Jump to content



Ήρθε στην Ελλάδα η Gainward Bliss 7800GS+ (7900GT core) 512MB AGP8x


JimmyFox

Recommended Posts

Πήρε το μάτι μου στο e-shop την περιβόητη "7900GT σε AGP"

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.512542

Δεν έχει φωτογραφία και χαρακτηριστικά αλλά ως γνωστόν βασίζεται στον πυρήνα G71 με 24 pipes, τρέχει στα 450ΜΗζ και οι μνήμες είναι DDR3 1.4ns.

H κάρτα είναι αυτή -> vidgaifx79gsa512.jpg

Η τιμή είναι σίγουρα υψηλή αλλά διαθέτει 512ΜΒ έναντι τα 256ΜΒ των κλασσικών 7900GT (pci-e).

Προσωπικά θέλω να χτυπήσω μια τέτοια αφού σκοπεύω να μείνω για πολύ καιρό ακόμα στο 939+AGP αλλά τα χρήματα που ζητάει είναι -κατ'εμέ- πάρα πολλά...

Link to comment
Share on other sites

Με την διαφορά που έχει με μία 7900 σε PCI-EX αγοράζεις μία μητρική PCI-EX και σου μένουν και λεφτά.

Αυτό είναι σχετικό. Η 7800GS+ διαθέτει 512ΜΒ. Το ξέρεις και το ξέρω οτι δεν έχει ουσιαστική διαφορά στις επιδόσεις αλλά είναι γεγονός οτι όλοι οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν το μέγεθος της μνήμης για να παίζουν με τις τιμές. Πχ, μια 7900GT με 512ΜΒ αντί 256 είναι και αυτή πολύ πιο ακριβή από μια 7900GT με 256ΜΒ.

Μακάρι βέβαια η εν λόγω 7800GS+ να έβγαινε και με 256ΜΒ και να ήταν €80~90 πιο φθηνή.

Επίσης, η αλλαγή σε PCI-e δε σημαίνει μόνο αλλαγή μητρικής. Ενδεχομένως φέρνει αλλαγή και επεξεργαστή συν το γεγονός οτι αλλάζεις πλατφόρμα χωρίς κάποιον άλλο λόγo. Και φυσικά η αλλαγή πλατφόρμας κοστίζει πολύ περισσότερο από το κόστος μιας μητρικής. Και αρκετές φορές το κόστος δεν μετριέται με χρήματα και αξίζει πολύ περισσότερο.

Κάποιος που έχει ένα πολύ δυνατό σύστημα με AGP δεν έχει λόγο να μπλέξει με PCIe. Αν δεις το σύστημα της υπογραφής μου + τον εξοπλισμό που έχω, πολύ απλά ΔΕΝ μπορώ να πάω σε PCI-e. Δεν υπάρχει μητρική με PCI-e που να με καλύπτει και το σύστημα που έχω είναι ήδη πολύ δυνατό. Για πιο λόγο να αλλάξω πλατφόρμα?

Η κάρτα αυτή απευθύνεται σε χρήστες που συνειδητά επιλέγουν να μείνουν στο AGP και την πλατφόρμα που δουλεύουν και δεν αλλάζουν τα πάντα απλά γιατί κυκλοφόρησε κάτι καινούριο.

Link to comment
Share on other sites

AGP -> PCI-EX δεν συνεπάγεται καμία αλλαγή αν είσαι ήδη σε 939 (εκτός της VGA προφανώς).

Δεν βλέπω τι έχει το σύστημά σου που δεν σου επιτρέπει να πας σε PCI-EX

Δεν λέω ότι το PCI-EX προσφέρει παραπάνω επιδόσεις ή ότι δεν κάνεις καλά που μένεις σε AGP, απλώς αν είναι να δώσεις 400+ για VGA το θεωρώ λάθος να πάρεις AGP (σκέψου και την αξία μεταπώλησης).

Link to comment
Share on other sites

Πως δεν συνεπάγεται? Το να πάω από 939 (+VIA) σε κάποιο 939 με PCIe (NF4 ή ULi) μου μειώνει αυτομάτως τις θύρες PCI.

Χρησιμοποιώ 4 PCI θύρες και αν είχα το περιθώριο θα χρησιμοποιούσα 5.

Οι ασυμβατότητες του NF4 (και το γεγονός οτι δεν το εμπιστεύομαι) με αποτρέπουν από το να προτιμήσω. Η μοναδικη αξιόλογη υλοποίηση με ULi, η 939DualSATA2 έχει φτωχό εξοπλισμό.

