Jump to content



Logitech Harmony 675 Review


spresv

Recommended Posts

Review Product : Logitech Harmony 675

Reviewer : spresv

Manufacturer : Logitech

Provided by: Hacshop

Τιμή : 110€

LOGITECH HARMONY REVIEW: Introduction

Πλέον τα σπίτια μας είναι γεμάτα από κάθε είδους ηλεκτρονική συσκευή, με στόχο την ψυχαγωγία, ή απλά να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Πολλές από αυτές τις συσκευές, όπως μια τηλεόραση, ένα DVDPlayer ή ένα στερεοφωνικό (που είναι και αυτά που συναντούμε συχνότερα σε οποίο σπίτι και αν μπούμε) λειτουργούν με τηλεχειριστήριο, με στόχο την διευκόλυνση του χρηστή. Όσο αυξάνονται όμως οι συσκευές αυξάνονται αντίστοιχα και τα τηλεχειριστήρια τους, με αποτέλεσμα να γεμίζουμε από αυτά, και τελικά αντί να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, να μας την κάνουν πιο δύσκολη! Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει η Logitech με την καινούρια σειρά των Universalτηλεχειριστηρίων της με το όνομα Harmony, τα οποία μπορούν να ελέγξουν μέχρι και 15 συσκευές! Στα χεριά μας έχουμε το Harmony 675 το οποίο και θα σας παρουσιάσουμε.

Company Information

Η Logitechσχεδιάζει, κατασκευάζει και διανέμει περιφερειακά για προσωπικούς υπολογιστές που διασκεδάζουν και κάνουν την ζωή των απλών χρηστών πολύ πιο εύκολη και δημιουργική. Τα προϊόντα της είναι υψηλού τεχνολογικού επιπέδου, πρωτοποριακού σχεδιασμού και βραβευμένα από περιοδικά ειδικού τύπου και όχι μόνο.

Software Used

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε είναι το συνοδευτικό software της Logitech, HarmonyRemote.

Στην επόμενη σελίδα θα δούμε αναλυτικά το προϊόν και τα συνοδευτικά του.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

LOGITECH HARMONY REVIEW: Photos and Packaging

Packaging

Το Harmony έρχεται πακεταρισμένο στο κλασικό χαρτονένιο κουτάκι, με παράθυρο ώστε ο χρήστης να μπορεί να το επεξεργαστεί και να δει το αληθινό του μέγεθος.

01packaging.jpg

Ανοίγοντας το θα βρούμε ότι χρειαζόμαστε για να τα θέσουμε σε λειτουργία, και διαφορά συνοδευτικά. Το κουτί περιέχει εκτός από το ίδιο το τηλεχειριστήριο, 4 μπαταρίες ΑΑΑ, ένα καλώδιο USB, ένα CD με το απαραίτητο Softwareσυνοδευμένο από ένα αρκετά αναλυτικό manual που περιέχει τα απολύτως βασικά ώστε να τεθεί το προϊόν σε λειτουργία, και 2 χρωματιστές αναιρούμενες προσόψεις. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο manual είναι το ότι δεν αναφέρει ούτε λέξη για τον προγραμματισμό της συσκευής.

02packaging.jpg

Product Photos

Το τηλεχειριστήριο είναι κατασκευασμένο από ένα σχετικά μαλακό είδος πλαστικού, σαν καουτσούκ, ώστε να μην γλιστράει από τα χεριά, χάρη και στον πολύ εργονομικό σχεδιασμό του. Υπάρχουν τα απαραίτητα κουμπιά ώστε να μπορεί κανείς να ελέγξει τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης, του στερεοφωνικού ή του DVDPlayer του.

03packaging.jpg

Τα κουμπιά που χειρίζονται τις επιπλέον λειτουργίες της εκάστοτε σύσκεψης βρίσκονται διπλά από την LCDασπρόμαυρη οθόνη. Επίσης υπάρχουν τέσσερα βασικά κουμπιά για γρήγορη ενεργοποίηση των συσκευών, μερικά από τα οποία είναι τα ?Watch TV?, ?Watch a DVD?.

04packaging.jpg

Τα υπόλοιπα είναι τα απαραίτητα κουμπιά που περιμένει να δει κανείς σε ένα τέτοιου είδους τηλεκοντρόλ.

Στην επόμενη σελίδα θα δούμε πως το θέτουμε σε λειτουργία και πως το προγραμματίζουμε.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

LOGITECH HARMONY REVIEW: Installation

Αφού τοποθετήσουμε τις συμπεριλαμβανόμενες μπαταρίες, έφτασε η ώρα να το συνδέσουμε με τον υπολογιστή, μέσω του οποίου θα γίνει και ο προγραμματισμός της συσκευής. Αυτό θα γίνει μέσω του USBκαλωδίου το οποίο συνδέεται στο μπροστινό μέρος του Harmony.

01installation.jpg

Μόλις το συνδέσουμε με τον υπολογιστή τα Windows θα το αναγνωρίσουν σαν HumanInterfaceDevice. Αφού γίνει και αυτό, είναι ώρα να εγκαταστήσουμε το συνοδευτικό software της Logitech από το συμπεριλαμβανόμενο CD.

