Jump to content

Δεν παίρνω εικόνα!


Recommended Posts

Μοντάρω ένα pc με μητρική asus (478 socket), vga (εχει και dvi-out και tv-out) onboard, 2x256 dram, asus dvd-r.

Δεν έχω βάλει σκληρό (αυριο θα τον έχω) και οδηγό δισκέττας (δεν θα βάλω).

Οθόνη lg 1730s.

mouse, keyboard κανονικά στη θέση τους.

Παίρνει μπροστά αλλά δεν ποστάρει τίποτα στην οθόνη. Τελείως νεκρή σαν να μην παίρνει σήμα. Παίζει ρόλο που δεν έχω δίσκο; Πιστεύω όχι.

Δοκίμασα 2 επεξεργαστές (P4 2,53 & celeron D 2,4). Τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Πατάει καλά η κάρτα γραφικών? Αν συνδέσεις το TV out σε μια TV δίνει σήμα?

Και χωρίς παρεξήγηση. Μια ερώτηση. Γιατί είναι επείγον περιστατικό?

Link to comment
Share on other sites

Κάρτα onbnoard.

Nα γιατί είναι επείγον: Το bios της asus υποστηρίζει την cpu (celeron-d) που έχω αγοράσει μόνο εφόσον αναβαθμιστεί. Αφαίρεσα (εντέχνως μεν -κρυφά δε) λοιπόν cpu παλιά (2,53) από ξένο πσ ώστε να κάνω την αναβάθμιση του bios και θα πρέπει απόψε (πρωτού επιστρέψει ο συνάδελφος που έχει το πσ με την 2,53) να την έχω ξανατοποθετήσει στο πσ του...

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε και με καμιά TV αν υπάρχει πρόχειρη έχοντας αφαιρέσει το καλώδιο από το VGA out.

Δοκίμασε με κάποια άλλη οθόνη αν έχεις πρόχειρη ( που λογικά έχεις μιας και ποστάρεις στο forum! ).

Link to comment
Share on other sites

Οι ΜΝΗΜΕΣ είναι που κάνουν τη ζημιά:

Εχω 2χ256 (ας πούμε μνήμη1 και μνημη2).

Δύο αρθρώματα στη μητρική.

Λοιπόν κοιτάξτε τι παίζει:

1) Ολα απάνω δεν παίρνω τίποτα...

2) Μνήμη1 στο ΑρθρωμαΑ ποστάρει κανονικά. Ολα ΟΚ.

3) Μνήμη1 στο ΑρθρωμαΒ δεν ποστάρει και κάνει συνεχώς μπιπ!

4) Μνήμη2 στο ΑρθρωμαΑ δεν κάνει τίποτα. Δεν ποστάρει.

5) Μνήμη2 στο ΑρθρωμαΒ δεν κάνει τίποτα. Δεν ποστάρει.

Συμπέρασμα;;;

Link to comment
Share on other sites

Ζουν!!

Πέρασα καινούριο bios απο dos bootable cd-rom με τη μια μνήμη απάνω.

Κάνω reset το βιος, τοποθετώ και τις 2, και δουλεύει τζάμι!

Μόνο που παίρνω στην αρχή ένα "CMOS Checksum error". Προφανώς μπαταρία ε?

Link to comment
Share on other sites

Το προφανώς θα έπρεπε από την περιπέτειά σου να είχες ήδη διδαχθεί ότι δεν κάνει καλό να το χρησιμοποιούμε .Τίποτε δεν είναι προφανές με τα παλιομηχανήματα.Ό,τι θέλουν κάνουν μερικές φορές. Πιθανόν μπαταρία. Πολυμετράκι ο φίλος μας

Link to comment
Share on other sites

Οκ , μιας και μπουτάρισες το πρόβλημα λύθηκε άρα κλειδώνει. Για περιταίρω διερέυνηση του θέματος μπορεί να ανοίξει στην ανάλογη κατηγορία. Ευχαριστώ όσουν συμμετείχαν....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...