτείνω Enermax.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε αυτό που λες με την κάρτα τηλεόρασης είναι για μένα που είχα ακριβώς το ίδιο ζήτημα περισσότερο από χαρακτηριστικό .Τροφοδοτικό 99%.Κι εμένα το τρίσμοιρο το προηγούμενο έτσι άρχισε να κάνει όταν του κότσαρα την κάρτα τηλεόασης .Πρέπει να είναι αρκετά ενεργειοβόρες.Μη συγκρίνεις με 1 DVD καμιά σχέση.Τροφοδοσία.Είτε πάρε κανένα μικρό αν θες οικονομία και από εκεί δώσε σε όλα τα περιφερειακά σου ή δώσε κάτι παραπάνω και πάρε κάποιο 400άρι.Εγώ πάντως με το 500άρι Q-TEC είμαι τζιτζι (35 ευρά)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...