Jump to content



Ηχεία με ψηφιακή εισοδο απο audigy 2


Trooper

Recommended Posts

Ειμαι στο ψάξιμο για ενα καλό σετάκι 5.1 ή 7.1. Τιμή προς το παρόν θα θεωρήσω οτι δε με απασχολεί :p

Ο σκοπός μου ειναι να έχω καποια καλά ηχεία για gaming και λίγες ταινιες, και να έχω συνδεδεμένα και ακουστικά ωστε οταν θέλω ησυχία απλά να ακουω απο τα ακουστικά χωρις να βγαζω-βαζω βύσματα πισω απο την sb. Αλλα θα ηθελα τα ακουστικά να ειναι μόνιμα πάνω (αν γίνεται) και να επιλέγω απο το πανελ των ηχείων απο ποια έξοδο θα ακούω.

Επίσης να ρωτήσω αν αξίζει η ψηφιακή έξοδος της audigy. Ειναι μόνο για ταινίες? Η γενικά για να μεταφέρει τον ηχο ?

Τα Τ7700 αξίζουν ?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από spc

''μεταφέρει'' κανονικά τον ήχο και σε games

Αν έχεις ηχεία της creative δεν υπάρχει πρόβλημα. Με άλλα ηχεία και Α/V ενισχυτές όμως θα παίζουν μόνο τα δύο μπροστινά.

Link to comment
Share on other sites

Φημες θελουν ακομα και με ψηφιακα ηχεια Creative αυτο το κομματι να εχει προβλημα.Ξερω ανθρωπο που πρεπει να γυρνα τα 7.1 σε 6.1 για να παιξουν σωστα οταν δινει ψηφιακο το σημα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Εγω εχω την Audigy 2 Platinum Ex (6.1) και τα S750. Πολυ καλος συνδυασμος. + οτι εχουν εξοδο για ακουστικα μπροστα....

Ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις, Γιάννη μια ερώτηση: Εαν εχεις συνδεδεμένα ακουστικά, παιζει κατευθείαν απο αυτά, ή μπορείς και να το επιλέξεις ?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Trooper

Ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις, Γιάννη μια ερώτηση: Εαν εχεις συνδεδεμένα ακουστικά, παιζει κατευθείαν απο αυτά, ή μπορείς και να το επιλέξεις ?

Το επιλεγεις απο το soft της καρτας .Σε Creative ετσι γινετε.Ειτε το αφηνεις στην επιλογη οταν συνδεθουν τα ακουστικα πανω στα ηχεια να απομονονεται ο ηχος .Ειτε να παιζουν ολα μαζι .

Link to comment
Share on other sites

Το

Αρχική απάντηση από xylokastro

κρατα αυτη που εχεις , παρε τα gigaworks και κανε upmix , μετατρεπει το 5:1 σε 7:1 και το 6:1 σε 7:1 οποτε δεν θα εχεις προβλημα

Upmix κανουν και τα απλα ηχεις 7.1 της Creative.Παντως με την αγορα των giga 7.1 απο μενα αυτο που περιμενα να ακουσω δεν το ακουσα.Περιμενα αυτο που καποιος θα χαρακτηριζε απλετη ισχυ.Δυστηχως ο 2*35 σε ταξη Α ενισχυτης μου με 2 μικρα ηχειακια εξακολουθει να παιζει πιο δυνατα.Το δε καλο ομως ειναι οτι εχουν τρομερη δουλεια στην ποιοτητα.Απλα ειναι απο τους πιο γλυκος ηχους που εχουν ακουσει.Και επιτελους το cmss λειτουργει σωστα κατα ενα περιεργο λογο.Ενα με τα απλα 7.1 ειχα προβλημα με τα 7.1 τα giga δεν εχει.Επισης κατι που παρατηρησα ειναι οτι μετα απο φορματ τα ρυμθιστικα στο πανελ των ηχειων αλλαζουν.Που σημαινει οτι κατα καποιο τροπο επικοινωνουν μεταξυ τους και ας ειναι αναλογικη η συνδεση.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Φημες θελουν ακομα και με ψηφιακα ηχεια Creative αυτο το κομματι να εχει προβλημα.

