Jump to content



Μνημη Geil.Εντυπωσεις


Recommended Posts

Πηρα μια μνημη Geil που τις εχει φερει τωρα το e-shop.Ενα dimmακι 512 mb pc3200.Αψογη ποιοτητα κατασκευης κ ψυχτρα απο τη μαμα του.Φαινεται πολυ ποιοτικο πραμα κ την δοκιμαζω.Καμια σχεση σε συγκριση με τις kingston που πηρα εχω ανεβει στα 3,6 απο 3 που ειναι κανονικα ο επεξεργαστης κ η μνημη παει καρφι χωρις να της εχω ανεβασει τα volt.Prime δεν εχω καταφερει να κανει ποτε error(πριν σε αυτη τη συχνοτητα το πολυ μιση ωρα με kingston).Θα δοκιμασω να ανεβω πιο πανω κ θα σας ενημερωσω.Πολυ καλες εντυπωσεις μεχρι τωρα παιδια νομιζω πως αξιζει χαλαρα τα 54 ευρω που κανει

Link to comment
Share on other sites

Βρε για δες που δεν είχαν ακουστεί και τα καλύτερα.Εκτός από μέγιστη συχνότητα με δυνατούς χρονισμούς βρες και μέγιστη συχνότητα με σκ@τά χρονισμούς .Και φυσικά δεν είναι μέγιστο μέχρι να ρίξεις όλο το ρεύμα

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ είχα ακούσει πολλά άσχημα ειδικά sto lab που έψαξα και δεν τις πήρα. Πες μου λίγο την μητρική αν μπορείς. Κάποιοι έχουν πει ότι έχουν προβλήματα με τις Αβιτ μητρικές.

Αν είναι καλές θα τις πάρω μου φαίνεται

Link to comment
Share on other sites

Αbit εχω την is7-e2.Δεν ειναι σε dual channel γιατι τωρα εχω μονο ενα dimmακι κ αργοτερα θα παρω αλλο ενα ιδιο.Πριν ανεβασα fsb 245 (δηλαδη με τον επεξεργαστη λιγο κατω απο τα 3,7) ετρεξε prime κανα 15λεπτο χωρις error ομως σταματησα το τεστ γιατι τα mosfet ειχαν παει 80+ βαθμους γιατι ειχα ανεβασει τα βολτ του επεξεργαστη.Το prime εννοειται το τρεχω στο blend που τεσταρει πολυ κ μνημες.Με fsb 235 που το εχω για κανονικη χρηση πχ για παιχνιδακια κ τετοια η μνημη ειναι στα 472mhz με τα timings που ανεφερα πιο πανω χωρις προβληματα σταθεροτητας.Δεν εχω δει πουθενα να λενε κατι κακο για τις geil.Το pcmaster που διαβαζω τις προτεινε κιολας για το best συστημα που προτεινει καθε μηνα κ απ'οτι βλεπω δεν πεφτει εξω.

Α κ shumifer επειδη δεν ξερω κ πολλα απο χρονισμους ,ποιοι ειναι χαλια χρονισμοι να βαλω για να τεσταρω που λες?

Link to comment
Share on other sites

Σε reviews λεει πως φορανε αυτα:Hand Picked 5ns GeIL DDR Chips.Τωρα βαριεμαι τρομερα να ανοιξω το pc για να βγαλω το heatspreader!Αν το ανοιξω παντως θα σου πω.Ρε παιδια σε ολα τα review δε της βρισκουν τπτ κακο αντιθετα εντυπωσιαστηκαν που ανεβαινει τοσο σταθερα σε μεγαλα fsb.Tι κακο εχετε ακουσει εσεις δλδ?

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι βλεπω τα timings ειναι παρα πολυ χαλαρα... Δε νομιζω να μην επαιζαν εκει με τετοια. Δοκιμασε να βαλεις 2,5-3-3-7 και μετα βλεπεις αν μπορεις και τα κατεβαζεις κι αλλο...!

