Jump to content



Έβαλα νερό και... πάπαλα


n1ck0s

Recommended Posts

Εγκατέστησα χθες το Big Water της Thermaltake... Ήμουνα πολύ προσεχτικός στην εγκατάσταση και ακολούθησα πιστά τις οδηγίες.

Αφού τα έστησα όλα, είδα ότι το κύκλωμα είχε υπερβολικά πολύ αέρα. Γύρισα την αντλία προς τα πάνω, όπως λένε οι οδηγίες, και άναψα το PC. Το νερό έκανε μερικά δεύτερα να κυκλοφορήσει σωστά (2-3) και το PC μπούταρε. Στο πρώτο boot πήρα ένα ωραιότατο (Invalid CPU), αλλά στο δεύτερο boot, μπήκα BIOS, βγήκα, και όλα μοιάζανε ΟΚ.

Μέχρι που πήγε να μπει Windows, όπου αντί για logon screen, μου πέταξε ένα error (δεν πρόλαβα να δω) και το PC έσβησε μόνο του. Το ίδιο έγινε και στις επόμενες 3 δοκιμές. Ακριβώς στο ίδιο σημείο το PC απλά έσβηνε μόνο του (αφού πέταγε ένα error σε windows alert το οποίο δεν προλαβαίνω να δω), και όταν προσπάθησα να μπω σε Safe Mode πήρα μπλε οθόνη.

Format δεν έχω κάνει ακόμη, αλλά επανέφερα παλιό Image του Ghost στο Primary Partition και τζίφος. Ακριβώς τα ίδια πράγματα. Ένα τελευταίο που παρατήρησα ήταν ότι σε κάποια φάση πριν μπει στα Win μου έδειξε κανα δυο φορές μια οθόνη με "σκουπίδια".

Έχετε καμμιά ιδεά τι μπορεί να φταίει?

1) Η CPU / ψύξη; Να σημειώσω ότι οι θερμοκρασίες σε BIOS είναι 32-33 οC, και το Big Water δείχνει να είναι ΟΚ (εκτός μιας μικρής ποσότητας αέρα που έχει παραμείνει στο CPU block). Παίζει αυτά τα 2-3 δεύτερα που δεν είχε κανονική ροή να έπαθε ζημιά η CPU και να κάνει τέτοια τρελά;

2) Corrupted Windows; Αλλά γιατί να κάνει το ίδιο μετά το Restore του Image που είχα κρατήσει παλιότερα;

3) Κάρτα γραφικών; Το λέω για τα "σκουπίδια" που μου έδειξε σε κάποια φάση.

Προσπαθώ να αποφύγω το ξεστήσιμο του Big Water καθώς α) θα είναι μεγάλη μανούρα, ειδικά να πάω να το ξαναστήσω μετά και β) δεν νομίζω ότι φταίει αυτό.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για όποια βοήθεια.

Υ.Γ. Αν όλα τα άλλα πάνε καλά, αυτή τη μικρή φουσκάλα στο block πως θα την ξεφορτωθώ;

Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρε αν όλα πάλι είναι οκ, βγάλε όλον τον αέρα απο το κύκλωμα, κάνε ενα clear-cmos, βγαλε τα πολλά τα περιττά 2η μνήμη modems κλπ, και κάνε μια επανεγκατάσταση στα windows. Εαν γίνει το παραμικρό θα έχει γίνει ζημιά στο hardware. Εάν θέλεις να αποφύγεις φορματ και τέτοια, βάλε ένα knoppix λειτουργικό να δεις εαν τρέχει σωστά. Εάν σου τρέξουν σωστά προχώρα στα φορματ κλπ. Αλλιώς ξεκινάς για hardware... :068: :068:

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ , μιας και το πρόβλημα λύθηκε το θέμα κλειδώνει εδώ. Όσον αφορά τον αέρα μπορείται να το συνεχίσεται στην αντίσοιχη κατηγορία μιας και δεν έχει πλέον την έννοια του επείγοντος...

Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.