Jump to content



Πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή DVD


sa1901

Recommended Posts

Gigabyte GA-6VX7+

Pentium III 700MHz

512 MB RAM (256+128+128)

GeForce 2 GTS 32MB

Nec 3540

Κατά την αναπαραγωγή DVD εμφανίζονται κολλήματα στην ταινία, τόσο που είναι ενοχλητικό και δεν μπορείς να παρακολουθήσεις. Δοκίμασα πολλά δισκάκια, άλλαξα κάρτες γραφικών, dvd player, drivers κάρτας οθόνης, software player .... παντού το ίδιο.

Υποψιάζομαι ότι φταίει η μητρική. Εσείς τι λέτε;

Πείτε μου αν υπάρχει λύση, αλλιώς να το δώσω όπως είναι να φύγει επιτέλους από εδώ μέσα (ενός γνωστού είναι και του το σουλούπωσα). Κοντέυω 2 μήνες που το παλεύω. :102:

Link to comment
Share on other sites

Η μητρική γιατί να φταίει? Επειδή είναι η παλιά GF2 δοκίμασε παλιούς οδηγούς. π.χ 4Χ.ΧΧ.

Κάτι άκουσα ότι στους τελευταίους οδηγούς οι παλιές GeForce δεν υποστηρίζονται πλήρως.

Μπορεί να μην έχει ενεργοποιηθεί το overlay της κάρτας γραφικών με αποτέλεσμα να καταναλώνει πολλούς πόρους συστήματος. Νομίζω αν παίξεις ένα video σε παράθυρο και κάνεις capture εκείνη την ώρα όλη την οθόνη μπορείς να δεις αν είναι σωστά ενεργοποιημένο το overlay.

Αν στο screen capture το παράθυρο του player είναι μαύρο, τότε το overlay είναι ενεργοποιημένο. Αν υπάρχει εικόανα από το video που παίζεις τότε δεν είναι ενεργοποιημένο.

...μπλα μπλα μπλα....πολυλογάς είμαι.... απλά δοκίμασε παλιούς drivers..

Link to comment
Share on other sites

H motherboard σου είναι πολύ καλή δεν νομίζω αν φταίει κάτι τέτοιο .. θα έλεγα να αλλάξεις VGA γιατί κατά τα ψέματα και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με την διαφορά ότι στο βίντεο τα χρώματα είναι χάλια … Έλεγξε αν είναι θέμα software ή αν έχεις εγκαταστήσει κάτι προγράμματα που κάνουν conflict μεταξύ τους στα φορμάτ αναπαραγωγής.

Αν έχεις ένα δεύτερο PC ακόμα καλύτερα … βάζεις την Geforce 2 στο άλλο και αν κάνει τα ίδια την πετάς…

Τι κάρτα ήχου έχει ?

EDIT : Δοκίμασε και αυτό που λέει ο john_Dr μπορεί να είναι και πρόβλημα με τους Drivers.

Link to comment
Share on other sites

Μνήμη άλλαξες...???

Άμα ήταν θέμα μνήμης δεν θα έκανε restart ή ακόμη να έβγαζε παράθυρο ότι απέτυχε η εγγραφή στο 0χ005αα κ.α.?

Έλεγξε όταν παίζει βίντεο αν στο task manager η μνήμη δουλεύει πέρα από τα 512...(PF Usage κάτω ακριβώς από το CPU Usage)

Τρέξε κανένα benchmark ή κανένα παιχνίδι … εκεί κολλάει ?

Link to comment
Share on other sites

Να 'σαι καλά Γιάννη που τα λες αναλυτικά. :058:

Αυτά που είπες δεν τα ήξερα. Έβαλα τελικά παλιούς drivers της σειράς 4 (είχα δοκιμάσει 5 και 6, αλλά όχι 4). Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Επιπλέον τσέκαρα και αυτά που είπατε και ναι ... η εικονα στο capture φαίνεται ... και έχω cpu usage 100%.

Βρήκα στις ιδιότητες το overlay και πράγματι είναι απενεργοποιημένο. Αλλά είναι και γκριζαρισμένο και δεν μου δίνει την δυνατότητα να αλλάξω την επιλογή.

Τώρα; :102:

Link to comment
Share on other sites

Ίσως ο mr. google να σε βοηθήσει περισσότερο, αλλά απενεργοποιημένο το overlay σημαίνει ότι θα χτυπάει γενικά κόκκινο το cpu utilization. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω. Ίσως επανεγκαταστάσεις οδηγών chipset/vga να βοηθούσαν ίσως και όχι. Πάντως η GF2 δεν είναι και τόσο παλιά ώστε να μην έχει overlay. Όλες, ακόμα και η ποιο χαζή κάρτα έχουν overlay. Ακόμα και μια με το SiS 6326 8MB RAM AGP που είχα του 98 είχε overlay.

Link to comment
Share on other sites

Ποια software players δοκίμασες; Συνήθως οι τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων δεν τα πάνε καλά με τα παλιά συστήματα. Για παράδειγμα εγώ όταν είχα ένα περίπου ανάλογο σύστημα δε μπορούσα να δω τίποτα με τα PowerDVD 5 και 6. Όταν έβαλα την έκδοση 4 λύθηκαν τα προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Software πρόβλημα απ'οτι καταλαβαίνω.

Δοκίμασε τους drivers 30.82.

Αλλιώς βρες και άλλαξε το cd-rom cahce.

Δε πιστεύω να δουλεύεις Windows 2000. Αν ναι, φρόντισε να έχεις εγκατεστημένο το SP4.

Link to comment
Share on other sites

Έχω Windows2000 με sp4.

Ξέθαψα από τα Cd μου το Power DVD 3 και όλα τώρα παίζουν ρολόι. :109:

Βέβαια το cpu usage συνεχίζει να είναι 100% κατά την αναπαραγωγή ταινιών... Δεν ξέρω αν πρέπει να βρω τρόπο να το διορθώσω αυτό...

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.