Jump to content



Ηρθε η ώρα να στήσω και έγω νεράκι και θα ηθελα την γνωμη σας


mitsosoft

Recommended Posts

Επιτελους φτανει η ωρα να στησω και εγω με την σειρα μου ενα συστηματακι... Μετα απο αρκετο διαβασμα ειμαι στο τελικο σταδιο, μιλαμε παντα για custom υδροψυξη, και εχω ψιλοκατασταλαξει στα parts απλά θελω λιγη βοηθεια για να μην κανω καμια βλακεια και κατι δεν κολαει στο ολο συστημα.

Καταρχην με ενδιαφερει η απολυτη ηρεμια και να μην έχω θόρυβο απο αντλίες κτλ.

1. Αντλια Eheim 1048 ή Hydor L-30 (δεν ειναι της ιδια αποδοσης αλλα στα ιδια λεφτά περιπου). Αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν και η L-30 ειναι εξισου αθόρυβη με την L-20 ή την 1048. Επίσης απο ότι εχω δει ειναι όλες για 1/2" (12mm) σωστά; (Η Hydor L25 απο την checkmate αυτή τι λεει; )

2. Ψυγείο έχω βάλει στο μάτι το Silverprop SilverStorm 120 που λεει οτι έχει και αυτό 1/2" fittings (Ξέρει κανενας αν στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται τα ρακορ) . Η λετε για κανενα αλλό; Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να χωρεσει στο πισω μερος του κουτιου οπου εχει θεση για 12cm ανεμιστηρα οποτε να το βαλω και σε Push & Pull διαταξη και δεν θα ηθελα κανενα τερας οπως απο transit κτλ. Άλλη μια επιλογη ειναι το Asetek Radiator 120 Single Fan που εχει το Hac.

3. Για block σκευτομαι Asetek Antarctica οπου στο Hac λεει οτι εχει και αυτο 1/2" fittings. Επίσης έχω δει checkmate (ειναι λιγο ακριβοι) το OCLabs Plexyblock B3 αλλα έχει σχεδον διπλασια τιμη!!!

4. Για σωλήνες λεω να βαλω απο κανα pet-shop αλλιως σκευτομαι το Praktiker!!!

5. Για υγρο μαλλον παραφλου με κανα απιονισμενο ή καλυτερα αν βρω απεσταγμενο νερο.

6. Τέλος αν μου την δωσει μπορει να παρω ενα ετοιμο τανκ (περισσοτερο για την εμφανιση) αλλιώς θα το φτιαξω μόνος μου

Το όλο συστημα θα μπει σε Α64 3500+ s939 και με ενδιαφερει η ψυξη μόνο της cpu και οχι gpu η chipset. Απο πλευρας υλικών ειναι οκ; Απο ότι βλέπω όλα λενε οτι ειναι για 1/2" ή μηπως μου διαφευγει τίποτα;

Και κάτι άλλο, ειδα ότι υπήρχε μια πατέντα για να ξεκινάει η αντλία μαζι με pc επειδή ειναι 220v, επειδη δεν νομιζω να το κάνω μονος μου αυτό αν πάρω αυτο που έχει το Hac της asetek λογικά δεν ειναι συμβατο και με άλλες αντλιες πχ Eheim;

Οποιαδήποτε πρόταση ή παρεμβαση δεκτη για να την κανω την δουλεια σιγα σιγα!!!

Ευχαριστω προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με το ψυγειο αν θες να το βαλεις μεσα στο κουτι σου!

Για αντλια λεω την L30 να γλυτωσεις και καποια ευρω!

Τωρα για block θα σου ελεγα να πας σε eleven ή να παρεις απο τον skinny13!

Επισγης απο τον τελευταιο μπορεις να ζητησεις να σου φτιαξει ενα ωραιοτατο tank!

Link to comment
Share on other sites

Ώραια για το ψυγειό, σχετικά με το block πολύ καλή λύση είναι κάποιο απο eleven η skiny13 αφού έχω δεί μόνο τα καλύτερα λόγια αλλά δεν ξέρω χρονικά πόσο θα πάρει η όλη διαδικασία.

Επίσης θέλω να ρωτήσω κατα πόσο είναι ασφαλές τα ρακορ του Asetek Antarctica που τα αναφέρει ώς push-in και ουσιαστικά απλά πιέζεις τον σωλήνα προς τα μέσα και δεν το δένεις με κανένα δεματικό ή κάτι άλλο.

Απο θόρυβο πως τα πάνε η L30, L20 και η Eheim 1048;

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Koιτα εγω την L30 δεν την ακουω καθολου!

Αν την βαλεις με τη βαση της που διαθετει βεντουζες θα εισαι μια χαρα!

