Jump to content



Overclocking σε P4 2.6 Northwood FSB800


nickstamat

Recommended Posts

Θέλω να κάνω το πρώτο μου σοβαρό overclocking (δεν έχω ασχοληθεί πολύ όπως καταλάβατε!). Έχω έναν P4 2.60GHz Northwood με FSB800 στη μητρική 8KNXP (Intel 875P Chipset) της Gigabyte.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επεξεργαστή είναι:

FPO: 7319A452 (Philippines)

PROD. CODE: BX80532PG2600DSL6WH

Ο επεξεργαστής πάει άνετα στα 3.0 GHz με τη stock ψύξη από την Intel. Βέβαια, σκοπέυω να αγοράσω καλύτερο σύστημα και να συνεχίσω πέρα από εκεί. Υπάρχουν όμως δύο προβλήματα:

1) Νομίζω ότι μετά τα 3 GHz η μνήμη δεν αντέχει να ανέβει παράλληλα με τον επεξεργαστή και έτσι εκεί σταματάω. Η μνήμη είναι Kingston 2*256MB PC3200 @ 200 MHz με chips της Infineon. Έχω βάλει πάνω χάλκινες ψύκτρες, αλλά τίποτα. Δοκίμασα να κατεβάσω και τα latencies. Αρχικά ήταν 3-3-3-8 και τα πήγα 2-3-3-5. Είναι δοκιμασμένα με Memtest. Καμιά βοήθεια;

2) Πώς θα δοκιμάσω τη σταθερότητα του επεξεργαστή ΜΕΤΑ το overclocking; Μου είπαν για το Prime αλλά δεν ξέρω μετά από πόσα MHz που αυξάνω το System Bus πρέπει να το κάνω.

ANY HELP???

Link to comment
Share on other sites

Ανεβασε μονο το cpu για αρχη και κρατα τις μνημες χαλημα χρησιμοποιωντας τον 3/2 διερετη της μητρικης σου (ισως το εχει 266 στο bios) ...

Δωσε μεχρι 1,6 ρευμα και ανεβαzε το FSB ανα 5...

Καθε φορα που ανεβαζεις κατα 5 μπαινε win και τρεχε 2 prime95 μαζι στο torture test maximun heat consumption για 10 λεπτα ..Αν δεν κιτρινισει καποιο απο τα 2 συνεχισε ...Οταν κιτρινισει καποιο απο τα 2 κατεβα 5 fsb και τρεξε τα 2 prime95 για 1-2 ωρες αν και παλι δεν κοκκισουν εισαι κυριλε εκει....

Μετα βαλε παλι τις μνημες 1-1 (δηλαδη 400) και ανεβαζε σιγα σιγα ελεγχοντας με μεμτεστ...

τα ταιμινγκς οσο πιο χαμηλα ειναιπ.χ 2-2-2-5 τοσο ποιο δυσκολο ειναι για τις μνημες και οσο ποιο χαλαρα ειναι π.χ 3-4-4-7 τοσο ανετοτερα(δηλαδη ανεβαινουν περισσοτερο)

Ασε τις μνημες by spd για αρχη και δες ποσο θα φτασουν...

ΟΤαν τα κανεις ολα αυτα ελα εδω και ποσταρε αποτελεσματα...

Link to comment
Share on other sites

krisiun pro απάντηση για 5 το πρωί ,εύγε :)

:OT:

Ανεβασε μονο το cpu για αρχη και κρατα τις μνημες χαλημα

όπως λέμε παραμύθια της χαλημάς???? :)

5 με 6 η καλύτερη ώρα όλα είναι ωραία ακόμα και τα ορθογραφικά έχουν τη χάρη τους και τελειώνει και το coffeeroll γαμώτο :(

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ guys! Το Σάββατο μάλλον θα πάω να αγοράσω ψύκτρα κι ανεμιστήρα. Δεν με πειράζει ο θόρυβος. Λέω για ψύκτρα Thermalright XP-90 με όποιον ανεμιστήρα βρω (9 cm). Μη μου πει κανείς για υδρόψυξη, γιατί το νεράκι (ή το οποιοδήποτε ψυκτικό υγρό) μπορεί να βρει μια τρυπούλα και να πάει να ψύξει άλλα εξαρτηματάκια που δεν θέλουν ψύξη και αυτά να αρχίσουν να βγάζουν καπνούς από το κακό τους!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από nickstamat [Σήμερα, στις 15:18]

Ευχαριστώ guys! Το Σάββατο μάλλον θα πάω να αγοράσω ψύκτρα κι ανεμιστήρα. Δεν με πειράζει ο θόρυβος. Λέω για ψύκτρα Thermalright XP-90 με όποιον ανεμιστήρα βρω (9 cm). Μη μου πει κανείς για υδρόψυξη, γιατί το νεράκι (ή το οποιοδήποτε ψυκτικό υγρό) μπορεί να βρεί μια τρυπούλα και να πάει να ψύξει άλλα εξαρτηματάκια που δεν θέλουν ψύξη και αυτά να αρχίσουν να βγάζουν καπνούς από το κακό τους!

