Jump to content



p4 3.2 @ 3.5 αποριες


fsbmaniac

Recommended Posts

για λίγο βοήθεια ρε παιδιά.

επέλεξα 33,33/66,66 για pci/agp (έτσι κλειδώνονται στις normal τιμές έτσι ?? μην κάψω καμια κάρτα ήχου 500 ευρώ κάνει ..)

στην μνήμη έδωσα 2.65volt (η μνήμη έλεγε 2,6 v)

και fsb έδωσα 215mhz

λέω να το αρχίζω να το ανεβάζω σιγά σιγά αλλα παρατήρησα ότι αν το ανεβάσω πολύ (230) τότε δεν δίνει σήμα η agp ....Γιατί αυτό ?

πρέπει να πειράξω και τα volt του cpu ?(το v-core είναι σωστά ? )

υπάρχει περίπτωση να ανεβάζει volt στην τροφοδοσία τον σκληρών ??? και της agp ???

γενικά θέλω να δώσω περί τα 600mhz παραπάνω στον 3.2 να φτάσει στα 3.8 και να είναι stable ... αέρα έχω αυτή τη στιγμή στα 3.5 έχω idle 41c και full load (έπαιξα 1 ώρα fear και έβαλα το probe να κάνει rec τις τιμές τάσης και θερμοκρασίας και έδειξε max 53 βαθμούς στην μια ώρα.) μαμά "ψυχτρα" με arctic silver -3.

επίσης διαπίστωσα πως τα πυκνωτάκια διπλα στο cpu ΚΑΊΝΕ κυριολεκτικά... υπάρχει περίπτωση να σκάσουν ??? η έτσι είναι καυτά και όταν είναι default η cpu ???

επισης λεω να τσιμπησω αυτην εδω XP-90 απο thermalright ποση διαφορα θα δω ???? αξιζει η οχι ??με φανα ενοοειται θα δουλευει.

Link to comment
Share on other sites

το πιο πιθανό ειναι να μην ανεβαινουν οι μνημς σου γιαυτό και το μηχανημα δε κάνει boot.

οι μνημες σου με διαιρετη 1:1 ανεβαίνουν παράλληλα και ίσα με το FSB.

θα πρέπει να ρίξεις τις μνήμες σε μικρότερο διαιρέτη από 1:1.

επίσης ειναι πολύ πιθανόπ να χρειάζεται παραπάνω τάση ο επεξεργαστής σου. δοκίμασε να ανεβάσεις την τάση λίγο να δεις πως θα συμπεριφερθεί.

Link to comment
Share on other sites

Bάλε 5:4 τις μνήμες και ανέβασε την cpu. Tέστ με prime για να δεις μέχρι που είναι σταθερός. Μετά τσιμπάς λίγο το ρεύμα προς τα πάνω και συνεχίζεις. Με τις μνήμες, timings κ.λ.π. ασχολήσου αφού βρεις το όριο της cpu

Link to comment
Share on other sites

οι μνήμες πως μπορώ να "αλλαξοτον" διαιρετή ? είναι αυτές εδώ

το prime το κατέβασα αλλα δεν κατάλαβα πως λειτουργεί τελικά έκανα test.. συνδέθηκε και μετά από λίγο έδειξε ότι απέτυχε .το σύστημα μου πάντως δεν μου δείχνει ότι έχει πρόβλημα τόσο fear παίζω dene θα είχε κάνει μια επανεκκίνηση και επίσης στον task manager δεν παίρνει όλη την ισχύ μονο το 50 ενώ στο fear δουλευει και h.t.

'

post-1496-1442174274,4655_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κάπου πρέπει να έχει στο bios της asus επιλογή όπου μπορείς να βάλεις τις μνήμες στα 320. Αυτό είναι το 5:4. Για το prime πας options >torture test και επέλεξε το πρώτο ή το δεύτερο. Για να τρέξεις διπλό prime, ένας γρήγορος τρόπος είναι να αντιγράψεις το φάκελο του prime άλλη μια φορά μέσα στο program files και να κάνεις 2 διαφορετικά shortcuts ένα για το καθένα.

Link to comment
Share on other sites

xm τώρα το είδα το 320mhz..

λοιπόν έδωσα 2.75 στην μνήμη και το fsb το ανέβασα χωρίς πρόβλημα στο 225 και αυτή τη στιγμή είναι με 3.6ghz αλλα οι μνήμη είναι 150 mhz.. θα δοκιμασω και 320mhz.

θα ανεβάσω και λίγο το v-core να δούμε τι θα κάνει

toyl αυτή τη στιγμή από θερμοκρασίες είναι ok...42 idle.....

θα ποστάρω το βραδάκι ελπίζω μην κάψω τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.