Jump to content



Πρόβλημα ΒΙΟS με gigabyte


xabikos

Recommended Posts

Αρχικά να αναφερω το σύστημά μου Είναι Ρ4 στα 2,4 H μητρική είναι της gigabyte μοντέλο GA 8PE667 με chipset 845 PE της intel. Έχω πάνω 2χ256 μνήμη και κάρτα γραφικών GeForce 4 Ti 4200. Το πρόβλημα είναι το εξής Όταν πριν απο αρκετό καιρό πήγα να κάνω update το bios (μαύρη ώρα) πήγα στη σελίδα της gigabyte κατέβασα το τελευταίο bios διάβασα και οδηγίες και το flashara μέσα απο τα windows με το πρόγραμμα που έχει στο cd της μητρικής. Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά γιατί όταν τυχαίνει και έχω αρκετή ώρα κλειστό τον υπολογιστή μετά δεν ξεκινάει αμέσως. Δηλαδή την πρώτη φορά βγάζει μόνο την κάρτα γραφικών και κολλάει εκεί Το κάνω reset και κολλάει πριν αρχίσει να μετράει την μνήμη Τον κλείνω και τον ανοίγω ξανά και κολλάει πριν εντοπίσει σκληρούς δίσκους και dvd. Μετά απο πολλές προσπάθειες τελικά μπαίνω στα windows αλλά κάτι δεν δουλεύει καλά σίγουρα. Να πω οτι αν δουλεύει ο υπολογιστής και κάνω restart όλα μια χαρά Το πρόβλημα δημιουργήται αν είναι για κλειστός αρκετή ώρα.

Έχω δοκίμασει οτι ξέρω Κατέβασα απο τη σελίδα της gigabyte και πιο παλλιά έκδοση την flashara και μέσα απο τα win και απο το QFlash αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Αν κάποιος έχει την ίδια μητρική και δουλεύει καλά, αν μπορεί ας μου στείλε με κάποιο τρόπο το bios, η πείτε μου αν μπορώ να βρω κάπου πιο καινούρια έκδοση του bios τώρα έχω την F5.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

κανε ενα reset στο bios (clear cmos). Μηπως ηταν κλοκαρισμενο το pc οταν εκανες το update?

Δηλαδή το reset στο bios τι αποτελέσματα έχει; Το pc δεν το έχω υπερχρονίσει καθόλου.

το πρόβλημα σου εμφανίστηκε αμέσως μετά την αναβάθμιση του BIOS?

Επειδή πάει αρκετός καιρός δεν είμαι και πάρα πολύ σίγουρος αλλά νομίζω ναι ακριβώς μετά την αναβάθμιση

Υπάρχει περίπτωση να έχει τελειώσει η μπαταρία της μητρικής;;

Link to comment
Share on other sites

Αν τελείωσει το pc κάνει τρέλες, δεν ανοίγει, κλέινει στο ξεκάρφωτο κτλπ.

Αν πάντως πήγενε κάτι στραβά κατα την διάρκεια του flash πχ, κολούσε η έπεφτε το ρεύμα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε πολυ απλά δεν θα άνοιγε καθόλου το pc. Υπάρχει και η περίπτωση αυτη η έκδοση που βγάλανε να μην είναι καλή, ή να είναι beta

Link to comment
Share on other sites

Πολύ συχνά γίνονται και λάθη από λάθος revision ή ακόμα και μοντέλο, οπότε όσο είναι νωρίς κάνε πάλι flash αλλά με μια standard έκδοση κι ας είναι και παλιά, δλδ αν υπάρχει στο cd της mobo, να μην είναι beta κλπ...

Link to comment
Share on other sites

γιατι δεν δοκιμαζεις να βαλεις μια πιο παλια εκδοση του bios την f4 ας πουμε να δεις αν συνεχιζει να εχει προβλημα;;

F4 δεν υπάρχει Ακόμη και στη σελίδα της εταιρείας απο την F3 πάει στην F5.

Το τελευταίο flasharisma το έκανα σε dos αλλά πάλι τα ίδια και με την F3 και με την F5. Μάλλον πάω για αλλαγή μητρικής

Αν πάρω σκέφτομαι αυτή http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=216936

την έχει κανείς;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.