Jump to content


CM Hyper 6 - Εντυπώσεις


beisnikos_spi

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Σήμερα το πρωί αγόρασα την παραπάνω ψήκτρα. Το μηχάνημα μου φαίνεται στο signature μου, και η προηγουμενη μου ψήκτρα βρίσκεται στο attachment.

Λοιπόν με την προηγουμενη ψήκτρα το cpu μου δούλευε σε συνδυασμό με το Stacker σε σε iddle 37-39 βαθμούς, όταν το κουτί μέσα είχε 29-30 βαθμούς. Σε full load καταστάσεις έπιανε στιγμιαία 54 και μετά κυμαινόταν ανάμεσα σε 51-53 βαθμούς.Οποτε υπάρχει μια απόκλιση ανάμεσα σε θερμοκρασία cpu και κουτιού 7-9 βαθμούς.

Τώρα, που ο καιρός έχει φτιάξει, το κουτί έχει 35-38 βαθμούς στο εσωτερικό του. Με την Hyper 6 που δουλεύω τώρα, το cpu σε iddle βρίσκεται ανάμεσα σε 38-40 βαθμούς και σε full load όπως ακριβώς και πριν: 54 στιγμιαία και μετά παίζει από 51 μέχρι 53.Τώρα η διαφορα ανάμεσα σε cpu και κουτί είναι στους 2-3 βαθμούς.

Και τις 2 φορες χρησιμοποίησα την ίδια πάστα, η οποια έχω την εντύπωση ότι περιέχει ασήμι, δεν ειμαι και πολύ σίγουρος. Την έχω κάνει και αυτήν attach..

Τα συναισθήματα μου είναι ψιλό-ανάμεικτα..

Περίμενα να πέσει κι αλλο.

Είναι φυσιολογικές αυτές οι θερμοκρασίες? Τι λέτε?

Η ψήκτρα δουλεύει με 2 ανεμιστήρες.

Σημείωση: Στην φωτογραφία η ψύκτρα φαίνεται με 1 ανεμιστήρα. Στο PC μου τη είχα με 2.

post-1369-1442174041,0681_thumb.jpg

post-1369-1442174041,1956_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Παλιοτερα την ειχα δοκιμασει δες εκει εντυπωσεις αλλα το θεμα ειναι οτι δεν αποδιδει καλα η ψηκτρα σου διοτι εχεις οντως ανεβασμενες θερμοκρασιες στο εσωτερικο του κουτιου σου.

Καλο ειναι να βελτιωσεις την εσωτερικη του ψυξη.

Στροφες εχεις δοκιμασει να ανεβασεις στη φανα?

Μπορεις εκει στο 3ο και 4ο post να δεις κατι σχετικα περι αεροψυξης.

Εδω θα δεις περι θερμοαγωγιμων παστων κλπ..

Link to comment
Share on other sites

Δωσε λιγο χρονο στην παστα να στρωσει.Παντως καλυτερα να δοκιμαζες με μια AS θα εβλεπες καλυτερα αποτελεσματα.Φυσικα παιζει ρολο και το ποσο σωστα εβαλες την παστα.Ελπιζω να μην εβαλες ολοκληρη στρωση αναμεσα μιας και χρειαζεται ενα ελαχιστο φιλμ.

Link to comment
Share on other sites

Ελπιζω να μην εβαλες ολοκληρη στρωση αναμεσα μιας και χρειαζεται ενα ελαχιστο φιλμ.

Κοίτα επειδή η πάστα μου είναι σαν πλαστελίνη, είναι δύσκολο να την απλώσεις πάνω στον Intel ομοιόμορφα...

Η αλήθεια είναι ότι έχω βάλει αρκετή ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή.

Σε λίγο θα δοκιμάσω μια πάστα ενός φίλου μου....

Καλο ειναι να βελτιωσεις την εσωτερικη του ψυξη.

Το εσωτερικό είναι πάρα πολύ τακτοποιημένο, απλώς τις τελευταίες 4-5 μέρες εδω στην Κρήτη έχει ανέβει λίγο η θερμοκρασία :039:

Link to comment
Share on other sites

Σκοπος της παστας δεν ειναι να μπει σαν στρωμα αναμεσα στα μεταλλα, αλλα να γεμισει τα κενα των μεταλλων, οποτε προσεξε να βαλεις οσο το δυνατον πιο λεπτη στρωση και ομοιομορφα.Χρησιμοποιησε μια τηλεκαρτα ή χαρτονι illustrated απο καποια συσκευασια που ειναι παχυ και μπορεις να κανεις επαλειψη ομοιομορφα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτη ειναι η προηγουμενη ψυκτρα του.

Τσοϊνκς... δεν το προσεξα.

:073: :021: :drinka:

Γενικα με την παστα εχουν ακουστει 35 διαφορετικες αποψεις...ολες με μια δοση λογικης. Αλλος πιστευει οτι αρκει να βαλει λιγο στο κεντρο (εκει δηλαδη που απο κατω ειναι ο πυρηνας, αφου εκει ειναι η ζεστη) και με την πιεση/ζεστη θα απλωθει και θα παει οπου πρεπει. Εξαιρουμενων ακραιων καταστασεων, δεν νομιζω οτι η τελεια επαλλειψη παστας με την τελειως ατζαμιδικη θα δωσει ανω του 1-2 βαθμων διαφορα. Παρε μια AS που σου λενε τα παιδια και φροντισε να καθαρισεις πιο πριν καλα τον επεξεργαστη+ψυκτρα απο την προηγουμενη.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει έβαλα μια ενός φίλου μου, η οποία περιέχει (από ότι νομίζω) 15% ασήμι..

Τα ίδια...

Πάντως δοκίμασα να τον τσιτάρω κάνοντας 2 Divx ταυτόχρονα (μιλάμε κατοστάρες το cpu) και έκανε ενα peak μεχρι 54... Μετά σταθεροποήθηκε στους 52-53.....

Τί λέτε?

Link to comment
Share on other sites

οσο εχεις τετοιες θερμοκρασεις μεσα στο κουτι σου δεν κερδιζεις τιποτα. με θερμοκρασια κουτιου 38 βαθμους δεν ειναι λογικο να κερδιζει +12 σε full load?

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω την εντύπωση ότι ο σένσορας είναι σε σημείο όπου η θερμοκρασία του κουτιού δεν είναι έγκυρη, μόλις κρέμασα ένα θερμόμετρο μέσα για να δω τι λέει και αυτό!!

Και θα σας ενημερώσω!! :004:

Link to comment
Share on other sites

αρα; οπως και στη δικια μου abit ic-7g oi sensores λενε κατι τι... παραπανω αν. ασχετο εχεις presHOT??? αν ναι ειναι καλες θερμοκρασιες με αεροψυξη. εγω εχω αυτες που ειπα πιο πανω με 3.0@3.62 με 1.65volt.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.