Δυστυχώς σε PCI-e με VIA δε μπορώ να πάω γιατί τελικά το K8T900 δεν κυκλοφόρησε, που το περίμενα πως και πως, ενώ δεν υπάρχει κάποια αξιόλογη πρόταση με το K8T890pro.

Συμφωνώ βέβαια με το οτι τα χρήματα που ζητάει η 7800GS+ είναι πολλά και δεν προτίθεμαι να τα δώσω. Αλλά στην τελική, κάτι τέτοιο δεν είναι πιο υπερβολικο από το να παίρνω πανάκριβες μνήμες για να κερδίσω λίγα ΜΗζ παραπάνω ή να αλλάζω κάρτα γραφικών κάθε φορά που η nVidia και η ATi αλλάζουν μοντέλα (πόσοι τρα έσκασαν για PCIe για την 7800, τα ξανάσκασαν για SLi, τα ξαναματασκασαν για 7900GT κλπ κλπ?).

(σκέψου και την αξία μεταπώλησης).

Πολύ πιθανό να είναι πιο εύκολο να πουλήσει κάποια AGP κάρτα παρά μια PCI.

Και αυτό γιατί οι PCIe αλλάζουν συνεχώς. Η εξέλιξη πλέον εφαρμόζεται σε αυτές. Πόσο να πιάνει τώρα άραγε μια μεταχειρισμένη 7800GT/GTX όταν υπάρχει η 7600GT και η 7900GT?

Την 7800GS που είχα πάρει την έδωσα σε ελάχιστο χρόνο και σε πολύ καλή τιμή. Ξέρεις πόσοι χρήστες έχουν καλά συστήματα με AGP? Το παιδί που την πήρε είχε έναν Noerthwood 2.6C στα 3+GHz. Γιατί να αλλάξει πλατφόρμα στα καλά καθούμενα για να παίζει άνετα ένα Quake4 ή το Far Cry?

Link to comment
Share on other sites

Nαι αλλά εαν αποφασίσεις στο προσεχές μέλλον να αναβαθμιστείς, θα αναγκαστείς να αποχωριστείς και την κάρτα ακόμα κι αν δεν θες, όπως τώρα που δεν θες να αλλάξεις τη μητρική σου. Μία η άλλη είναι.

Βέβαια θα μου πεις, γλυτώνεις επανεγκαταστάσεις, τυχόν ασυμβατότητες κλπ, χώρια τα 512 ram που έχει. Ένα 50άρικο κάτω ΙΣΩΣ να άξιζε, αλλά με αυτή την τιμή, για socket που τείνει προς εξαφάνιση, είναι σαν να λέμε ότι θα έπαιρνα εγώ dual Athlon 3800 σε 754 me 400 ευρώ για να γλιτώσω την αλλαγή μητρικής.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να πάρει cpu, αυτή που έχει είναι ήδη πολύ δυνατή.

Φίλε μου το "παίζει" είναι σχετικό. Και μια 6600 τα "παίζει" όλα. Ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Παλιότερα έπερνες μια καλή κάρτα και "κατάπινε" ότι της έτρεχες άνετα. Τώρα πλέον, σκας 250 ευρώ, και σε πολλά καινούρια είσαι οριακά σε μεσαίες ρυθμίσεις.... Ειδικά σε 1ου προσώπου, όπου δεν θες να πέφτεις κάτω από 60 fps (μην πω παραπάνω) πουθενά.

Θυμάμαι το σλόγκαν της 1ης geforce που είχε βγει:

"60 fps regardless cpu"......πάνε αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Και φυσικά η αλλαγή πλατφόρμας κοστίζει πολύ περισσότερο από το κόστος μιας μητρικής. Και αρκετές φορές το κόστος δεν μετριέται με χρήματα και αξίζει πολύ περισσότερο.
θα ελεγα με κοπο και χρονο.Μονο και μονο οταν στεινεις ενα pc σχεδον ενα 6μηνο,με μικρορυθμισεις για το καθε ενα πραγμα π.χπρογραμματα αναπαραγωγης dvd,πλοηγοι ιντερνετ,παιχνιδια(αντε να εγκαταστησω καμια 20 παλι απο την αρχη:107: )και τοσα αλλα ενα format ειναι για εμενα εφιαλτης.
Link to comment
Share on other sites

Εγώ τελικά θα κάτσω με τον PIII και την 6800GT.. ώσπου να βγει παιχνίδι που να μην παίζει καν τότε μπορεί να αλλάξω.. μην ξεχνάμε το Nintendo wii που έχω ήδη καβάντζα 500E!!:D

Υ.Γ. Το oblivion το παίζω με 1280χ1024 με όλα Full.. χωρίς ΑΑ/ΑF.. αν και δεν βλέπω καμία σοβαρή διαφορά..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.