Jump to content



LC Power Scorpio 480W PSU Review


spresv

Recommended Posts

Reviewer: spresv

H LC-Power είναι μια εταιρία που κατασκευάζει τροφοδοτικά και κουτιά υψηλής ποιότητας. Θα πρέπει αν πούμε ότι μέχρι σήμερα τα προϊόντα της δεν είναι γνωστά η δοκιμασμένα, ιδιαιτέρα στην κοινότητα των overclockers, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελούν μια αρκετά καλή και οικονομική λύση.

Σήμερα θα δούμε ένα από τα τροφοδοτικά της σειράς Scorpio, με ισχύ 480 Watt.

Κοιτώντας το κουτί του τροφοδοτικού έρχεται η πρώτη έκπληξη. Είναι cable-free. Αυτό σημαίνει ότι ο χρηστής επιλεγεί ποια καλώδια του χρειάζονται και συνδέει μονό αυτά στο τροφοδοτικό, αποφεύγοντας το συνωστισμό των καλωδίων μέσα στο κουτί. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο κουτί.

IMG_2196.JPG

IMG_2197.JPG

Ανοίγοντας το, βλέπουμε το τροφοδοτικό απλά μέσα σε ένα σακουλάκι, και τα αποσπώμενα καλώδια καλυμμένα με ένα κομμάτι χαρτόνι.

IMG_2200.JPG

Η συσκευασία περιλαμβάνει εκτός από το τροφοδοτικό, τα αποσπώμενα καλώδια, ένα καλώδιο παροχής ρεύματος και 4 βίδες στήριξης. Αρκετά λιτή συσκευασία χωρίς περιττά πράγματα.

IMG_2203.JPG

ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ

Το τροφοδοτικό είναι βαμμένο σε μπλε χρώμα που γυαλίζει. Ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακό.

IMG_2214.JPG

Η ψύξη του διαφέρει αρκετά από τα κοινά τροφοδοτικά. Δεν ασκείται μονό σε έναν ανεμιστήρα 12 εκατοστών στο κάτω μέρος, ο οποίος βάζει ψυχρό αέρα στο τροφοδοτικό, αλλά υπάρχει και ένας 8 εκατοστών (10mm πάχος) στο πίσω μέρος ο οποίος αναλαμβάνει να βγάλει τον ζεστό αέρα από το τροφοδοτικό στο περιβάλλον. Και οι δυο είναι διαφανείς με το λογότυπο της εταιρίας στο κέντρο τους.

IMG_2219.JPG

IMG_2216.JPG

Το αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του τροφοδοτικού μας λέει ότι μπορεί να δουλέψει σε διαφορετικές τάσεις, χωρίς ο χρηστής να χρειαστεί να κάνει κάτι.

Στην άλλη του πλευρά είναι τοποθετημένα όλα τα βύσματα για τα αντίστοιχα καλώδια. Το πλεονέκτημα είναι ότι ΟΛΑ τα καλώδια αφαιρούνται, ενώ στα περισσότερα τροφοδοτικά με αυτό το χαρακτηριστικό, τα βασικά καλώδια (24pin, 4pin) δεν αφαιρούνται.

IMG_2217.JPG

Τα καλώδια είναι sleeved σε μπλε χρώμα, τα οποία με μια πρώτη ματιά φαίνονται να είναι UV Reactive, όπως και τα molex. Εκτός από την εμφάνιση, το sleeving βοηθά στην τακτοποίηση των καλωδίων, και συνεπώς στην καλύτερη ροή του αέρα μέσα στο κουτί.

Συνολικά από το τροφοδοτικό βγαίνουν: 1x24pin, 1x8pin, 1x4pin, 1x6pin (PCI Express), 7x4pin molex, 4xSata molex, 2xfloppy connectors.

IMG_2207.JPG

To 24pin καλώδιο που τροφοδοτεί τη μητρική μπορεί να σπάσει σε 20pin για να τροφοδοτήσει τις απλές μητρικές, η να ενωθεί σε 24pin για να τροφοδοτήσει τις μητρικές νέας γενιάς.

IMG_2209.JPG

IMG_2211.JPG

To 8pin καλώδιο ‘σπάει’ σε 8 και 4 pin για την δευτερεύουσα τροφοδοσία της μητρικής. Το 4πινο συναντάται πολύ συχνά σε συμβατικές μητρικές, ενώ το 8πινο συναντάται πιο πολύ σε server boards.

IMG_2213.JPG

ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Εσωτερικά δεν έχει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που περίμενα. Καλά δομημένο ώστε να υπάρχει καλό airflow, προσεγμένο και τακτοποιημένο.

DSC00770.JPG

Στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται η πλακέτα πάνω στην οποία συνδέονται όλα τα βύσματα της τροφοδοσίας.

