Jump to content



Asus ή Aerocool ? Ποιο λέει αλήθεια???


Greek

Recommended Posts

Λοιπόν , η ιστορία έχει ώς εξής....

Έχω την Asus A7N8X-e deluxe με έναν ΧΡ 2700+ η οποία βάση του προγράμματος της μου λέει ότι έχω 57- 60 βαθμούς θερμοκρασία σε φουλ καταστάσεις. Έχω βάλει πάστα κατηγορίας 5 και χαλκινη ψυκτρα Coolmaster με ένα θυριώδη 120άρη σε φουλ στροφές (2450rpm). Είχα βάλει ακόμα και την τεράστια 112 και η θερμοκρασία δεν είχα αλλάξει και πολύ ( 1-2 βαθμους κάτω) οπότε την έβγαλα , με μεγάλη ταλαιπωρία για την όλη διαδικασία.

Χτές έβαλα το Aerocool fan controller το οποίο έχει δικούς του σένσορες. Αυτόν του επεξεργαστή τον έβαλα εξωτερικά στην ψύκτρα , όσο πιο κοντά μπορούσα στην βάση και μου δείχνει μέγιστο 47 βαθμούς όταν η μητρική λέει 60!!!!.

Ερώτημα.. Ποιός λέει αλήθεια?? Γιατί μιλάμε για αρκετά μεγάλη διαφορά.... :076: :013: :103:

Link to comment
Share on other sites

Παρομοια κατασταση κ στο δευτερο pc μου.Με ενα σενσορα στη βαση της ψυχτρας πολυ κοντα στον επεξεργαστη μου ελεγε 6 βαθμους κατω απο τη μητρικη.Σε μενα λογω του οτι ειναι μικροτερη η διαφορα ισως κ να λενε κ ο σενσορας κ η μητρικη σωστη θερμοκρασια (σαφως ο επεξεργαστης εχει λιγο παραπανω απο την ψυχτρα).Σε σενα ομως δεν ξερω.Θα εμπιστευομουνα τον σενσορα του Aerocool περισσοτερο

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο mobo έχει κάτω απο το socket έναν σένσορα σχετικά ευλίγιστο. Βάλτ του λίγη πάστα και "σήκωσέ" τον έτσι ώστε θα μπεί ο άθλονας να πατήσει πάνω του με την πάστα. Άμα εξακολουθήσει να λέει αρλούμπες βάλε άλλο μπάϊος. Αν επιμείνει απλά αγνόησέ το, αν και η μητρική αυτή μετράει σχετικά σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου έλεγα κι εγώ αφού έχεις μάλλον λεπτό θερμίστορα να τον κολλήσεις πίσω ακριβώς από το τσιπάκι για να σου λέει ακριβώς τις θερμοκρασίες. Τουλάστιχον με τη μικρότερη δυνατή απόκλιση. Θα έλεγα ότι η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα καθότι ο επεξεργαστή σαφώς είναι πάνω από την ένδειξη της ψύκτρας. Το χέρι σου τι λέει? Αντέχεις να κρατήσεις τη βάση 20-30 δευτερόλεπτα ή όχι (το δάχτυλο όσο γίνεται πιο κοντά στη βάση και μακριά από ρεύμα αέρα)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.