Καλή επιλογή αλλά εγώ θα έπαιρνα το ThermalRight XP-120 με ένα Vantec Stealth 120mm fan (Noise Level: 28 dBA, Speed: 1500 RPM). Και θα έβαζα και Arctic Silver 5.

Link to comment
Share on other sites

Η XP-120 είναι καλύτερη, αλλά δεν ταιριάζει στη μητρική μου :getlost:. Δες εδώ (έχω 8KNXP Rev 2.0): http://www.thermalright.com (Intel Heatsink --> XP-120 (P4/K8) --> Motherboard Compatibility Information:Intel)

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα; Δείτε εδώ: http://www.checkmate.gr/products.php?cid=12. Αυτά της Ferrotec τι είναι; Διάβασα κάτι άρθρα σχετικά με thermoelectric cooling, αλλά δεν κατάλαβα αν είναι αποτελεσματικό στους υπολογιστές. Αν μπορεί κάποιος, ας μου εξηγήσει πώς ακριβώς λειτουργεί. Αξίζει να βάλω τέτοια ψύξη;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλά, δεν πειράζει που δεν πήρα απάντηση για το thermoelectric cooling. ’λλο με απασχολεί τώρα...

Με διαιρέτη 1:1 η μνήμη πάει max. 470MHz (άρα bus 235 MHz) με latencies by SPD. Αν βάλω διαιρέτη 5:4, η μνήμη πάει μέχρι ~430 MHz (δεν θυμάμαι ακριβώς) και ο επεξεργαστής στα 3.38 GHz. Από κει και πάνω βγάζει σφάλματα το Memtest!:blink: Πώς γίνεται αυτό; Αφού εγώ το βλέπω και πάει χαλαρά μέχρι εκεί. Δίνω +0.3V στις μνήμες (δεν δίνει παραπάνω η μητρική) και στη CPU από 1.525V το πάω 1.575V (πάει μέχρι 1.760 αλλά φοβάμαι μην τον κάψω). Πάλι το ίδιο γίνεται! Θέλω να το πάω στα 3.5~3.6 GHz. (έχω καλή ψύξη, δεν ανησυχώ!) :help: :help: :help: :help:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για να τον καψεις θελει προσπαθεια. Θυμαμαι μια φορα διαβαζα οτι καποιος με εναν φιλο του εβγαλαν την ψυκτρα απο το cpu, αυτος δουλευε στους 100+C και δεν καιγοταν. Αν εισαι καλα απο θερμοκρασιες (πες μας ποσο ειναι σε full και idle) δωσε και αλλο λιγο ρευμα, δεν ειναι prescott...

Link to comment
Share on other sites

Έχω idle 28 βαθμούς και full load 45 (το πολύ) με θερμοκρασία χώρου 19-20 βαθμούς. Χρησιμοποιώ θερμοαγώγιμη πάστα Arctic Silver 5.

Κι όλα αυτά ισχύουν όσα volt και να δώσω, όσο κι αν ανεβάσω τα MHz!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από nickstamat [Σήμερα, στις 17:02]

Έχω idle 28 βαθμούς και full load 45 (το πολύ) με θερμοκρασία χώρου 19-20 βαθμούς. Χρησιμοποιώ θερμοαγώγιμη πάστα Arctic Silver 5.

Κι όλα αυτά ισχύουν όσα volt και να δώσω, όσο κι αν ανεβάσω τα MHz!

Ε? Χμμ για δωσε λιιιιγο παραπανω ρευμα... πηγαινε το μεχρι 1,600 γιατι μου φαινεται οτι στις gigabyte η επομενη επιλογη είναι 1,6800. Εγω αν και εχω celeron με στοψκ ψυξη εχω δωσει 1,68 και είχα 55 βαθμους full load. Με 1,6 είμαι στους ~51. Αυτα ενδεικτικα.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.