Jump to content



Οδηγός αγοράς οθόνης


xabikos

Recommended Posts

Ρε παιδιά επειδή με απασχολεί το θέμα εμένα αλλά και απο οτι βλέπω παρα πολλούς εδώ μέσα δεν μπορεί κάποιος που ξέρει και είναι αντικειμενικός να γράψει ένα οδηγό για τις οθόνες για να μπορεί ο καθένας να ενημερώνετε σχετικά και να κάνει τις επιλογές του. Φυσικά δεν μιλάω για τα προφανή αλλά για κάποιες λεπτομερείες που είναι πολύ σημαντικές και αρκετοί δεν τις γνωρίζουν(κ εγώ φυσικά). π.χ. σε τι διαφορέρουν τα panel των οθονών,διαφορά TCO '99 και TCO '03. Και please μην αρχίσει καμιά διαμάχη ποια είναι καλύτερη και ποια χειρότερη απλά αν μπορεί κάποιος ας γράψει ένα οδηγό όσο πιο αντικειμενικά γίνετε για να τον διαβάζει όποιος θέλει και να βγάζει τα συμπεράσματα του!

Link to comment
Share on other sites

Θέλει πολύ δουλειά και το "αντικειμενικός" δεν υφίσταται. Αντικειμενικό θα ήταν περιγραφή κάποιον στοιχείων και κανένας σχολιασμός!!!

Απλά για την ώρα το ψάξιμο στο forum είναι η καλύτερη λύση. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες πάνω στο θέμα TFT. Λίγη υπομονή και διάβασμα χρειάζεται.

Πολλά επίσης, όπως τις διαφορές ανάμεσα σε TCO 99 και TCO 03 μπορείς εύκολα να τις βρεις στο Internet. Δεν χρειάζεται οδηγός και για αυτά. Άσε που οι διαφορές τους δεν θα είναι 2-3 και δεν θα είναι άμεσα κατανοητές σε όποιον τις διαβάζει.

Link to comment
Share on other sites

για να κανεις οδηγο πρεπει να εχουν περασει απο τα χερια σου οθονες και οθονες και να εχεις διαβάσει πάρα πολύ!!!ασε που τα κρητηρια διαφέρουν αναλογα με τις αναγκες καθενος (και την τσεπη ετσι?)...

μια κάλη αρχη ειναι να προσδιορισεις πανω κατω τι θέλεις ,να δεις ποσα δίνεις , να καταλήξεις σε κανα 2 ,3 ,4 μοντελα και να ρωτησεις εδω μέσα ποιος έχει εμπειρια απο τις οθονες αυτές κτλ κτλ

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω παιδιά οτι είναι πολύ δύσκολο να γίνει ένας οδηγός όπως τον περιγράφω αλλά είπα μήπως καποιος εδω μέσα έχει την όρεξη και τον κάνει. Επειδή στον επόμενο μήνα σίγουρα θα περάσω και εγώ επιτέλους στο κόσμο των tft οθωνών θα ήθελα γνώμες. Οι απαιτήσεις πιστεύω οτι είναι οι κλασσικές κανά παιχνίδι, μπορεί να είναι απαιτητικό π.χ. UΤ2004 ,καμιά ταινία όπως και να έχει Και φυσικά καλή στατικά εικόνα για να μην μου βγαίνουν τα μάτια όταν κάνω τις εργασίες. Έχω ψιλοκατάληξει σε μια η οποία είναι η εξής

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168236

και αν τελικά κάτσει και δουλέψω κανα δίμηνο τώρα το καλοκαίρι μάλλον θα την πάρω αλλά θέλω να ξέρω μιας και κοστίζει αρκετά είναι μια επένδυση;; Δηλαδή για τουλάχιστον 5 χρόνια ούτε καν να σκέφτομαι να την αντικαταστήσω Διαφορετικά να πάρω κάτι πιο φθηνό. Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως xabikos, όταν με το καλό καταλήξεις, θα σου πρότεινα να πας να δεις την οθόνη που σκέφτεσαι να αγοράσεις κι από κοντά (αν υπάρχει σε κάποιο μαγαζί). Γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως το τι βλέπει ο καθένας μας και το θεωρεί άσχημο, ικανοποιητικό ή άψογο, ως ένα σημείο είναι υποκειμενικό.