Link to comment
Share on other sites

Mε fsb 235 αρχισα να ριχνω τα timings.Ξεκιναω κανοντας τα 2,5-4-4-7.Ολα καλα κ λιγη βελτιωση στο benchmark.Συνεχιζω κ πηγαινω 2,5-3-3-7.Κ παλι ολα καλα σταθερα κ αλλη βελτιωση στο bench.Μετα το κανω 2-3-3-7 κ δεν μπουταρε με τη μητρικη να σφυραει σπαστικα.Κανω ccmos κ βαζω τα ιδια timings ανεβαζοντας το ρευμα απο 2,6 στα 2,7.Το ιδιο σφυριγμα.Να ανεβασω κ αλλο το ρευμα κ να ξαναπροσπαθησω η να δοκιμασω να παιξω με τα αλλα νουμερα κ να αφησω το 2,5 οπως ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Μην δοκιμασεις να ανεβασεις και αλλο το ρευμα αστο οπως ειναι και παιξε με τα υπολοιπα timings!

To 2,5 ειναι μαλλον το cas που σε μερικες μνημες (οπως και στις προηγουμενες μνημες που ειχα εγω kingston value ram)δεν ελεγε να κατεβει κατω απο 3!

Link to comment
Share on other sites

Tα αφησα οπως ειναι κ απλα ανεβασα fsb.Με fsb 242 (3,65ghz στο cpu,486mhz στη μνημη) κ ανεβαζοντας ρευμα στη μνημη στα 2,7v η μνημη ειναι σταθερη αλλα οπως ειχα πει κ πιο πανω ψηνονται τα μοσφετ κ δε μπορω να το τεσταρω για πανω απο τεταρτο,μη τα καψω κιολας.Μεχρι εκει ολα καλα..Οταν ξανακανω restart θα ριξω κ τα timings.Planetman ναι το cas ειναι κ αποτι καταλαβαινω ουτε στη geil δε θελει να κατεβει κατω απο 2,5 οπως κ στις kingston σου που λες.

Link to comment
Share on other sites

E oxi kai καλα τα 240 με 2,5-3-3-7....ολα αυτα που διαβαζεις σε περιοδικα κτλ κτλ ειναι οι καινουριες οι ultra-x που παιζουν με 2-2-2-5 , εχουν bh-5 kai 4x τιμη.....

αυτα που εχει ειναι τα απλα και εχουν:

GeIL PC3200 400MHz DDR SDRAM Value

Available only in 256MB and 512MB modules

184pin, Non-ECC, Un-buffered, Industry Standard DDR memory modules.

GeIL 5ns 32x8 Density DDR Chip.

6 Layers Low Noises Shielded PCB.

Lifetime Warranty .

CAS 2.5 6-3-3 @ DDR400MHz PC3200,

2.55v-2.65V

http://www.geil.com.tw/portal/product_400_t_v.php

Link to comment
Share on other sites

Η μνημη καλα πηγε ανεβαινει κ παραπανω πιστευω ,τα mosfet ειναι αυτα που φοβαμαι κ δε θελω να ανεβασω αλλο fsb.Αργοτερα θα δοκιμασω να ριξω κ αλλο τα timings.H kingston που ειχα παντως με τπτ δεν εφτανε εδω σ'αυτα τα timings κ αν σκεφτεις οτι η μνημη μου δεν προκειται για καμια ακριβη σχεδιασμενη για o/c παει πολυ καλα.Θα τη ζορισω περισσοτερο κ θα σας ενημερωσω.

Link to comment
Share on other sites

Oι μνημες εχουν ψυκτρακια!

Τα μοσφετ ειναι που λεει ο jason οτι καινε!

Αληθεια γιατι δεν τους βαζεις ή ενα ανεμηστηρι να τα χτυπαει ή και να κοψεις καμια παλια ψυκτρα και να κολλησεις επανω!?

Link to comment
Share on other sites

Aυτο το σχεδιαζω.Εχω δει κατι ψυχτρακια στο e-shop της coolermaster αργοτερα θα τα παρω.Λοιπον νομιζω πως εφτασα το οριο της μνημης (τουλαχιστον για τη δικια μου μητρικη που μπορει να δωσει μεχρι 2,8V) οσον αφορα τα timings.2,5-3-3-5 στα 2,8V κ με αυτα πηγε σταθερα μεχρι τα 242fsb.Οταν ψυξω τα μοσφετ θα ανεβω κ σε ψηλοτερα fsb να δω που θα παει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.