Jump to content



Προβλημα με ηχεια logitech x-530 5.1


katsekala

Recommended Posts

Γεια σας, εχω ενα προβλημα... μολις αγορασα τα ηχεια της logitech x-530 5.1 τα συνδεσα διαβαζοντας τις οδηγιες αλλα λειτουργουν μονο τα 2front και το subwoofer(παιζοντας winamp ή wmplayer) οταν κανω ομως το speaker test απο το sound effect manager λειτουργουν ολα. Η μητρικη μου υποστηριζει 5.1(QDI Platinix 2E/333 με onboard AC97 audio) η μητρικη μου απο πισω εχει πρασινη,μπλε και ροζ υποδοχη για τον ηχο ενω το τελικο των ηχειων ειναι πρασινη,μαυρη και ροζ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ μπορειτε να με βοηθησεται?? :089:

Ευχαριστω εκ των προτερων Απαζογλου Θεοδωρος

Link to comment
Share on other sites

Το 5.1 θα το δεις μονο σε ταινιες και παιχνιδια. Τα τραγουδια ειναι λογικο να τα ακους ετσι αφου ειναι ηχογραφημενα σε δυο καναλια. Εφοσον στο τεστ που εκανες δουλευουν ολα τα ηχεια, εισαι ΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να πας στο winamp στα preferences και output plugins και να επιλέξεις direct sound. Πειραματίσου λίγο με αυτό και θα δουλέψουν και τα 6 κανάλια.

Επίσης στο Control Panel των windows στα sound settings έχεις επιλέξει τα ηχεία να είναι 5.1;

Link to comment
Share on other sites

πειραματιστηκα με τα preferences αλλα... οχι. εχω επιλεξει 5.1 απτον πινακα ελεγχου. τα 2front και το sub παιζουν μια χαρα, αλλα τα 2rear και το center ακουγονται μονο αν τα βαλω διπλα στο αυτι μου... λες να φταιει η onboard καρτα?

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που το sound τεστ γίνεται σωστά όπως είπες, είναι θέμα ρυθμίσεων.

Στο τεστ έχεις επίσης χαμηλωμένη στάθμη σε μεσαίο/rear?

Δεν και στον windows mixer για επιπλέον ρυθμιστικά για center/sub/rear channels.

Link to comment
Share on other sites

Mα η μουσικη δεν ειναι σωστο ακουστικα να παιζεται με surround ηχο.Δεν εχει νοημα δηλαδη να το κανεις να παιξει ετσι εκτος αν δε σε νοιαζει κ τοσο η ποιοτητα κ θες να κερδισεις σε ενταση.Εμενα το 5,1 συστημα μου εχει επιλογες κ μπορω να επιλεξω αν θα ακουγεται στερεοφωνικα (2front+sub) η ως 5,1.Οταν βαζω την επιλογη για 5,1 παιζουν ολα τα ηχεια, κ τα πισω κ το center ακομα κ σε μουσικη.Μαλλον εχει σχεση με τη καρτα ηχου σου η ειναι θεμα ρυθμισεων..Ποια καρτα ηχου ενσωματωνει η μητρικη σου?

Link to comment
Share on other sites

Mα η μουσικη δεν ειναι σωστο ακουστικα να παιζεται με surround ηχο.Δεν εχει νοημα δηλαδη να το κανεις να παιξει ετσι εκτος αν δε σε νοιαζει κ τοσο η ποιοτητα κ θες να κερδισεις σε ενταση.

Η μουσική έτσι κερδίζει σε βάθος. Έχει άλλη αίσθηση και προσωπικά την προτιμάω σαν επιλογή. Αν θέλω να διατηρήσω την στερεοφωνική εικόνα απλά χαμηλώνω εντελώς την ένταση του κεντρικού.

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι επιμενω η μουσικη πρεπει να παιζεται οπως ειναι φτιαγμενη να παιζεται!Μπορει σε ενα μετριο ηχοσυστημα τα πισω ηχεια να ενισχυσουν τη στερεοφωνικη εικονα ομως σε ενα καλο (κ με σωστη διαρρυθμιση χωρου βεβαια) 2 ηχεια ειναι αρκετα για να κανουν τον ηχο να σε "περικυκλωνει".

Link to comment
Share on other sites

Κατσεκαλα κ η μητρικη μου(βλεπε υπογραφη) την ac97 ενσωματωνει αλλα δουλευει κανονικα το 5,1 συστημα μου.Ρε συ δεν υπαρχει προβλημα με τη καρτα ηχου εφοσον σε ταινιες παιζει κανονικα 5,1.Αν θες τοσο πολυ να ακους μουσικη με surround τσιμπα την αλλη αλλα για μενα ειναι περιττο αυτο που θες..

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν.

katsekala, το 5.1 θα το ακούσεις σε ταινίες με 5.1 και σε games me 5.1 ήχο

τα mp3 + audio + wma + κτλ, είναι στερεοφωνικά! Πως είναι δυνατόν να ΄μηλίσουν τα καημένα τα center + rear left + rear right, αφού κανένας δεν τους δίνει τον λόγο!

Αυτό μπορεί να γίνει (να ακουστούν όλα), μόνο αν αλλάξεις softwarικά τον ήχο.

Με απλά λόγια, ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΣΤ, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΗΧΕΊΑ ΟΠΩς ΠΡΕΠΕΙ, τότε είσαι NORMAL! BALE MIA TAINIA!

Επίσης οποια ηχεία και να πάρεις, πάλι το ίδιο θα συμβαίνει..

..ΠΧ ο θείος μου έχει στήσει homecinema. Όταν βάζει μουσική ακούγονται μόνο τα 2+1.

Αν αλλάξει τον ήχο, δηλαδή βάλει suround και τα λοιπά, όπως είπαν και τα παιδιά εδώ, τότε ακούγονται όλα αλλά... διαφορετικά...

Και εγώ προτιμώ στα τραγούδια το stereo..

LISTEN TO THEM, THE WAY ITS MEANT TO BE LISTENED!!!!!!!! ...γούστα είναι αυτά.

Υ.Γ. λόγω του παραπάνω, δεν σημαίνει πως γουστάρω την nVidia.. φτου φτου φτου, μακριά απο μένα :)

Τ5900 ή χ-530??? Και εγώ θέλω να πάρω ηχεία :D.... ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ GAMES!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.