Jump to content



Προβλημα με τροφοδοτικο.


Recommended Posts

Σημερα εβαλα πανω στον εναν υπολογιστη αλλο τροφοδοτικο.

Εβγαλα το αλλο απο το ρευμα και μετα απο λιγη ωρα αποσυνδεσα ολες τις τροφοδοσιες, το εβγαλα και στη θεση του εβαλα το καινουργιο. Συνεδεσα και σε αυτο ολες τις τροφοδοσιες (2 μητρικης, 2 σκληρων, 2 οπτικων μεσων, 1 καρτας γραγικων, μια δισκεττας). Το εβαλα στο ρευμα αλλα τιποτα. Δεν αναβε ο υπολογιστης. Στη συνεχεια εκανα ρεσετ το bios μηπως εφταιγε κατι απο εκει. Τα ιδια ομως. Επομενο βημα ηταν η αποσυνδεση ολων των τροφοδοσιων εκτος απο αυτη της μητρικης και προσπαθεια ανοιγματος. Παλι τιποτα. Μετα εβγαλα και τις μνημες αφηνοντας δηλαδη μονο την μητρικη με ρευμα. Τιποτα και παλι. Αρα απεκλεισα την πιθανοτητα να φταιει κατι απο αυτα. Μετα αλλαξα διακοπτη (power switch) μηπως βραχυκυκλωνε εκει. Και παλι ο υπολογιστης αρνηθηκε να ξεκινησει.

Το setup του συστηματος ειναι:

Msi K7N2 Delta ILSR

Amd Sempron 3000+ (2ghz Barton)

1gb Kingston DDR400 Value σε dual channel

120gb Western Digital Sata 8mb

320gb Western Digital Sata 16mb

Asus V9999 (6800 agp 8x)

DVD RW + DVD ROM

Tην περιπτωση να μην αντεχε το νεο τροφοδοτικο την αποκλειω καθως με το noname 400αρι δεν ειχε κανενα προβλημα. Αυτο που μου προξενει εντυπωση ειναι οτι απο τη στιγμη που θα βαλω ρευμα στο τροφοδοτικο αναβει το λαμπακι απο την Onboard καρτα δικτυου. Αυτο σημαινει οτι απο το τροφοδοτικο περναει ρευμα. Επιπλεον αξιζει να αναφερω οτι οταν παταω το διακοπτη για να ανοιξει ο υπολογιστης οι ανεμιστηρες δειχνουν να ξεκινουν ομως μεσα σε κλασματα δευτερολεπτου σταματουν.

Περιμενω ιδεες, προτασεις και υποδειξεις. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Το δοκιμασα και αυτο βαζοντας το καλωδιο της οθονης.

Και το 20αρι και το 4αρι τα εχω συνδεσει. Στο 20αρι εχω βαλει ανταπτορα γιατι το τροφοδοτικο δινει 24αρι μη αποσπωμενο. Το 4αρι ειναι απευθειας απο το τροφοδοτικο.

Link to comment
Share on other sites

χμμμ μπορει να φταιει και οτι το τροφοδοτικο ειναι 24πινο ενω η mobo 20pinh διοτι ναι μεν λειτουργει εαν η mobo ειναι 24πινη και το τροφοδοτικο 20απινο αλλα για το αντιστροφο δεν ξερω εαν γινετε...

Link to comment
Share on other sites

Mα σε περιπτωση που δεν ισχυε το αντιθετο θα υπηρχαν στην αγορα ανταπτορες? Και γιατι παλι υπαρχουν τροφοδοτικα με αποσπομενο 4αρι απο το 24πινο?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως οχι γιατι ακριβως διπλα βρισκεται η 4πινη υποδοχη. Και να βαλω το 24 πινο και στα δυο μαζι ειναι αδυνατον καθως εχουν οι δυο υποδοχες εχουν αντιθετη φορα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ποντάρω ότι μπορεί να είναι χαλασμένος ο αντάπτορας. Πιστέυω αξίζει να δοκιμάσεις με έναν καινούριο.

Και φυσικά αν έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις το τροφοδοτικό σε PC φίλου σου για να αποκλειστεί και αυτό το ενδεχόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να βραχυκυκλώσεις το πράσινο καλώδιο+ένα μαύρο(γείωση) μ'ένα καλώδιο(ή πχ με συνδετήρα) στο 24πινο.Λογικά θα πρέπει να δουλέψει το τροφοδοτικό,αλλιώς έχει πρόβλημα..

Link to comment
Share on other sites

Φίλε κι εγώ την έχω πατήσει με αντάπτορα, δεν δοκιμάζεις κανένα άλλο;

Επίσης δεν ρίχνεις μια 2η ματιά εαν έχεις βάλει σωστά τη τροφοδοσία του floppy; Λόγω της δύσκολης συνήθως πρόσβασης και της κακής ορατότητας εκεί γίνονται συχνά λάθη.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.