Jump to content



Μπερδεμα δισκων σε fresh install των XP


Viper-kt

Recommended Posts

Καλημερα παιδες!!

Εχω ενα μικρο προβληματακι και θα χρειαστω την βοηθεια σας.

Εχω 4 δισκους στο pc:

2 πανω στην μητρικη (master, slave)

1 πανω σε EIDE controler

και ενα SATA (λειτουργικο)

Γυρισα πισω τον SATA λογο προβληματος, πηρα καινουργιο και ειπα σαν παιδι και εγω, να κανω install τα windows (ειχα παρει GHOST σε DVD αλλα το μαμημενο :067: εβγαζε error στο 80%). Στο θεμα μας τωρα:

Εκανα την εγκατασταση, ολα καλα αλλα τι παιχτηκε. Ο ενας δισκος (master στην μητρικη) τον δειχνει σαν system και τον SATA που εγινε εγκατασταση, τον δειχνει σαν boot. Τον master τον εχει C και τον SATA (λειτουργικο) H (τα γραμματα τους).

Προφανως εγραψε καποια αρχεια στον αλλο δισκο γιατι οταν τον εβγαλα, το συστημα δεν μπουταρε (NTDLR is missing εγγραφε). Και φυσικα ολα τα προγραματα εγκαθηστουνται στον C οπου τον εχω σαν backup και καταλαβαινετε το προβλημα.

Φιλος μου ειπε αφου σβησω ολα τα αρχεια των Windows που εχουν μπει στον C, να βγαλω ολους τους δισκους και μολις κανω εγκατασταση στον SATA, τοτε τους ξαναβαζω. Θα λειτουργησει αυτο? .Ετσι το ειχα κανει την πρωτη φορα πριν την αλλαγη του SATA αλλα πανω στην βιασυνη μου τα εκανα σαλατα.

Αυτο που θελω να ρωτησω εγω ειναι, γιατι εγινε αυτο το μπλεξιμο? Γιατι ενω δηλωσα τον SATA για λειτουργικο, αλλαξε τα γραμματα και εβαλε αλλον δισκο σαν C?

Τα φωτα σας παρακαλω και συγνωμη για το μεγεθος του post αλλα επρεπε να τα πω αναλυτικα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν αυτή τι στιγμή έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα, αλλα δεν με χαλάει k πολύ.. Δηλαδή ο σκληρός με το λειτουργικό είναι ο F και ο Backup μου ο C. Όντως κάποια "αρχειακια" μπαίνουν στον C αλλα τα κάνω κρυφά και δεν τα βλέπω :). Λοιπόν άκου να δεις τι παίζει:Μερικές μητρικές βλέπουν σαν κύριο σκληρό αυτόν που είναι Master στο EIDE κανάλι. Τους SATA τους βλέπουν σαν δευτερεύοντες. Για να αλλάξεις τα γράμματα στο pc σου τώρα, το format είναι η μονη λύση. Όπως είπες πρώτα, κανε uninstall όλα τα προγράμματα που έχουν μπει μέσα στο C και κανε ένα format. Πρόσεχε όμως πριν αρχίσεις το format, βγάλε από το ρεύμα τους EIDE και άφησε μονο τον SATA. Αφού τελειώσεις με την εγκατάσταση των windows, βάλε στο ρεύμα τους EIDE και είσαι έτοιμος. Ο SATA θα είναι C και όλοι οι άλλοι θα έχουν αλλα γράμματα :)

PS: Την μέθοδο αυτή την έχω δοκιμάσει και λειτουργεί :041:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση. Τα αρχεια των Windows (οχι τα προγραματα) που εχουν μπει στον EIDE θα πρεπει να τα σβησω? Αν ναι, πριν ή μετα το format? Αν και νομιζω οτι πριν δεν γινεται καθως χρησιμοποιουνται ηδη απο τα Windows. Τελος παντων, δουλεια δεν ειχαμε και δουλεια αποκτησαμε. :040:

Link to comment
Share on other sites

Τελος καλο, ολα καλα. Εγινε καινουργια εγκατασταση και ολα ειναι οπως πριν.

Και μια τελευταια ερωτηση. Στο bios εχει μια επιλογη που γραφει SATA και μπορω να το αλλαξω σε IDE και RAID. Εγω το εχω βαλει στο IDE. Να υποθεσω οτι το RAID το βαζω οταν θελω να φτιαξω συστοιχια δισκων?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.