Απο eleven δεν ξερω ποσο κανουν να ερθουν τα block αλλα παντωως απο τον skinny13 καμια βδομαδα το πολυ!μπορει και πολυ λιγοτερο!

Τωρα τα ρακορ αυτα τα ιδια εχει και το ψυγειο που θελεις να παρεις αν παρεις το asetek!

Απο διαροες τιποτα μια χαρα ειναι!

Το λεω διοτι και γω το asetek εχω!και ολα οκ!!

Link to comment
Share on other sites

Θα την κάνω αυριο αν προλάβω λόγο δουλειάς να τα χτυπήσω. Αυτό που με προβληματίζει έιναι αν τελικά ειναι οκ με τις ιντσες.

Για αντλία θα πάρω Eheim 1048, ψυγείο αν βρώ το Silverprop 12cm αλλιώς αυτό που έχει το Hac της Asetek 120 Single Fan, block θα δω αν έχει κανα Silverprop στα Multirama αλλιώς μάλλον Antarctica και μάλλον και το τανκ της Asetek.

Σε όλα αυτά στα χαρακτηριστικά τους αναφέρει ότι είναι 1/2", αλλά δεν ξεκαθαρίζει αν είναι 1/2" εσωτερικά ή εξωτερικά. Λέτε να έχω κανένα πρόβλημα; Η να τα πάρω όλα τις Asetek που λογικά θα έχουν τις ιδιες ιντσες;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Oλα αυτα που προανεφερες εχουν τις ιδιες ιντσες διαμετρο!

Εκτος απο το tank της ασετεκ που δεν ξερω ακριβως τι παιζει με αυτο!

Θα σου προτεινα να παρεις το ασετεκ το ψυγειο και οχι το silverprop!

Link to comment
Share on other sites

απο τον skinny13 καμια βδομαδα το πολυ!μπορει και πολυ λιγοτερο

αναλογως με τι θες να στο στειλει ο skinny13.κανει λιγοτερο απο μια βδομαδα,εμενα το cpu block ηρθε σε 2 μερες με ελτα και το vga block σε μια μερα με courier,παρολο που τον επρηξα λιγο!!!!!!(α ρε skinny13 εισαι κορυφη:041: )

Link to comment
Share on other sites

Αν και έχω στείλει και στον skinny13 pm, επειδή άυριο θα παω στουρνάρη θέλω να ρωτήσω σχετικά με το Antarctica και αν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής των ρακόρ; (Εκτός αν είναι 100% ασφαλές τα push-in).

Φίλε PlanetmanR5 σχετικά με το ψυγείο το asetek ειναι κάλυτερο απο το silverpop; (Για 12cm ανεμιστήρα)

Link to comment
Share on other sites

1)αναλογως με τι θες να στο στειλει ο skinny13.κανει λιγοτερο απο μια βδομαδα,εμενα το cpu block ηρθε σε 2 μερες με ελτα και το vga block σε μια μερα με courier,παρολο που τον επρηξα λιγο!!!!!!

(α ρε skinny13 εισαι κορυφη:041: )

Οκ το ταχυδρομειο κανει 3 εργασιμες και acs/γενικη ...

απλα τυχαινει αυτο τον καιρο να εγω και εγω πολυ δουλεια αλλα και ο φρεζαδορος γι αυτο τον λογο και καθυστερησα την παραδοση σε μερικους

ευχαριστω για τα καλα σας λογια :):)

Link to comment
Share on other sites

Έκανα το 1ο βήμα και πήρα την Eheim 1048 και το Silverprop120 (δεν βρήκα κάποιο άλλο 1/2" και για 12cm fan).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πρώτα για το ψυγείο το οποίο έχει ρακόρ 1/2" αλλα απο ότι βλέπω δεν βιδώνουν ως τέρμα με το χέρι, δεν εφάπτεται καν η φλάτζα, και αφήνουν ένα κενο 2-3 χιλιοστά περίπου απο τον τερματισμό. Να τα σφήξω ως τέρμα με καμια πένσα; Λογικά δεν θα έπρεπε να τερματίζουν;

Επίσης να βάλω και τεφλόν στα ρακόρ του ψυγείου και τις αντλίας;

Και κάτι ακόμα που αφορά το ψυγείο και πάλι, είναι σχετικά με την κυκλοφορία του υγρού μέσα στο ψυγείο δηλαδή αν γίνεται μέσω των σωλήνων (που είναι σαν στήλες κάθετα στο ψυγείο) και οι κυψέλες είναι για την απαγωγή της θερμότητας ή διαφορετικά;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

ναι απο οτι θυμαμαι τα ρακορ του ψυγειου την θελουν την πενσα τους .....λιγο τεφλον δεν κανει κακο παρολααυτα εγω δεν εχω βαλει καθολου και ειμαι μια χαρα!οι κυψελες ειναι οντως για την απαγωγη της θερμοτητας!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.