Jump to content



Akasa Integral 3,5" Review


Recommended Posts

Το GOGnet σας παρουσιάζει το review της εξωτερικής θήκης ( enclosure ) για σκληρούς δίσκους

της Akasa, εν ονόματι Integral 3,5"

Έρχεται σε σχετικά προσιτή τιμή ( 35-40 ευρώ ) και εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της.

Διαβάστε το review

Link to comment
Share on other sites

30ΜΒ/sec?

Η καλωδιοταινία που έχει για την σύνδεση του δίσκου είναι 40pins? Απορία διότι στο Q-Tec που έχω είναι 40 pins. Απορώ γιατί δεν χρησιμοποιούν 80pins καλώδιο.

Επίσης θα σου πρότεινα να γράψεις τα specs του υπολογιστή μιας και όλα τα λεφτά είναι ο controller της μητρικής. Βλέποντας 30MB/sec υποθέτω ότι το τέστ έγινε σε NForce3 ( πιθανόν NF3 250 αν και δεν το ξέρω το benchmark που χρησιμοποίησες ).

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω ότι είναι από τον δίσκο όταν χρησιμοποιείται με το κουτί της Akasa. Βλέπω εδώ και καιρό την συμπεριφορά του δικού μου στο Q-Tec. Απλά ανάλογα με το chipset η συμπεριφορά είναι εντελώς διαφορετική. Για αυτό και μάντεψα το chipset, αν δεν κάνω λάθος, της μητρικής σου απλά από την ταχύτητα διαμεταγωγής.

Το NForce2 και τον Nforce3 150 πιάνουν αν θυμάμαι καλά κάπου στα 16-20ΜΒ/sec. Το NForce3 250 κάπου στα 30MB/sec και τα VIA/Ιntel όπως και το NForce4 τουλάχιστον τα 33MB/sec του ΑΤΑ33. Τώρα σε σένα που η καλωδιοταινία είναι 80pin μπορεί να δεις και 40άρια!

Όπως και ποιο πάνω σου προτείνω να γράψεις ( αν δεν το βλέπω sorry ) με τι μητρική/chipset έγινε το test και όσο διαθέτεις το κουτί απλά να σου προτείνω ένα review για το site σου συγκριτικού των USB controllers. Θα δεις μεγάλες διαφορές με τον ίδιο δίσκο στο ίδιο κουτί ανάμεσα σε διαφορετικά chipsets.

Υ.Γ. Το max που έχω δει από τον δίσκο μου είναι με το Κ8Τ800 όπου το hdtech έδειχνε διαμεταγωγή 33MB/sec και burst ... 40ΜΒ/sec. Το χειρότερο σε NForce2.

Πρόσεχε. Δεν μιλάω για μητρικές αλλά για chipsets.

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα το point σου John.

Θα μπεί το testbed στο review ( αλλά later γιατί τώρα πάω για κανά 2ωρο ύπνο ξεκούρασης ) :D

Φυσικά οι συγκρίσεις γίνονται στο ίδιο σύστημα ώστε να έχουμε συγκρίσιμα αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.