Jump to content



linux 64bit για server?


rathergood

Recommended Posts

το suse σκεφτομουν και εγω αλλα εχω ακουσει καλα λογια και για το gentoo. ειμαι μεταξυ των 2,εχουνε καμια ουσιαστικη διαφορα?

Δεν εχω πολυ χρονο για να του κανω admin οποτε θα προτιμουσα την εκδοση με το λιγοτερο δυνατο administration. θα δουλευει σαν server σε 200-250 clients

Link to comment
Share on other sites

Το gentoo πέρα απο το γεγονός οτι μπορείς να το κάνεις ολόκληρο compile για το σύστημά σου, αποκτώντας ένα λειτουργικό full optimised για το σύστημα, είναι και αρκετά πιο γρήγορο απο το fedora.

Εγώ με το fedora αντιμετώπισα πολλά προβλήματα οταν προσπάθησα να το εγκαταστήσω σε AMD64 laptop. Το gento είναι πολύ καλύτερο αλλα θέλει αρκετό χρόνο και διάβασμα για να το εγκαταστήσεις. Στο site του τα λέει αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις.

Τώρα το gentoo με pre-compile packages δεν το έχω δοκιμάσει και δε πιστεύω οτι αξίζει, μιας και σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις full optimise το λειτουργικό γιατί να μη το κάνεις ??

Link to comment
Share on other sites

εγώ θα πρότεινα το FEDORA CORE 3. το gentoo έχει δύσκολη εγκατάσταση. Πολύ καλό μου φαίνεται και το mepis (www.mepis.org) το οποίο ανεβαίνει μέρα με τη μέρα (4ο στο www.distrowatch.com).Eχω βάλει το PROMEPIS BETA 04 και μέχρι τώρα την έχω καταβρεί μαζί του. (Στηρίζεται σε debian!!!) Mε το iso που κατέβασα μπορείς να το τρέξεις και Live από το cd και αν σου αρέσει το κάνεις εγκατάσταση στο σκληρό πανεύκολα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.