Jump to content



Ψύκτρα για Asus A8V Deluxe (socket 939)


sa1901

Recommended Posts

Μετά την πίκρα που έφαγα με το κάψιμο της Gigabyte, μου έμεινε η CoolerMaster Hyper 6 στο χέρι. Δεν μπορώ να την βάλω στην Asus γιατί σκοντάφτει πάνω στους πυκνωτές. :093:

Και δεν την δούλεψα ούτε μία βδομάδα. :074:

Οπότε λέω να πάρω μία άλλη, αφού μπήκαμε στο τρυπάκι να αλλάζουμε την stock ψύκτρα. Η Asus έχει ένα backplate, το οποίο απαιτεί ιδιαίτερο τρόπο για την αφαιρεσή του και δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω να το βγάλω. Δοκιμάζοντας την hyper 6 πάντως, δεν το έβγαλα. Το χρησιμοποίησα όπως ήταν για να βάλω το πλαστικό στήριξης. Mήπως δεν είναι πάντα απαραίτητη η αφαιρεσή του;

Όσοι έχουν αυτή την μητρική, παρακαλώ να μου προτείνουν κάποιες ψύκτρες. Δεν είμαστε τώρα να δοκιμάζουμε και να μην μπαίνουν κιόλας. Άντε να στήσω και γω επιτέλους τον Venice μου.

Ευχαριστώ :)

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, καλή περίπτωση είναι η Zalman 7700Cu

Αυτήν είχα κι εγώ στο mobo αυτό και πίνει αίμα....πολύ αποτελεσματική και ψύχει και τον γύρο χώρο.....κράταγε τον 3500+ στα 2.7G με 1.725v vcore.

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται ότι η Zalman στο site της αναφέρει στην compatibility list ότι η 7700 μάλλον βρίσκει σε κάποιες επαφές στο πίσω μέρος της Α8V.

Γιατί δεν ρίχνεις ένα τηλ. π.χ. στο service του Πλαίσιο (αν πήρες από εκεί την μητρική) και ρώτα τους τι βάζουν από after-market ψύκτρες σε build-to-order συστήματα.

Από όσο ξέρω από μητρικές δουλεύουν την Asus και έχουν και την Zalman που προτείνει ο Jimmyfox, και θεωρητικά θα μπορούν να σου πουν αν μπαίνει με την μία και τι backplate βάζεις.

Link to comment
Share on other sites

Στέλλα δεν μπορώ να μην προτείνω το θεριό μου. Gigabyte G Power Cooler (εγώ την πήρα 30 με ενσωματωμένο ρυθμιστήρι). Είναι με θερμοπίπες (heatpipes) και τα πτερύγια ανεβαίνουν ψηλά όσο χρειάζεται ώστε να μην βρισκει με τίποτα. Ταυτόχρονα μπαίνει με κλιπς από σόκετ Α μέχρι ό,τι κυκλοφορεί στις μέρες μας

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω γιατί θες να αλλάξεις την stock ψύκτρα.

γιατί τουλάχιστον από τη δικιά μου εμπειρία το ανεμηστηράκι της δεν ειναι και το πιο υσηχο, ειδικά σε πολλές στροφές.

βρέ Στέλλα μιας και τη κάνεις που τη κάνεις δε βάζεις ένα νεράκι να τελειώνεις και από θερμοκρασίες και από θόρυβο... ???

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον...

Αποφάσισα σε καμία περίπτωση να μην μπω στο κόπο να βγάλω το backplate. Την υδρόψυξη δεν σκέφτομαι ακόμα. Οπότε έβαλα την μανίσια και αν αποδειχθεί ότι κάνει πολύ φασαρία, θα επιλέξω κάποια που δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί το backplate, συνεπώς ούτε και η μητρική που θα είναι στημένη πια.

Η Gigabyte μου φάνηκε καλή και οικονομική σε σχέση με την Zalman που έχει 50€.

Βλέπουμε...

Link to comment
Share on other sites

Εδω και λιγο καιρο ειμαι και εεγω στο club των υδροψυχτων και θα σου προτρινα μια τετοια λυση ειναι παρα πολυ αθορυβα και αποτελεσματικα και εχουν κανενα 100 ευρω.

Τωρα εσυ ξερεις !!!

Link to comment
Share on other sites

Η Στέλλα με νέρο τα παιδιά να τρέχουν γύρω γύρω "Μαμά μαμά τι είναι αυτό...Μαμά τι είναι αυτά τα νερά..." :p

Πολύ σωστό. Έχω σκέφτει αυτές τις παρενέργειες. ... :031:

Εδώ μια φορά, πάω το πρωΐ και πατάω τον διακόπτη να ανοίξει το PC. Έρχομαι στην κουζίνα να φτιάξω καφέ και μετά πάω με τον καφέ μέσα, σίγουρη ότι το pc έχει μπουτάρει. Αμ, δε. Μαύρη οθόνη... check disk κλπ κλπ. Με έλουσε κρύος ιδρώτας. Data Corruption στο RAID σκέφτηκα. Την κάτσαμε...

Μου πήρε ένα 10λεπτο να καταλάβω ότι ο γιος μου, όσο εγώ έφτιαχνα τον καφέ, πήγε και έσπρωξε μέσα την δισκέττα που είχα στο floppy drive. :082:

Αυτά παθαίνεις, αμά δεν έχεις πιει καφέ. Κόντεψα να μείνω...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.