DSC00773.JPG

DSC00774.JPG

DSC00775.JPG

Τα χαρακτηριστικά που αναγράφονται στο αυτοκόλλητο στο πλάι του τροφοδοτικού είναι απλά εντυπωσιακά για ένα τροφοδοτικό τέτοιου κόστους. Διαθέτει 2 12ρες γραμμές τροφοδοσίας, στα 18 A η καθεμιά. Η 3.3v είναι στα 32 Α και η 5v στα 38 Α.

IMG_2222.JPG

Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί για ποιο λόγο υπάρχουν 2 ξεχωριστές γραμμές τροφοδοσίας 12v. Η μια τροφοδοτεί αποκλειστικά την μητρική και τα υποσυστήματα της, και τον επεξεργαστή, και η δεύτερη τα επιμέρους τμήματα του υπολογιστή. Αυτό συμβάλει στη μέγιστη σταθερότητα των τάσεων, καθώς και δίνει περιθώρια για πιο ασφαλές over clocking.

Η ΔΟΚΙΜΗ

Εδώ φαίνεται τοποθετημένο στο κουτί, και σχεδόν έτοιμο για χρήση.

IMG_2224.JPG

Και λεμέ σχεδόν έτοιμο γιατί πρέπει να τοποθετηθούν και τα καλώδια. Τα αποσπώμενα καλώδια είναι τελικά μεγάλο ατού, καθώς βοηθά σημαντικά στο συμμάζεμα των καλωδίων.

IMG_2231.JPG

Τα καλώδια είναι επιμελώς… ατημέλητα ώστε να φανεί το UV Reactive υλικό τους στην νυχτερινή φωτογραφία που ακολουθεί.

IMG_2234.JPG

Ακολουθεί ένας πίνακας με τις τάσεις του τροφοδοτικού. Στον πρώτο πίνακα το μηχάνημα της δοκιμής είναι default και στο δεύτερο είναι over clocked.

<table width="240" border="1" cellspacing="0" bgcolor="#FFFFFF"><tr><td width="80"> </td><td width="80"><div align="right"><b>Idle</b></td><td width="80"><div align="right"><b>Load</b></td></tr><tr><td>12v+1</td><td>12.17</td><td>12.16</td></tr>

<tr><td>12v+2</td><td>12.18</td><td>12.17</td></tr><tr><td>3.3v+</td><td>3.42</td><td>3.42</td></tr>

<tr><td>5v+</td><td>5.12</td><td>5.12</td></tr></table>

<table width="240" border="1" cellspacing="0" bgcolor="#FFFFFF"><tr><td width="80"> </td><td width="80"><div align="right"><b>Idle</b></td><td width="80"><div align="right"><b>Load</b></td></tr><tr><td>12v+1</td><td>12.17</td><td>12.15</td></tr>

<tr><td>12v+2</td><td>12.19</td><td>12.16</td></tr><tr><td>3.3v+</td><td>3.41</td><td>3.41</td></tr>

<tr><td>5v+</td><td>5.13</td><td>5.13</td></tr></table>

Οι τάσεις του είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές για ένα τροφοδοτικό με τέτοια τιμή. Όλες είναι λίγο υψηλότερες από όσο θα έπρεπε, αφήνοντας περιθώρια για ένα πιο ‘φορτωμένο’ σύστημα από αυτό της δοκιμής, χωρίς όμως να δημιουργούν προβλήματα ή δυσλειτουργίες σε οποιοδήποτε από τα υποσυστήματα του υπολογιστή. Οι τάσεις ήταν απόλυτα σταθερές χωρίς τρεμοπαίγματα, με μονή εξαίρεση την στιγμή που κινούνταν τα platters του δίσκου σε μια αναζήτηση, η πλοήγηση στα περιεχόμενα του δίσκου. Τότε μονό η 12v+2 έπαιζε στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο, ανάμεσα στα 12.19 και 12.18 volt (over clocked). Αξιοπερίεργο είναι βεβαία το ότι οι τάσεις σε ηρεμία όταν το σύστημα ήταν over clocked είναι υψηλότερες από όταν ήταν default!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Το τροφοδοτικό αποτελεί μια πολύ καλή αγορά. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι παίρνει ένα πολύ όμορφο, οπτικά αλλά και λειτουργικά, τροφοδοτικό με πλήρως αποσπώμενα καλώδια, πολύ ήσυχο με διπλές 12v+ γραμμές και πολύ σταθερές τάσεις με περίπου 80 ευρώ, τότε είναι σίγουρα μια καλή αγορά.

Υπέρ

• Αποσπώμενα καλώδια

• Διπλή 12v+

• Εμφάνιση

• Τιμή

• UV Reactive υλικά

Κατά

• Θερμοκρασία

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.