Όταν τελειώσει η εγκατάσταση, τότε θα ανοίξει αυτομάτως ο browser σας στην αντίστοιχη σελίδα της Logitech ώστε να κάνετε register για να μπορέσετε να προγραμματίσετε τη συσκευή σας. Εδώ είναι ένα μεγάλο μείον της συσκευής, καθώς ο προγραμματισμός της είναι web-based, που σημαίνει ότι εάν ο χρηστής δεν έχει internet δεν μπορεί να προγραμματίσει την συσκευή του.

1_resize.jpg

Επίσης να σημειώσω ότι ενώ είχε εγκατασταθεί το συνοδευτικό πρόγραμμα που υπήρχε στο CD, μόλις συνδέθηκε στο site της Logitech, μου ζήτησε να κατεβάσω την καινούρια έκδοση του Software, η οποία ήταν 23.3Mb, κάτι που δεν νομίζω να χαροποιήσει ιδιαιτέρα τους dial-up users.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του registration (απαιτεί εισαγωγή προσωπικών στοιχειών), αρχίζει η διαμόρφωση του τηλεκοντρόλ ανάλογα με τις συσκευές που διαθέτουμε.

3_resize.jpg

Η βάση δεδομένων της Logitech είναι πραγματικά παρά πολύ μεγάλη, και οι πιθανότητες να μην υποστηρίζεται η συσκευή σας είναι μάλλον μηδαμινές.

Αφού διαλέξετε τον τύπο της σύσκεψης που θέλετε να χειριστείτε, μετά καλείστε να επιλέξετε μάρκα, και να δώσετε στο σύστημα το ακριβές μοντέλο της σύσκεψης σας.

Σε αυτή τη φάση δυο τινά μπορεί να συμβούν. Μπορεί το σύστημα να βρει αμέσως το μοντέλο, και να αποθήκευση τα απαραίτητα δεδομένα στο Harmony, χωρίς να χρειαστεί κάτι παραπάνω από εσάς. Εάν η συσκευή σας δεν αναγνωριστεί αυτόματα, καλείστε να κατεβάσετε από το site άλλο ένα πρόγραμμα, πολύ μικρότερο αυτή τη φορά. Αυτό θα σας επιτρέψει να προγραμματίσετε, ή καλύτερα να δώσετε στο Harmony τη δυνατότητα να ?καταλάβει? ποια συσκευή θέλετε να ελέγξετε. Αυτό θα γίνει σημαδεύοντας στο Harmony στον μικρό αισθητήρα υπερύθρων, που διαθέτει στο πίσω μέρος της σύσκεψης, με το ήδη υπάρχον τηλεχειριστήριο της σύσκεψης σας, και πατώντας κάποια επιλεγμένα κουμπιά που ζητά το πρόγραμμα. Σημειώστε ότι αυτό πρέπει να γίνει με τα δυο τηλεχειριστήρια σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, αλλιώς η επικοινωνία δεν μπορεί να επιτευχθεί.

04installation_resize.jpg

Αυτό ήταν το τελευταίο βήμα πριν την τελική χρήση του Harmony. Θυμηθείτε ότι μπορείτε ανά πασά στιγμή να αναπρογραμματίσετε το Harmony, εάν θέλετε να προσθέσετε ή να αναιρέσετε κάποια συσκευή. Κάθε φορά που συνδέσετε τη συσκευή με τον υπολογιστή, αυτόματα ανοίγει ένας browser που οδηγεί στον προσωπικό σας χώρο, μέσα από τον οποίο γίνεται ο προγραμματισμός.

Στην επόμενη σελίδα θα συνοψίσουμε και θα παρουσιάσουμε τις τελικές μας σκέψεις για το προϊόν...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

LOGITECH HARMONY REVIEW: Conclusion

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής του πάνω σε 2 διαφορετικές τηλεοράσεις, 2 διαφορετικά επιτραπέζια DVDPlayers και έναν οικιακό ενισχυτή δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα ή κάποιο conflict. Ο εργονομικός του σχεδιασμός βοηθά πολύ, και χάρη στην LCD φωτιζόμενη οθόνη του γίνεται εφικτή η χρήση όλων των extra λειτουργιών της εκάστοτε συσκευης. Το μόνο πρόβλημα που παρατήρησα μετά από κάποιες μέρες πολύ προσεκτικής χρήσης (review sample γάρ) είναι η αρκετά ευαίσθητη οθόνη του. Μετά από ένα μικρό διάστημα απέκτησε κάποιες γρατσουνιές.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πληροφορήσω αυτούς που δεν έχουν Internet, η απλά δεν θέλουν να προγραμματίσουν την συσκευή μόνοι τους, ότι το κατάστημα Hacshop, το οποίο και παραχώρησε το Harmony της δοκιμής, αναλαμβάνει τον προγραμματισμό του, εφόσον υπάρχουν τα μοντέλα των συσκευών που θέλετε να ελέγχετε, χωρίς χρέωση.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά το κατάστημα Hacshop για την παραχώρηση του μοντέλου της δοκιμής.

Υπέρ

  • Ποιότητα κατασκευής
  • Συμβατότητα με τεράστιο κατάλογο υποστηριζόμενων συσκευών
  • Αναιρούμενες συμπεριλαμβανόμενες προσόψεις

Κατά

  • Ο προγραμματισμός της συσκευής είναι web-based
  • Ευαίσθητη οθόνη

01conclusion_resize.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.