Δεν είναι φήμες :(

Έχω τα Creative 5500. Έχουν δικό τους ενισχυτή DolbyDigital 5.1 και 3 εισόδους: 2 ψηφιακές (optical & coaxial) και μια αναλογική (στέρεο).

Στο προηγούμενο σύστημα, είχα την nVidia Soundstorm (ενσωματωμένη στην motherboard) η οποία έκανε DolbyDigital Encoding κι έτσι είχα πάντα 5.1 ήχο στα ηχεία μέσω του digital coaxial.

Στο νέο σύστημα με την Audigy2, έκανα την ίδια ακριβώς σύνδεση (digital - coaxial) ΑΛΛΑ το σήμα που πάει στον ενισχυτή είναι stereo, οπότε, παίζουν μόνο τα 2 μπροστινά ηχεία. Αυτό συμβαίνει παντού (μουσική, παιχνίδια video κλπ). 5.1 ήχο έχω μόνο σε ταινίες DVD, εφόσον ρυθμίσω το πρόγραμμα (PowerDVD) σε "SPDIF out" και ταυτόχρονα επιλέξω στο AudioHQ της Creative την επιλογή "Use External Decoder".

Στα ακουστικά (zalman 5.1) που έχω μόνιμα συνδεδεμένα στις αναλογικές εξόδους της audigy2 έχω πάντως κανονικά 5.1 ήχο, και στα παιχνίδια, οπότε δεν με πολυπειράζει. Τα ακουστικά τα απ/ενεργοποιώ από την επιλογή "digital output only" στο μίκτη της κάρτας.

Με λίγο ψάξιμο στο site της creative είχα δει πως μόνο ορισμένα μοντέλα ηχείων, με ειδικό digital-in βύσμα (DIN και όχι RCA), συνδεόμενα μέσω ειδικού adaptor με την Audigy, μπορούν να παίξουν suround ήχο από την ψηφιακή έξοδο της Audigy. Δεν ξέρω βέβαια αν έχει αλλάξει κάτι από τότε που το κοίταξα...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Προσωπικα δε βλεπω μεγαλη διαφορα σε ποιοτητα αναμεσα σε digital απλη και αναλογικη.Θεωρητικα "μονωνει" καλυτερα το σημα απο π.χ στατικο κτλ απο οτι στο αναλογικο διοτι οι ανωμαλιες αυτες απλα δεν μεταφραζονται σε 0 και 1 και συνεπως δενενσωματονονται στο ψηφιακο σημα.Τωρα η οπτικη ειναι αλλη ιστορια.

Οσο για ισχυ ποιοτητα αποκριση αρμονικες κτλ μην ψαχνετε στην Creative.Ολα τα Giga μοιαζουν με παιδικα παιχνιδια μπροστα στα Pro Media Ultra 5.1 της Klipsch:D

Link to comment
Share on other sites

τα πραγματα ειναι απλα.οταν συνδεεις τις αναλογικες εξοδους μιας καρτας ακους το δικο της dac οταν συνδεσεις σε εναν ενισχυτη av η σε ενα ενισχυτη για ηχεια πχ creative το σημα coaxial μεταφερεται αυτουσιο ψηφιακα και ακους το dac του ενισχυτη

κανουμε την αναλογη συνδεση με οποιο dac παιζει καλυτερα

πχ σε μενα συνδεω με οπτικη ινα ενα pioneer dvd γιατι το dac του cav ειναι καλυτερο

και λογικο ειναι ενας ενισχυτης να σου παιξει δικαναλο ηχο γιατι δεν κανει αποκωδικοποιηση eax klp μονο dolby digital-dts γιαυτο και κανει αποκωδικοποιηση στις ταινιες

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.