Jump to content



Help!nvidia=ολική καταστροφή!


jara

Recommended Posts

Παιδιά γεια σας.

το σάββατο έπαθα το εξής κουφό:

έχω την geforce4 mx 440 τις nvidia.Εδώ και κάνα μηνα είχα τους αρχικούς drivers που έβαλαν τα windows χρ μόλις τα εγκατέστησα.

Το σάββατο θέλησα να δω ταινία από τον υπολογιστή μέσο svideo στην tv.

πριν το format έμπαινα στο νόιες και το έκανα.

Όμως διαπίστωσα πως δεν είχα τους drivers τις nvidia εγκατεστημένους.οποτε έκανα install τους τελευταίους τις nvidia(71.89)και έκανα restart.

το pc έτρεχε κανονικά ώσπου κάποια στιγμή έκανε freeze.έκανα restart και επειδή πριν το format μου το έκανε συνεχεια κάθε μιση ώρα νόμισα πως φταίνε οι drivers.Έκανα uninstall και restart.

Τώρα ξεκινάει η φρίκη:ξεκινάει κανονικά ο pc δείχνει τα προκαταρτικά και φτάνει στην εικόνα τον windows που φορτώνουν.Η επομενη εικόνα είναι το desktop μου κανονικά.Αλλα που!μαύρη οθόνη και παρόλα αυτά να ακούω τους ηχους του load κτλ.Δηλαδή έμπαινε κανονικά στα windows αλλα χωρίς να βλέπω την τυφλά μου!Λέω εντάξει

θα μπω σε safe mode.κάνω restart και μπαίνω με safe mode.βλέπω πάλι το windows is loading και μετά πάλι μαύρη οθόνη.Δοκίμασα τα πάντα αλλα τίποτα!μαύρη οθόνη!Να φανταστείτε έβαλα και την κάρτα γραφικών ενός φίλου και πάλι τα ίδια!

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη...

εντωμεταξύ ξαναπέρασα τα windows σε παλιό σκληρό και κατάφερα και χρησιμοποίησα το pc.

Το θέμα είναι πως τώρα θέλω να αποκαταστήσω το πρόβλημα και δεν θέλω να βρεθώ πάλι στα τυφλά...

Ποίους drivers να βάλω?

Πως μπορώ να μπω αλλιώς στα windows?

Θα ήθελα πολύ τα φώτα σας... :087:

ΕΥΧAΡΙΣΤΟ ΠΟΛΎ!!! :007: :023:

P.S.συγγνώμη για το κατεβατό! :120:

Link to comment
Share on other sites

Λέω εντάξει

θα μπω σε safe mode.κάνω restart και μπαίνω με safe mode.βλέπω πάλι το windows is loading και μετά πάλι μαύρη οθόνη.

To δοκιμασε ηδη...

Δοκιμασε να κανεις repair τα windows κανοντας boot απο το cd, η να κανεις sysem restore...

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω εχεις την επιλογη απο το cd να κανεις Επιδιορθωση της εγκαταστασης που πρακτικα σβηνει τα windows και σου τα ξαναπερναει , δεν πειραζει τα αρχεια σου , μονο τον φακελο windows σβηνει

Link to comment
Share on other sites

Mα αμα ξαναεγκαταστησεις τα windows πανω απο την υπαρχουσα εγκατασταση χωρις format δε θα χασεις τα αρχεια σου.Μονο το my documents μπορει να χασεις.Τωρα αν ειναι εκει τα σημαντικα σου αρχεια πακετο εφαγες!Τα windows οταν εγκαθιστωνται πανω απο μια υπαρχουσα εγκατασταση λενε ΙΣΩΣ να χαθει το my documents.Δεν ξερω πως γινεται να μη χαθει ισως καποιος αλλος να σε βοηθησει σ'αυτο.

Μιλαω για κανονικη εγκατασταση οχι επιδορθωση.Απλα οταν θα σου πει που να μπουν τα windows θα βαλεις εκει που ηταν τα προηγουμενα κ θα του πεις μετα να αφησει το συστημα του σκληρου ιδιο (χωρις format δλδ)

Link to comment
Share on other sites

τώρα δεν κολλάει, αλλά άμα έχεις κανά πρόχειρο σκληρό και άλλα windows (π.χ. 2000) εγκατέστησε τα στον άλλο δίσκο, διάβασε το mydocs....

edit: κάτσε μια στιγμή....μήπως με knoppix τπτ? (και να τα γράψεις σε cd απ'εκεί). λογικά θα πρέπει να γίνεται

Link to comment
Share on other sites

Εμενα το παραπάνω πρόβλημα μου φαίνεται σαν να έχει γυρίσει η κάρτα αποκλειστικά σε απεικόνιση στην TV μόλις μπει windows.Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, βγάλε το svideo καλώδιο από την κάρτα γραφικών σου και ξανάκανε reboot.Αν δεν κάνει detect το svideo καλώδιο θα σου ξαναγυρίσει σε VGA out.

Επίσης σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι αλλου, έχεις ρίξει τα τελευταία directX?

Link to comment
Share on other sites

έχω το τελευταίο direct x.

έχω βγάλει το καλώδιο του svideo και πάλι τζίφος.Αφού δοκίμασα και με κάρτα γραφικών φίλου μου.

ποίους drivers να βάλω?ξέρει κανεις τι είναι οι omega drivers?

Link to comment
Share on other sites

Οι Ωmega είναι οι καλύτεροι modded drivers που βγαίνουν για Nvidia και Ati κάρτες.

Άλλη λύση είναι να βρεις μια παλιά PCI VGA και να μπεις στα Win με αυτή(πρόσεξε στο BIOS να είναι πρώτη επιλογή η PCI και όχι η AGP κάρτα).Επίσης κατέβασε το Driver Cleaner για να σβήσεις ότι έχει απομείνει από τους drivers της Nvidia.Μετά εγκατέστησε πάλι τους οδηγούς της Nvidia με τον εξής τρόπο: Τρέξε το setup των drivers και κάποια στιγμή θα σου βγάλει μήνυμα ότι δεν βρέθηκε συμβατό υλικό.Οι drivers εγκαθίστανται στο C:\NVidia.

Βγαίνεις από το setup και πηγαίνεις είτε από Control Panel/Πίνακα Ελέγχου είτε με δεξί κλίκ -->Properties/Ιδιότητες στην κάρτα γραφικών και εγκαθιστάς τους drivers χειροκίνητα δίνοντας το path που βρίσκονται (C:\NVidia). Λογικά θα περαστούν μια χαρά και μετά την επανεκκίνηση, αφού πρώτα έχεις βγάλει την PCI VGA, θα είσαι εντάξει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.