Την συγκεκριμένη οθόνη τώρα "LG1980q" (να πω κι εγώ την γνώμη μου, που τον τελευταίο μήνα παλεύω να βρω που θα καταλήξω) την είχα πολύ υψηλά στις προτιμήσεις μου (παρόλο που φοράει TN panel). Παρ'όλα αυτά όταν πήγα σε μαγαζί για να την δω κι από κοντά, αν και δεν βρήκα την ίδια, αλλά το μικρότερο αδερφάκι της, την 1780q, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Μου φάνηκε κάπως θολή, δεν μου άρεσε τόσο το πώς απεικόνιζε το μαύρο και δεν ενθουσιάστηκα ούτε και από τις γωνίες θέασης. Επαναλαμβάνω όμως, όλα αυτά είναι υποκειμενικά και οπωσδήποτε έχουν να κάνουν και με το για τι χρήση προορίζεται η οθόνη. Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει μια all-around οθόνη.

Από τότε, προσανατολίστηκα σε διαφορετικό panel και συγκεκριμένα στην Fujitsu-Siemens P19-2, η οποία όμως δεν έχει έρθει Ελλάδα ακόμη. Ήμουν σχεδόν έτοιμος να την παραγγείλω, μέχρι που διάβασα το συγκεκριμένο review, που παρουσιάζει καινούριες 19'' TFT (ανάμεσά τους και μία με 4ms responce time!), όπου και αυτά που διάβασα γι'αυτήν μπορώ να πω ότι με απογοήτευσαν κάπως. Τώρα κοιτάω προς Viewsonic VP191b, την καινούρια με 8ms responce time, η οποία όμως τουλάχιστον στην Ελλάδα ξεφεύγει πολύ στην τιμή (600+€)! Να δω πότε θα αποφασίσω :)!

Όπως βλέπεις γίνεται ένας χαμός! Δεν ξέρω, ίσως τα ψάχνω πολύ. Το σίγουρο είναι πάντως ότι με τόσες επιλογές, το να βρεις κάτι καλό και ταυτόχρονα να σου ταιριάζει, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Καλό κουράγιο.

Link to comment
Share on other sites

Μου φάνηκε κάπως θολή, δεν μου άρεσε τόσο το πώς απεικόνιζε το μαύρο και δεν ενθουσιάστηκα ούτε και από τις γωνίες θέασης. Επαναλαμβάνω όμως, όλα αυτά είναι υποκειμενικά και οπωσδήποτε έχουν να κάνουν και με το για τι χρήση προορίζεται η οθόνη.

Οι γωνίες θέασης και τα χρώματα δεν είναι κάτι υποκειμενικό. Υποκειμενικό είναι το αν σου αρέσουν/σε καλύπτουν.

Link to comment
Share on other sites

Οι γωνίες θέασης και τα χρώματα δεν είναι κάτι υποκειμενικό. Υποκειμενικό είναι το αν σου αρέσουν/σε καλύπτουν.

Συμφωνώ κι αυτό ακριβώς λέω και παραπάνω. Ότι προσωπικά δεν μου άρεσαν.

Link to comment
Share on other sites

Την συγκεκριμένη οθόνη τώρα "LG1980q" (να πω κι εγώ την γνώμη μου, που τον τελευταίο μήνα παλεύω να βρω που θα καταλήξω) την είχα πολύ υψηλά στις προτιμήσεις μου (παρόλο που φοράει TN panel). Παρ'όλα αυτά όταν πήγα σε μαγαζί για να την δω κι από κοντά, αν και δεν βρήκα την ίδια, αλλά το μικρότερο αδερφάκι της, την 1780q, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα.

Σε ποιό μαγαζί την είδες την πιο μικρή LG;;

Link to comment
Share on other sites

Όντως μαζί με τις TFT εξελίσεται, ποιο γρήγορα, το δούλεμα των κατασκευαστών προς τους πιθανούς πελάτες.

Παδιά εγώ απο οτι έχω μάθει η καθαρή αξία των tft θονών μπορεί να είναι μικρότερη και απο αυτές των Crt Κ όταν λέω καθαρή αξία ενοώ πόσο κοστίζουν τα υλικά και γενικότερα όλη η διαδικασία για να παραχθεί μια τέτοια οθόνη. Απλά τώρα πληρώνουμε την έρευνα που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι θα συμφωνήσω με τον φίλο οτι μάλλον μας ψιλιοδουλεύουνε οι κατασκευαστές!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.