Jump to content



Κλοκαροντας σωστα..


GeniusGreg

Recommended Posts

Θελω να με βοηθησετε με τις τιμες που πρεπει να δωσω για κλοκαρισμα. Ο επεξεργαστης ειναι Intel Pentium 4 Northwood 3GHz s478 me 200FSB και bus speed 800. Θελω να τον φτασω μεχρι οπου αντεξει. Η μητρικη μου ειναι Gigabyte GA-8IPE1000-G, ram 2*512 mushkin DDR 400Mhz kai τροφοδοτικο chiftec 400W. Θελω να μου εξηγησετε τα περι αναλογιας fsb/ram και τιμη πρεπει να εχει, ποσο να δωσω στο fsb, τα timings που πρεπει να βαλω, και τελος τις τασεις που χρειαζονται αυτα να δουλεψουν.

(σαν ψυξη θα χρησιμοποιησω αυτο http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.650205)

ερχονται και εικονες απο το cpu-z.

Link to comment
Share on other sites

τροφοδοτικό τι φοράς ?? επίσης θα χρειαστείς το prime για να τρέχεις τα τεστάκια cpu stress και ram default vcore είναι 1.525 αν δεν κάνω λάθος για τους northwood... και για αρχή μην πειράξεις καθόλου τα ρεύματα...και πες μας και με τι θερμοκρασίες έχει τώρα η cpu με default settings

Link to comment
Share on other sites

37 σε full load H idle ?? που είναι η photos του cpu-Z oεo ? :033: για να κανεις monitor τις θερμοκρασίες σου κατέβασε και περνα το motherboard monitor 5, βγάλε το "easytune" to O/C σου προτινω να γινει απο BIOS (εμενα με φρενάριζε το πρόγραμμα τις mobo στο Ο/C) βάλε μια photo (από cpu-z ) από CPU και άλλη μια από τις μνήμες...

Το PSU σου μου φαίνεται λίγο μικρό... αλλα ρίξε και μια ματια εδώ* .. κανε τους υπολογισμούς σύμφωνα με τα πράματα που έχεις πάνω στο pc

http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

Link to comment
Share on other sites

ακούς ? τι ακούς ? φωνές ? :p

στο θέμα μας ..... :033:

Πρώτα απ όλα κλείδωσε όλες τις ρυθμίσεις στο ΒΊΟΣ όπως pci freq. / και bus

επίσης σε περίπτωση που το vcore μέσα από το βίος είναι σε Αυτό setting γύρισε το στο default setting δηλαδή σε αυτό που προτείνει η intel, βάλε την μνήμη να δουλέψει μέσα από τον διαιρετή του ΒΊΟΣ στα 5:4 (και όχι στο 1:1 που είναι τώρα) και anebsaze σιγά σιγά το FSB δηλαδή τώρα είσαι 215x15=3225Ghz επόμενο βήμα είναι 220x15=3300Ghz άσε το PC να ξεκινήσει τρέξε το Prime σε CPU stress mode αστο για κανένα 2ορο να δεις εάν θα crashari κοίτα και θερμοκρασίες και πες μας.... επίσης κανε unistall το easytune δεν στο συνιστώ :)

Link to comment
Share on other sites

ok boss!:033:

ερωτηση: το prime ειναι καποιο προγραμμα? που το κατεβαζω?

οταν λες να κλειδωσω όλες τις ρυθμίσεις στο ΒΊΟΣ όπως pci freq. / και bus εννοεις μια επιλογη που ειναι στο βιοσ?:)

με τα timings τι κανω?

