Jump to content



Πρόβλημε με το S-video


alexkhr

Recommended Posts

Το labtop μου (Acer 1694 Wlmi) έχει έξοδο s-video. Σκέφτηκα λοιπόν να το συνδέσω με την τηλεόραση. Δυστηχώς όμως η tv μου έχει μόνο είσοδο scart. Έτσι αγόρασα ένα μετατροπέα που κάνει το scart να βγάζει εισόδους s-video, audio left,audio right kai video πήρα και ένα καλώδιο s-video και έκανα την σύνδεση. Η εικόνα που βγάζει όμως είναι απρόμαυρη. Δοκίμασα την ίδια συνδεσμολογία και με το dvd-player και πάλι είναι ασπρόμαυρη η εικόνα. Άρα δεν φταίει η s-video του λαβτοπ. Στη συνέχεια δοκίμασα να το συνδέσω με τη tv (φίλου) που έχει είσοδο s-video για να διαπιστώσω αν έφταιγε το καλώδιο. Εκεί όλα δούλεψαν κανονικά. Σκέφτηκα λοιπόν ότι φταίει ο μετατροπέας...αλλά όταν δοκίμασα να συνδέσω το dvd-player μέσω της άλλης εισόδου (όχι την s-video) όλα δούλεψαν κανονικά!!!

Ιστοσελίδα του μετατροπέα:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751702

Τι κάνω λάθος?? Η κάρτα του λαβτοπ είναι μια ΑΤΙ Χ600 Mobile

Link to comment
Share on other sites

Έχω και εγώ έναν τέτοιο μετροπέα αγορασμένο από άλλο μαγαζί και το s-video του δεν μου δούλεψε ποτέ, ούτε ως IN ούτε ως OUT. Πάντα ασπρόμαυρο :(

Το composite video όμως (το κίτρινο) δουλεύει. Κάτι παίζει με αυτούς τους μετροπείς νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα όλους τους δυνατούς συνδιασμούς...τελικά νομίζω οτι φταίει ΚΑΙ ο μετατροπέας ΚΑΙ η τηλεόραση γιατί χθές που δοκίμασα με απευθείας συνδεση S-video σε καλή τηλεόραση δούλεψε (έστω και με λίγα χόνια) ενώ όταν χρησιμοποίησα τον μετατροπέα πάλι ασπρόμαυρο έβγαλε.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη εχω μπερδευτει και εγω παλαιοτερα με svideo και το γνωστο ασπρομαυρο σημα,τραβα παρε παρε ενα μετατροπεα απο svideo σε composite . Και το προβλημα θα λυθει ως δια μαγειας!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.