Jump to content



Prolink 6600GT Problem


noLi

Recommended Posts

System info : Athlon 64 3500, Gigabyte K8NF Nforce 4, 1GB RAM Kingstone, Τροφοδοτικό Bluestorm 350W, Prolink 6600GT

Λοιπόν, έχω 2 μήνες το PC και τις τελευταίες μέρες στα παιχνίδια οπου υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις 3D (Riddick, Battlefield Vietnam) καθώς και στο Mcrae 4 μετά από κάποια στιγμή αρχίζει και μου βγάζει artifacts. Ελέγχοντας τη θερμοκρασία εκείνη τη στιγμή είναι 71-74 C. Στην επιφάνεια εργασίας σταθεροποιείται στούς 50. Να τονίσω οτι το φαινόμενο πρωτοπαρουσιάστηκε οταν εγκατέστησα την audigy 2. Eκεί ηταν μάλιστα και εντονότερο αλλά και αφού την έβγαλα παρέμεινε. Βέβαια η κάρτα καλείπτεται από την εγγύηση στην οποία και θα καταφύγω τη δευτέρα αλλά αναρωτιέμαι μήπως η εγκατάσταση της audigy δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στο οποίο μπορεί να υπάρξει λύση. Οι drivers της audigy έχον απεγκατασταθεί. HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

Link to comment
Share on other sites

Το τροφοδοτικο σου ειναι μικρο και μπορει να σου εκανε την δουλεια

Παιζουν και αλλα πολλα ομως...

Αλλαξε την αν γινεται και μετα κοιταξε και το τροφοδοτικο γιατι ειναι μικρο.

Link to comment
Share on other sites

Η θερμοκρασία 71-74 αναφέρεται στη GPU. Μα είναι μικρό το τροφοδοτικό?!!!!!! Στο σύστημα που προείπα προσθέστε και ένα σκληρό δίσκο Western Digital 200GB SATA. Ακόμα κι αν είναι έτσι Εφόσον έβγαλα την audigy δε θα έπρεπε να επανέλθει?? Ρωτώ επιπλέον ποιά είναι η αποδεκτή θερμοκρασία για τη GPU??

Link to comment
Share on other sites

Οτι η Audigy ή η θέση του Δία σε σχέση με τον Κριό, δεν έχουν καμία σχέση οπότε αρχίζεις εργασίες ψύξης τόσο gpu (αφαίρεση ψύκτρας και προσθήκη AS) όσο και βελτίωσης της όλης ροής του αέρα στο εσωτερικό του κουτιού σου. Το τροφοδοτικό σου είναι ποιοτικό και άμα δεν έχεις κλοκάρει μάλλον είναι αρκετό. Καλού κακού μέτρα μία τις 12-3,3-5 τάσεις.

Edit: 70-71 σε μία 5900 τουλάχιστον, δεν είναι θερμοκρασία που δίνει artifacts απαραίτητα. Έλενξε μία και τις συνδεσμολογίες μιας και με τις SLI mobo έχουν φυτέψει και extra παροχές.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν εγινα κατανοητός. Το πρόβλημα άρχισε με το που μπήκε η audigy και όσο την κράτησα ήταν εντονότατο. με το που την έβγαλα απλά δεν ήταν τόσο έντο πια... Πρωτού όλα αυτά δεν υπήρχε κανένα απολύτος πρόβλημα..........

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασες να ακουμπησεις καθολου την καρτα να δεις αν οντως ειναι 70 βαθμοι C? To καλυτερο παντως αν εχει κανας φιλος σου pci-e δοκιμασε τη κι εκει να δεις κανει το ιδιο αν οχι τοτε φταιει κατι αλλο...! Παντως για να βγαζει artifacts οντως η temp πρεπει να ειναι αρκετα μεγαλη!

Link to comment
Share on other sites

Οπως το παρουσιαζει μαλλον για καποιο λογο υπερθερμαινεται η καρτα και η προσθηκη της audigy στο απο κατω σλοτ χειροτερευει το airflow και δεν ψυχεται επαρκως... Την εβαλε σε κολλητη θεση? Ειχε προβλημα το ανεμιστηρι της καρτας και δεν εκανε καλα την δουλεια του? Παντως ειναι πολλοι βαθμοι για 6600 οι 70... Τοσο περιμενα να πιανουνε οι 6800... Ειναι ακριβεις οι μετρησεις που εχουν οι καρτες γραφικων??

Link to comment
Share on other sites

Παντως ειναι πολλοι βαθμοι για 6600 οι 70... Τοσο περιμενα να πιανουνε οι 6800...

Και θα είχες άδικο.

Το xbitlabs είχε μετρήσει την κατανάλωση των σημερινών καρτών και έβγαζε οτι η 6600GT καίει λίγο λιγότερο από 6800GT και αρκετά περισσότερο από 6800nu.

Πραγματικά πολλές 6600GT χτυπάνε πάνω από 70 ή και 80 βαθμούς σε load.

Αν κρίνω από το πόσο ζεστές είναι όσες έχω δει (και ακουμπήσει...) μάλλον ο αισθητήρας δεν πέφτει μακριά.

Link to comment
Share on other sites

Τσιτα τουμπανο δηλαδη οι 6600GT. Nομιζα οτι ειναι ιδιος πυρηνας 6800 με shut down -disabled κομματια του (pipelines κλπ) οποτε θα ηταν πιο κρυος συνολικα...

Tσιζζζζζζζ καιει!!!

Μηπως με αυτες τις θερμοκρασιες επρεπε να τις λενε 6600 GTPK :110: :D

Link to comment
Share on other sites

Είναι διαφορετικός πυρήνας (NV43 αντί για NV40) , γι'αυτό και δεν υπάρχει ξεκλείδωμα για δαύτες.

Να το άρθρο : http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/geforce6600gt-oc_3.html

Είναι από pci-e 6600GT , στις agp υπάρχει και το μικρό πρόβλημα που λέγεται bridge chip (και πετάει σπίθες) , άρα θα είναι χειρότερα.

Και φυσικά οι ψύκτρες που φοράνε οι 6600GT δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που φοράνε μεγαλύτερες κάρτες (6800nu/GT/U).

Τελικά το συμπέρασμα είναι οτι τα πολλά mhz πονάνε , είτε μιλάμε για cpu , είτε για gpu.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.