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε σχεδόν το ίδιο σύστημα με λίγο διαφορετική μητρική αλλά τον ίδιο ακριβώς επεξεργαστή. Εμένα έχουν πρόβλημα οι σένσορες θερμοκρασίας π.χ 5-10 βαθμούς idle και γύρω στους 15 full οπότε δεν μπορώ να σου πω γι`αυτό αλλά το voltage 1.6 μάλλον το δείχνουν λάθος οι gigabyte(όπως και η δικιά μου) μιας και το default είναι 1,52. Ο δικός μου δεν ανεβαίνει πάνω από 3,3-4 ούτε με αέρα αλλά και ούτε με νερό που πρόσφατα έβαλα άρα έπεσα σε μπανάνα κομμάτι:022: . Αν η μητρική σου έχει επιλογή για να ανεβάσεις ρεύμα κάτι μπορείς να κάνεις αλλιώς είσαι στην ίδια μοίρα με μένα δηλ 220-225 fsb max. Πάντως θα ήταν χαρά μου να σε βοηθήσω να δούμε μέχρι που πάει ο δικός σου:) .

Δοκιμάζεις και βλέπουμε

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πρωτα για το ενδιαφερον!

κατεβασα αυτο το motherboard monitor 5 αλλα μου δειχνει κατι ακυρα πραγματα, 0 βαθμους και κατι τετοια!:033: δεν καταλαβα πως δουλευει το συγκεκριμενο προγραμμα!κανενα αλλο καλυτερο υπαρχει Vediovis????

@john5kilkis η επιλογη να ανεβασω την ταση υπαρχει στην μητρικη οποτε μην φοβασε!:098: :098: :098: :098: θα τον φτασουμε στα ορια του!:098:

τελικα ο prime ειναι καποιο προγραμμα? που το κατεβαζω?

οταν λες να κλειδωσω όλες τις ρυθμίσεις στο ΒΊΟΣ όπως pci freq. / και bus εννοεις μια επιλογη που ειναι στο βιοσ?

με τα timings τι κανω?:033: :033: :033:

Link to comment
Share on other sites

Τυχεράκια ! Θες να αλλάξουμε ?:003: Τα pci freq κτλ να είναι οπωσδήποτε 66/33 .

To prime τσίμπα από εδώ http://mersenne.org/gimps/p95v238.exe

Άλλο πρόγραμμα είναι και το speedfan .Try it

Edit: φρόντισε το πριμε να το τρέχεις διπλό λόγο ΗΤ

Link to comment
Share on other sites

Απ`ότι θυμάμαι πας options-torture test και το αφήνεις να τρέχει για κάμποσες ωρίτσες.Άμα δε βγάλει λάθος ανεβάζεις σιγά σιγά το fsb μέχρι να βγάλει οπότε ή θα θέλει κι άλλο ρεύμα ή έχεις φτάσει στα όρια.Αυτά γενικά. Έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω και δεν θυμάμαι πολύ καλά αλλά λογικά εκεί θα το βρείς. good luck

Link to comment
Share on other sites

ρε συ δεν βρησκω το password για το πριμε95...απο οτι ειδα η μητρικη εχει κουμπι στο βιοσ για cpu overvoltage agp overvoltage diimm overvoltage οποτε αν χρειαστω εχτρα ταση θα δωσω απο εκει σωστα?τελικα το εψαξα καλυτερα και δεν εχω προσβαση στη ταση των μνημων και του cpu...:022:

Link to comment
Share on other sites

Greg stile μου με ένα PM το e-mail σου να σου στείλω το prime (σκέτο Prime λέγεται όχι Prime95 αυτό είναι άλλο )

Προς το παρόν ας δούμε ποσο μπορεί να πάει με default voltage και βλέπονταν και κάνοντα μετά...

Στο Freq. των μνημών έχεις πρόσβαση ?

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα για την τάση γιατί με default ρεύμα δεν νομίζω να ανεβαίνει και πολύ,εκτός

αν λέω αν βρούμε κανένα volt mod για τη μητρική για να το ανεβάσεις λίγο.

Το prime95 είναι όντως λίγο διαφορετικό από το prime αλλά αυτό είχα πρόχειρο, δεν νομίζω να σε παίδεψα και πολύ!:106: Άντε μόλις πάρεις το κανονικό βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.