Jump to content



Πρόβλημα με Asus A7N8X deluxe


kkoutrou

Recommended Posts

Καλησπέρα

Σήμερα παρέλαβα μια μεταχειρισμένη Asus A7N8X deluxe μαζί με έναν Athlon XP 1700+ (Palomino). Αρχικά τσέκαρα τον επεξεργαστή στον υπολογιστή ενός φίλου ο οποίος έχει τον ίδιο επεξεργαστή αλλά με μητρική Abit AN7. Ο υπολογιστής ξεκίνησε κανονικά (κανένα πρόβλημα απολύτως). Στη συνέχεια για να τσεκάρω και την μητρική πήρα όλο τον υπολογιστή του φίλου μου στο σπίτι μου και δανείστικα τα κομμάτια που μου έλειπαν. Ουσιαστικά το μόνο που άλλαξε στο σύστημα είναι η μητρική και ο σκληρός. Και τώρα αρχίζουν τα ωραία.... Ανοίγω το τροφοδοτικό και όλα φαίνεται να ξεκινούν κανονικά....αλλά αφού περάσουν μερικά δευτερόλεπτα πέφτουν οι στροφές του ανεμιστήρα της ψύκτρας και σταματάει να δουλεύει ο σκληρός. Επιπλέον σβήνει το power led και ανάβει μόνιμα το HDD led. Αυτά τα ολίγα. Παρακάτω αναφέρω τα υπόλοιπα κομμάτια του υπολογιστή:

VGA: 3D prophet II mx (GF2 32 MB)

PSU: Q-TEC 350W

HDD: WD 80G ATA

Μνήμη: 1*512MB DDR 266 του κιλού τα τσιπάκια γράφουν ACE (single sided)

Καμία πρόταση πριν αρχίζω να αλλάζω τροφοδοτικά, κάρτες γραφικών κλπ κλπ.

:102: :102: :102:

Link to comment
Share on other sites

1. Clear CMOS έχω κάνει και όχι μόνο μία φορά. Και μέσω jumper και με βγάλσιμο της μπαταρίας.

2.Επειδή το έψαξα λίγο μόνος μου και είδα ότι παίζει να μην αντέχει το τροφοδοτικό έβγαλα τον σκληρό (οπτικά δεν έχω βάλει πάνω) αλλά τίποτα το ίδιο πράγμα.

Link to comment
Share on other sites

Οταν σβηνει το pled και το hdled αναβει συνεχεια τοτε στις περισσότερες ASUS boards αυτό = Ανεπιτυχες οβερκλοκ

Μπορει η μητρική να δουλευει την μνημη στα 333 απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη και γι αυτό να κλαταρει.

EDIT: Ή μπορει να αναγνωρίζει λάθος την CPU. Τσεκαρε το BIOS.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν γίνεται γιατί η οθόνη δεν ανάβει καθόλου....Κανονικά όμως από την στιγμή που έκανα clear cmos δεν θα έπρεπε η ταχύτητα των μνημών να καθορίζεται απο spd οπότε να πηγαίνει κατευθείαν στα 266;;; H abit το έκανε κατευθείαν...μια gigabyte 7N400 L1 που είχα παλιότερα πάλι όχι....

ΥΣ Ευχαριστώ για την μέχρι τώρα βοήθεια...

Link to comment
Share on other sites

1. Έχω τον ίδιο ακριβώς επεξεργαστή του φίλου μου...(αλλά είναι ακριβώς ίδιος)

2. Η ψύκτρα και ο επεξεργαστής πατάνε μια χαρά. Τα pin είναι όλα στην θέση τους.

Αν ήταν πρόβλημα με την ψύκτρα θα έπρεπε να ξεκινάει κανονικά αλλά μετάαπό λίγο να έκλεινε λόγωυπερθέρμανσης....αυτό δεν "παίρνει μπροστά" με τίποτα... Επιπλέον έγινε και η κλασσική δαχτυλοσκόπηση στην ψύκτρα για τον έλεγχο της θερμοκρασίας....όλα καλά....μάλλον κρύα...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν προχώρησα σε κάποιες αλλαγές. Χρησιμοποίησα ένα Antec 350W που έχω στο γραφείο και μία 512 μνήμη Kingston PC3200. Ξεκινώντας τον υπολογιστή γίνεται το ίδιο πράγμα αλλά πλέον αναβοσβήνουν όλα τα led του πληκτρολογίου, το HDD led και το led που δείχνει το power status πάνω στην μητρική. Τέλος επειδή έβαλα και ένα floppy drive ακούγεται επαναλαμβανόμενα στο ρυθμό που αναβοσβήνουν τα led ένας ήχος παρόμοιος με αυτόν που κάνει όταν πάει να διαβάσει τη δισκέτα. Αυτό γίνεται είτε αν έχω σκληρό συνδεδεμένο είτε όχι.

Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι ή υποψιάζεται κάτι....αν μπορί ας βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.