Jump to content



Chieftec 550W; Hiper 580W;


yanni

Recommended Posts

Δευτέρα πρωί εκτός απροόπτου πάω να αγοράσω ή το Chieftec 550 ή το Hiper 580. Αν και οι ποιο πολλοί μάλλον θα πείτε για το Hiper - ποιο μουράτο - οι 2000rpm+ που από ότι διάβασα ανεβάζει ο 8άρης ανεμιστήρας του σε φορτία άνω των 300W, με βάζουν σε μεγάλο δίλημμα. Θα ήθελα λοιπόν 2 ερωτήσεις να σας κάνω πάνω στο Chieftec κυρίως.

Πρώτα από όλα όσοι το έχετε να μου πείτε, αν μπορείτε, στις πόσες στροφές λειτουργεί ο 12άρης του ανεμιστήρας καθώς και το αν ακούγεται

και

Δεύτερον τι είναι καλύτερο. Οι δύο δωδεκάρες του Hiper ή οι τρεις του Chiftec?

Μια σημαντική λεπτομέρεια ότι θα κινηθώ εντός Πλαισίου. Επίσης στο site της Chiftec δεν αναφέρεται 550W PSU αλλά 560W. Αν κάποιος έχει το 550W ας μου πει για το αν πρόκειται για το ίδιο.

Hiper

http://www.hipergroup.com/English/products/hpu-4r580.html

Chieftec

http://www.chieftec.com/products/POWER/power.htm

Link to comment
Share on other sites

Α γιαυτο με ρωτουσες χτες? Αγοραζουμε Γιαννακη παιδι μου???

Αυτο που δειχνεις μαλλον ειναι 560 και οχι 550. Το 550 μου δεν εχει αποσπωμενα καλωδια. Ειναι το κλασσικο τροφοδοτικο. Στους 2 μηνες που το χρησιμοποιω δεν εχει παρουσιασει προβλημα στον dual optie, X850XT-PE. Οτι oc ειχα με το OCZ 600, τα ιδια ειχα και με το chieftec. Δεν μπορω να πω οτι δεν το συνιστω. Εμενα προσωπικα μου αρεσε η 24αρα και γιαυτο το χτυπησα. Δεν θυμαμαι να βρηκα καθολου σε ψαξιμο αν η 24αρα τροφοδοτει επεξεργαστη ή αν την μοιραζει σε cpu και σε αλλα περιφερειακα.

Αν σε βοηθα το γεγονος (επειδη κι εγω αναγκαστικα κινηθηκα σε Πλαισιο, καθως κανενα αλλο μαγαζι στην Πατρα δεν εχει κατι αλλο εκτος απο Heroichi/Qtec κλπ) αν εβρισκα Hiper αντι για chieftec θα επαιρνα Ηiper.

Αθορυβο, 1 μεγαλο 12αρη εχει, 2 pci-e και μου εκανε εντυπωση οτι εχει και 4πινο, ΚΑΙ 8πινο, καθως συνηθως οι εταιριες εχουν απλα ενα 8πινο που σπαει σε 2 4πινα.

Link to comment
Share on other sites

Έχει και ενα 8αρι που όταν ζορίζεται κάνει λίγο θόρυβο κατά τα άλλα το hiper είναι πολύ καλό και ειδικά Γιάννη το βεραμάν :p

Ποιος εχει 8αρη? Το chieftec παντως ΔΕΝ εχει.

Link to comment
Share on other sites

yeap, ένα 8ρι πίσω ο οποίος μένει και ανοιχτός αρκετή ώρα μετά τον τερματισμό του υπολογιστή για να κρυώσει το τροφοδοτικό...

Απο θόρυβο, μετά τον τερματισό δεν ακούγεται καθόλου, ενώ κατα την διάρκεια ζορίσματος βγάζει ένα βουητό το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτήριζα ενοχλητικό. (και ξέρετε τι κόλλημα έχω με τον θόρυβο)

Link to comment
Share on other sites

Τελικά βούτηξα το Hiper και μάλιστα το βεραμάν μιας δεν είχε άλλο. Το κακό είναι ότι Με βάση αυτά που μου είπε ο dell, οι επιτυχημένες πωλήσεις του εν λόγο τροφοδοτικού οδήγησαν τους σοφούς προϊσταμένους του να μην κάνουν νέες παραλαβές. Αστέρια...

Πάντως μπορεί να το αφήσω στην ζελατίνα 5-10 μέρες και αν μου επιβεβαιώσει ο dell ότι δεν θα ξαναφέρουν κάνα μαύρο, τότε να το βάλω κανονικά πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.