Jump to content



Intel's Netburst - η άλλη πλευρά


JimmyFox

Recommended Posts

Ένα ενδιαφέρον άρθρο που εξερευνάει την Netburst "τεχνολογία", γιατί είναι τόσο αργοί οι P4 και το ΗΤ έπρεπε αναγκαστικά να ενσωματωθεί για να σώσει την κατάσταση.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/replay.html

Link to comment
Share on other sites

Πολύ αναλυτικό και ενδιαφέρον. Αλλά έχω τις ενστάσεις μου:

Πρώτον, όλα αυτά τα παρουσιάζει σαν μεγάλη αποκάλυψη που οι software developers τα αγνοούν με συνέπεια να μην μπορούν να γράψουν optimized software, πράγμα το οποίο δεν ισχύει. Αν κάποιος ακολουθήσει τα performance tips και τα optimization techniques της κατηγορίας "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ" θα αποφύγει τουλάχιστον το 80% των προβλημάτων που αναφέρει. Το υπόλοιπο 20% θα το αναλάβει ο compiler της Intel.

Δεύτερον, το SMT (Hyperthreading κατά Intel) το κατασκεύασαν οι μηχανικοί της DEC το 1997 όταν ο Alpha είχε τις τριπλάσιες ταχύτητες από τον κοντυνότερο ανταγωνιστή του. Μήπως είχαν και αυτοί κάποια κατάσταση να σώσουν; Ακόμα και αν ο Pentium ήταν το καλύτερο chip του κόσμου, δεν θα υπήρχε λόγος να μήν έχει Hyperthreading.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.