Jump to content



Vantec Vortex Review


spresv

Recommended Posts

Review Product: Vantec Vortex HDD Cooling System

Reviewer: spresv

Manufacturer: Vantec

Provided by: Checkmate

vanteclogo.JPG

Στις μέρες μας συνεχώς αυξάνονται οι ανάγκες για χωρητικότητα σε σκληρούς δίσκους στους υπολογιστές μας. Δεν φαντάζομαι κάποιον που θα ήθελε να χάσει τα δεδομένα του σε περίπτωση βλάβης του δίσκου που προκλήθηκε από μεγάλη θερμοκρασία. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί επενδύουν σε έτοιμα συστήματα ψύξης για τους σκληρούς τους δίσκους, τα οποία τους κρατούν σε χαμηλές θερμοκρασίες εξασφαλίζοντας την μακροζωΐα και την ομαλότερη λειτουργία τους. Στη συνέχεια θα σας παρουσιάσουμε ένα ανάλογο σύστημα ψύξης από την Vantec.

Company Information

Η εταιρία Vantec ιδρύθηκε το έτος 1994 και έκτοτε κατασκευάζει συστήματα ψύξης κάθε είδους για τους πιο ολιγαρκείς μέχρι τους πιο απαιτητικούς χρήστες, και θεωρείται μια από τις κορυφαίες στο χώρο της. Η εταιρία επεκτείνει αναπτύσσει συνεχώς καινούρια και επαναστατικά προϊόντα με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση των πελατών με το να «κρυώνουν» τους υπολογιστές τους με το λιγότερο δυνατό κοστος.

Hardware Setup

To PC που χρησιμοποιήσαμε για την δοκιμή απαρτίζεται από τα κάτωθι κομμάτια.

  • DFI LanParty SLI-D Nf4
  • AMD Athlon64 3000+ @ 2618
  • Asus Extreme 6600GT PCIe
  • HDD: Maxtor 60Gb, WD 80Gb, WD 160Gb
  • Nec 3540A
  • Coolermaster Stacker

Software Used

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιήσαμε για την μέτρηση θερμοκρασιών είναι το HDDLife.

Στην επόμενη σελίδα θα δούμε φωτογραφίες του προϊόντος καθώς και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ , ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Packaging

Η συσκευή έρχεται σε χαρτονένιο κουτάκι που στο μπροστινό μέρος αναγράφονται τα key-features, ενώ στο πίσω τα features αναφέρονται αναλυτικά.

01photos.jpg

02photos.jpg

Η συσκευασία εκτός από την ίδια την συσκευή περιλαμβάνει ένα αρκετά αναλυτικό manualκαι ένα σακουλάκι με όλα τα απαραίτητα για την εγκατάσταση, όπως βίδες, 2 κομμάτια διαφανούς αυτοκόλλητης ταινίας. Επίσης περιλαμβάνονται και 2 ανταλλακτικά φίλτρα σκόνης.

03photos.jpg

Product Photos

Μόλις το βγάλουμε από τη συσκευασία το βρίσκουμε επιμελώς και πολύ προσεχτικά τυλιγμένο σε bubble-wrap.

04photos.jpg

To καπάκι του είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο από χοντρό ανοδιωμένο αλουμίνιο, το οποίο συμβάλλει στην απαγωγή της θερμότητας.

05photos.jpg

Στο μπροστινό του μέρος βλέπουμε μια μεταλλική σήτα η οποία κρύβει το crossflow fan και μια οθόνη η οποία μέσω του ειδικού thermistor μας δείχνει την θερμοκρασία του σκληρού.

06photos.jpg

Ανοίγοντας το μπροστινό καπάκι αποκαλύπτεται και το crossflow fan.

07photos.jpg

Με το κουμπί που βρίσκεται κάτω από την οθόνη μπορούμε να ρυθμίσουμε την ταχύτητα του fanσε Hi, Low και off. Επίσης κρατώντας το πατημένο μπορούμε να αλλάξουμε από C σε F.

08photos.jpg

Ανοίγοντας το καπάκι βλέπουμε το εσωτερικό της συσκευής. Το shroud που καλύπτει το fan φέρει το λογότυπο της εταιρίας. Επίσης παρατηρούμε το καλώδιο της τροφοδοσίας και το ειδικό thermistor. Έξυπνη προσθήκη αποτελούν τα anti-vibration pads πάνω στα οποία ακουμπάει ο σκληρός, τα οποία φροντίζουν για την απορρόφηση των κραδασμών.

09photos.jpg

10photos.jpg

Product Features

specs.jpg

Στην επόμενη σελίδα θα δούμε πως εγκαθιστούμε ένα δίσκο στο Vortex.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο δίσκος που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ένας WD 160Gb IDE.

01installation.jpg

H εγκατάσταση του είναι πολύ απλή. Αφού έχουμε βγάλει το καπάκι τοποθετούμε τον δίσκο πάνω στα ειδικά pads και τον βιδώνουμε με 4 βίδες από το κάτω μέρος. Στη συνέχεια κλείνουμε και βιδώνουμε το καπάκι και εγκαθιστούμε την συσκευή σε ένα 5.25” φατνίο σαν να ήταν ένα απλό optical drive.

02installation.jpg

Στην επόμενη σελίδα θα δούμε την απόδοση του προϊόντος, καθώς και θα πάρουμε μετρήσεις θερμοκρασίας.

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΣΗ

Ήρθε η ώρα των μετρήσεων. Σε αυτόν τον τομέα του review θα παρουσιάσουμε την θερμοκρασία του δίσκου πριν και μετά την τοποθέτηση του στο Vortex. Οι ενδείξεις πάρθηκαν με το πρόγραμμα HDDLife και με το ενσωματωμένο thermistor.

Αρχικά μια φωτογραφία με την θερμοκρασία του σκληρού χωρίς καθόλου ψύξη.

w-h.jpg

Εδώ μπορείτε να δείτε την θερμοκρασία με το fan στο Ηi. Η ένδειξη του thermistor συμβαδίζει με αυτή του HDDLife.

hi.jpg

01testing.jpg

Εδώ βλέπουμε την θερμοκρασία με τον ανεμιστήρα στο Low. Εδώ υπάρχει ένας βαθμός διαφορά από το thermistor στο πρόγραμμα.

low.jpg

02testing.jpg

Και τέλος εδώ με τον ανεμιστήρα στο off. Εδώ υπάρχει μια διαφορά της τάξεως των 2 βαθμών.

off.jpg

03testing.jpg

Στην επόμενη σελίδα θα διατυπώσουμε τα συμπεράσματά μας και θα ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Ήρθε η ώρα της ανακεφαλαίωσης. Η συσκευή μου έδωσε μια πολύ καλή εντύπωση. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με ομορφο σχεδιασμό και ικανοποιητικές επιδόσεις. Τα μόνα ψεγάδια στο κατά τα άλλα πολύ καλό προϊόν είναι ο εκνευριστικός θόρυβος του ανεμιστήρα του στις υψηλές στροφές και η υψηλή τιμή του, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνει τα 66.5€.

Υπέρ

  • Επιδόσεις
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Εμφάνιση

Κατά

  • Θόρυβος ανεμιστήρα στις πολύ υψηλές στροφές
  • Τιμή

Special Thanks

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Checkmate για την παραχώρηση του VantecVortex, και το Smartshop για την παραχώρηση του δίσκου της δοκιμής.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.