Jump to content



PIII μητρική πρόβλημα


gto234

Recommended Posts

Καλημέρα,

πήρα από έναν φίλο ένα παλιό σύστημα PIII 1000Mhz με μια μητρική της Trascend με Intel 815 chipset (με ενσωματωμένη VGA) η οποία δυστυχώς κολλάει συνέχεια στο setup των windows.Χοντρό κόλλημα όμως,δεν κουνάει ούτε mouse αλλά σε τυχαίες στιγμές.Εχω δοκιμάσει τα πάντα.Για αρχή για να αποκλείσω κάποιες κάρτες που είχε πάνω έβαλα στην μητρική μόνο cpu,ram,hd,cd-rw αλλά τίποτα.Δοκίμασα με άλλες μνήμες,τίποτα.Εκανα update το BIOS με τα πάντα στα default,τίποτα.Η cpu πατάει καλά δεν νομιζω να έκανα κάποια κοτσάνα.Δοκίμασα να αλλάξω τα volt και έδωσα λίγο παραπάνω πάλι τίποτα.Το τροφοδοτικό είναι εντάξει αφού τα πράγματα που μου έδωσε ο φίλος τα έβαλα σε δικό μου κουτί με 350W τροφοδοτικό που δουλεύει σωστά.Δεν ξέρω, νομίζω ότι έχω δοκιμάσει τα πάντα.

Κατέληξα ότι ή ο cpu τα έχει φτύσει(κρίμα ρε %#@$#),ή μητρική(που ούτως ή άλλως έιναι πολύ μέτρια για την εποχή της).Καμμία ιδέα,κάτι?

Link to comment
Share on other sites

επειδή έχω ενα συστημα Ρ3 και επειδή είχα ακριβως το ίδιο πρόβλημα και με παιδεψε πολυ, ψαχνοντας ανακάλυψα ότι απλά αλλάζοντας το δίσκο το πρόβλημα εξαφανίστηκε.

Link to comment
Share on other sites

Την μπαταρία δεν σκέφτηκα να την αλλάξω.Υπάρχει περιπτωση να κολλάει λόγω μπαταρίας;Ο σκληρός δίσκος(μαξτορ 60gb) είναι εντάξει,σε άλλο σύστημα δουλεύει κανονικά.Μάλιστα δοκιμάσαμε και με άλλο δίσκο(αυτόν που έιχε αρχικά 20GB) και τα ίδια.Τι καλώδια ide άλλαξα,τι clear cmos έκανα δεν γίνεται τίποτα.Μια φορά από τις περίπου 10 που έκανα φορμάτ κόλλησε πρίν το πρώτο reboot εκεί που κάνει την αντιγραφή των αρχείων εγκατάστασης.

Link to comment
Share on other sites

Μνήμες δοκίμασα τρείς.Η πρώτη που είχε ήταν 256 sdram PC133.Οι άλλες δύο ήταν 64ρες PC100 δοκιμάσμένες σε παλιότερο σύστημα.Βασικά όλο το hardware που είχε το pc εκτός από την μητρική και την cpu δουλεύει άψογα στο παλιό μου σύστημα(Celeron@450Mhz BX440 αν θυμάμαι καλά chipset).

Άρα σίγουρα το πρόβλημα βρίσκεται σε μητρική-cpu.

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο αν μια τελειωμένη μπαταρία μπορεί να προκαλέσει τέτοια φαινόμενα;

Επίσης ένα άλλο που μου είπε το παιδί που τον είχε είναι ότι ενώ παλιά δούλευε το μηχάνημα από ένα σημείο και μετά άρχισε τα κολλήματα οπότε κάτι έγινε τότε.Σκέφτηκα το τροφοδοτικό του αλλά τελικά δεν έφταιγε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Μια ματια στην μαμα εριξες?μηπωσ καποιος πυκνωτης ειναι σκασμενος απο κατω?

ή μπορει να ειναι και οι καλωδιοταινια του H.D.

Δοκιμασε το λιγακι και πες μου.

Στους πυκνωτες δεν παρατήρησα κατι αν και να πω την αλήθεια δεν ξερω πως θα ηταν ενας χαλασμένος.Την καλωδιοταινία του σκληρου την είχα αλλαξει με μια άλλη δικιά μου αλλά πάλι τα ίδια.Δεν δοκιμασα βέβαια την καλωδιοταινία του cd-rw αλλά αφού παιζει στο άλλο σύστημα που την έβαλα μετά δεν θα εχει πρόβλημα.Παιδια η μονη λύση είναι να βρω καμμια αλλη μητρική και να δοκιμασω τον cpu.Ξερει κανεις που θα βρώ?

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα geork.οι πυκνωτες οταν σκανε απο κατω δεν φαινονται.πρεπει να παρατηρησεις αν κουνιουνται.σαν να εφυγαν απο την μητρικη.αν ειναι απο επανω θα φαινονται.θα εχουνε κατι σαν υγρο ξεραμενο και θα ειναι ανοιγμενοι.για μεγαλυτερη ψυκτρα εχεις δοκιμασει κατι?

Link to comment
Share on other sites

Θα το κοιτάξω να σου πω...όμως αν είχε σκάσει καποιος πυκνωτής θα δούλευε η μητρική;Αυτή ξεκινάει κανονικά.Για ψύκτρα έχω μόνο την μαμίσια.Βέβαια παρατήρησα ότι ήταν αρκετά κρύα εν ώρα λειτουργίας αλλά φαντάστηκα ότι οφείλεται στο δυνατό ανεμιστηράκι.

Link to comment
Share on other sites

Όταν κάποιος πυκνωτής σκάσει η μητρική δουλεύει κανονικά.ανάλογα βεβαια ποιος πυκνωτής .θα σου πρότεινα να κοιτάξεις να κανεις και εγκατασταση απο αλλο cd και με αλλο cd-rom η dvd συσκευη.

Link to comment
Share on other sites

Όταν κάποιος πυκνωτής σκάσει η μητρική δουλεύει κανονικά.ανάλογα βεβαια ποιος πυκνωτής .

Nαι αλλα για ποσο? Εχω μια msi με σκασμενους πυκνωτες...

Ρε συ μπας και ζεσταινεται η cpu και κολλαει? Για δες θερμοκρασιες! Εγω ετσι την ειχα παθει! (ειχα κατεβασει ΤΑ καντηλια! Οποιος ηταν irc εκεινη την μερα θυμαται... :116: )

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια δεν βγάζω άκρη με την μητρική.Είμαι σίγουρος 99% ότι αυτή έχει το πρόβλημα.Εξάλλου αν είχε πρόβλημα η cpu δεν θα αναβε κάν φαντάζομαι.Anyway βάζω αγγελία για να βρω καμμιά μητρική.

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?p=152858#post152858

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.